LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Unpacked manifestacija

Predstavljen Samsung Galaxy S5

 Na tradicionalnoj Unpacked manifestaciji, upriličenoj u sklopu Mobile World Congresa u Barceloni, tehnološki gigant Samsung predstavio je petu iteraciju popularnog Galaxy S modela. 

 Na tradicionalnoj Unpacked manifestaciji, upriličenoj u sklopu Mobile World Congresa u Barceloni, tehnološki gigant Samsung predstavio je petu iteraciju popularnog Galaxy S modela. 

Na tradicionalnoj Unpacked manifestaciji, upriličenoj u sklopu Mobile World Congresa u Barceloni, tehnološki gigant Samsung predstavio je petu iteraciju popularnog Galaxy S modela

Što se dizajna tiče, Galaxy S5 slijedi tradiciju svojih prethodnika, uz značajno deblje kućište, koje je u novoj varijanti otporno na vodu i prašinu, po certifikatu IP67. Uređajem dominira vrhunski Super AMOLED zaslon dijagonale 5,1 inča u Full HD 1080p rezoluciji, koji donosi poboljšanje u automatskom prilagođavanju svjetline. To će se direktno odraziti na vijek baterije kapaciteta 2800 mAh, za koju proizvođač deklarira izdržljivost od 10 sati surfanja Internetom i gledanja videa.

Pogonski stroj će, ovisno o odabranoj verziji uređaja, činiti Qualcommov Snapdragon 801 na radnom taktu od 2,3 GHz ili osmerojezgreni Exynos 5420 iz Samsungove tvornice na taktu 2,5 GHz. Unutarnja memorija imat će kapacitet od 16 ili 32 GB, uz utor za memorijske kartice, a svaka verzija uređaja podržavat će spajanje na LTE mreže. Na poleđeni se nalazi kamera rezolucije 16 megapiksela, s bržim fokusom, selektivnim fokusiranjem i poboljšanim snimanjem HD videa, dok se za videopozive brine prednja kamera razlučivosti 2,1 megapiksela.

Od noviteta svakako vrijedi izdvojiti novi način štednje energije, u kojem S5 s padom kapaciteta baterije na nizak postotak pretvara zaslon u crno-bijeli s kojim, prema Samsungu, na 10% napunjenosti baterije može izdržati do 24 sata na čekanju. Također, porađeno je na brzini spajanja na WiFi i LTE mreže te je implementiran Downloading Buster koji bi trebao ubrzati skidanje sadržaja s Interneta. Tu je i čitač otisaka prstiju za koji se čekaju dodatne informacije.

Softversku osnovicu čini Android KitKat 4.4.2, uz poznatu Samsungovu TouchWiz nadogradnju sučelja te S Health 3.0 aplikaciju za praćenje sportskih aktivnosti, koja ima mogućnost praćenja otkucaja srca.

Početak prodaje najavljen je za 11. travnja u preko 150 zemalja svijeta, među kojima je i Hrvatska.

FOTO: HASHLUSH