Inovativan program za mlade

Preostalo je još nekoliko mjesta za sudjelovanje u projektu Navigating tradition – building experiences

Outward Bound Croatia trotjedni projekt

Još je nekoliko slobodnih mjesta preostalo za sudjelovanje u trotjednom projektu u kojem volontere očekuje učenje izrade drvenog namještaja, upoznavanje s lokalnim stanovništvom Velikog Žitnika i informiranje o pomorskom nasljeđu na Braču.

Outward Bound Croatia u suradnji s Europskim snagama solidarnosti provest će trotjedni volonterski projekt Navigating tradition – building experiences. U njemu će sudjelovati volonteri od 18 do 30 godina iz pet različitih zemalja Europe – iz Španjolske, Hrvatske, Italije, Grčke i Poljske.  

Prva dva tjedna, s početkom od 25. ožujka, volonteri će boraviti u Outward Bound Croatia edukacijskom centru u Velikom Žitniku, gdje će naučiti izrađivati drveni namještaj koji će svoje mjesto naći upravo u edukacijskom centru. Nadalje, tamo će se upoznati s lokalnim stanovništvom koje se bavi održivim razvojem. Trećeg tjedna projekta volonteri će u Sumartinu na otoku Braču saznati više o pomorskom nasljeđu i izazovima s kojima se ova otočna zajednica susreće. Zadaci volontera uključivat će pomoć na brodogradilištu pri restauraciji.

Preostalo je još nekoliko mjesta za sudjelovanje. Detaljne informacije o prijavi moguće je zatražiti na adresi e-pošte office@outwardbound.hr.

Outward Bound Croatia član je međunarodne Outward Bound International mreže koja se bavi organizacijom eksperimentalnih programa u prirodi s fokusom na učenje. Glavni je cilj organizacije provođenje inovativnih programa u prirodi za školarce i mlade, s naglaskom na one koji su slabijeg imovinskog stanja.

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilište Sjever potpisan ugovor

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Europskog socijalnog fonda

Potpisan ugovor za projekt „Provedba hrvatskog kvalifikacijskog okvira u području multimedije“

Cilj je projekta urediti sustav kvalifikacija u području multimedije, oslanjajući se na osnovna načela zakonskih i drugih propisa te strateških dokumenata Republike Hrvatske.

Volonteri

Mijenjamo svijet volontiranjem

Volontiraj, putuj, mijenjaj svijet!

Volonterski centar Zagreb poziva vas u svoj ured (Ilica 29) u utorak 29. ožujka u 16 sati na info sastanak gdje možete saznati više o međunarodnim volonterskim kampovima i kako sudjelovati u nekom od njih.

simulacija mjesnog odbora

projekt „Mali pokretači promjena”

Sudjelovanje osnovnoškolaca u simulaciji rada mjesnog odbora

Cilj je ove aktivnosti osposobljavanje učenika kako bi postali aktivni građani čiji će se glas čuti i uvažavati.

 „Dobro srce EFZG-a“

Projekt studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu

„Dobro srce EFZG-a“

Cilj projekta je senzibilizirati društvo, osobito mlade, o potrebama drugih, pokazati im način na koji mogu pomoći te im objasniti zašto je njihova pomoć izuzetno bitna.

Heinzelova - stup nasred ceste

Razočarani biciklisti iz ZG Cycle Unita

Unatoč obećanjima, grad Zagreb neće raditi na razvoju biciklističke infrastrukture

– Duboko smo razočarani time što centralno koordinacijsko tijelo koje bi trebalo povezivati sve gradske službe i dalje umjesto rješenja nudi izgovore. – jedna je od izjava sa sastanka nove gradske radne skupine za biciklistička pitanja u Zagrebu.