Projekt EUIPO-a

Plasirana e-platforma za edukaciju o intelektualnom vlasništvu

Typing...

EUIPO je pokrenuo obrazovnu e-platformu koja sadrži materijale koji pomažu nastavnicima, predavačima i roditeljima u podučavanju djece i mladih u dobi od 4 do 18 godina o pravima intelektualnog vlasništva.

Ured Europske unije za intelektualno vlasništvo (EUIPO) plasirao je novu obrazovnu e-platformu pod nazivom Ideas Powered @ School. Multimedijski je to alat koji približava učenicima područje intelektualnog vlasništva. K tome, pomaže im da razvijaju vještine koje krase kreativce i inovatore.

Platforma sadrži materijale koji pomažu nastavnicima, predavačima i roditeljima u podučavanju djece i mladih u dobi od 4 do 18 godina o pravima intelektualnog vlasništva, o mogućnostima zaštite vlastitih kreativnih i inovativnih ostvarenja te o potrebi poštovanja rezultata rada drugih osoba, navedeno je na internetskoj stranici Stop krivotvorinama i piratstvu. 

Nadalje, valja istaknuti da je Ideas Powered @ School zapravo dio većeg projekta EUIPO-a. Njegova je provedba naime vezana uz uvođenje intelektualnog vlasništva u obrazovanje te uz nastojanja EU-a u promicanju ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje.

Komentari na članak

Vezani članci

Nagradni natječaj

projekt „Mali pokretači promjena”

ISUM bira najkreativniji likovni rad na temu „Nenasilje, mir i surfanje s osmijehom”

Izaberi likovnu tehniku, odgovori na navedenu temu i osvoji nagradu za sebe i prijatelje iz razreda.

VIDEO: Don't stay in school - Boyinabend

Video koji podiže svijest o školovanju

VIDEO: Nemojte ostati u školi!

Boyinabend, YouTuber, pjevač i vloger, napisao je pjesmu o obrazovanju koje se stječe upravo u osnovnim i srednjim školama, a koje se ne sastoji od lekcija koje će nas pripremiti za realne životne situacije.

FFOS

Otvoreni četvrtak

O empatiji u obrazovanju na Filozofskom fakultetu

Doc. dr. sc. Darija Rupčić Kelam održat će predavanje o etici skrbi i empatiji u obrazovanju ovog četvrtka na Filozofskom fakultetu u Osijeku.

sto.carnet

Nagradno natjecanje

Nagradno natjecanje za studente: „Danas sam ja učitelj”

Novo natjecanje za buduće nastavnike – pokažite kreativnost i predstavite inovativne ideje primjene tehnologije u nastavi.

Studentice druge godine diplomskog studija Muzeologije i upravljanja baštinom na Informacijskim i komunikacijskim znanostima na zagrebačkom Filozofskom fakultetu

„Kroz muzej jednaki”

Sedam studentica osmislilo „KRUZEJ” za učenike osnovnih i srednjih škola

– Naš je cilj da učenicima približimo muzeje ne kao dosadne institucije već kao zabavne i s puno potencijala gdje mogu razvijati svoja znanja. Kako je glavna tema jednakost, želimo kod učenika podići svijest o problemu jednakosti u društvu na višu razinu. – ističu studentice.