LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nova zaštita od virusa

Pretražujte internet sigurno uz WOT

 Finski add-on koji vas upozorava na opasan sadržaj.

 Finski add-on koji vas upozorava na opasan sadržaj.

S više od milijun skidanja, WOT (Web of trust) jedan je od popularnih add-ona za sigurno pretraživanje interneta. Štiti vas od nepoželjnog sadržaja, lažnih stranica i zaraženih linkova.

Kada instalirate WOT, njegova ikona pojavit će vam se na gornjoj traci vaše tražilice. Kada kliknete na ikonu, možete ocijeniti sigurnost i sadržaj stranice na kojoj se nalazite, a možete pristupiti svojem WOT profilu. WOT profil možete otvoriti pomoću Facebook ili Google+ računa.

Kada upišete pojam u tražilicu, WOT će vam pokraj rezultata svijetliti u zelenoj, žutoj ili crvenoj boji. Kada WOT svijetli zeleno, onda je stranica sigurna. WOT isto tako pokazuje je li stranica sigurna za djecu i kakav sadržaj možemo očekivati na njoj. Kada WOT svijetli žuto, tada stranici treba pristupiti s oprezom jer postoji velika mogućnost da ima virusa ili nepoželjnog sadržaja. Crveni WOT indicira da je stranica opasna te da sadrži virus.

Add-on razvili su Sami Tolvanen i Timo Ala-Kleemola iz Finske, a preporučujemo da ga instalirate za sigurnije pretraživanje web-a.

FOTO: MY WOT