Međunarodna znanstvena konferencija

Odjel za ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku okuplja svjetske znanstvenike oko aktualne ekonomske problematike

https://pixabay.com/en/dubrovnik-croatia-kings-landing-512798/

Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju na Sveučilištu u Dubrovniku organizira međunarodnu konferenciju na kojoj će znanstvenici prezentirati rezultate svojih empirijskih ekonomskih i društvenih istraživanja o aktualnoj ekonomskoj problematici.

Četvrta međunarodna znanstvena konferencija Dubrovnik International Economic Meeting (DIEM 2019) na temu Globalni trendovi i izazovi u vremenu četvrte industrijske revolucije (Industrije 4.0) održat će se 27. i 28. rujna 2019. u organizaciji Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku. Svečano otvaranje predviđeno je u 10 sati, u učionici E-6 sveučilišne zgrade na adresi Lapadska obala 7 (Vila Elisa).

Konferencija će okupiti znanstvenike iz cijelog svijeta koji će prezentirati rezultate svojih empirijskih ekonomskih i društvenih istraživanja o aktualnoj ekonomskoj problematici. Zaključci s konferencije i inovativni pristupi rješavanju suvremenih ekonomskih problema bit će na korist ne samo znanstvenicima i institucijama na kojima djeluju nego i poslovnim subjektima koji se u svojoj svakodnevnoj praksi suočavaju s brojnim izazovima koje nosi suvremeno poslovno okruženje. Uz to, ovaj se znanstveni događaj odvija u dvogodišnjim ciklusima, čime se Dubrovnik na znanstvenoj sceni etablira i kao značajan centar suvremene ekonomske misli.

Kao pozvani govornici svoj su dolazak potvrdili: prof. Vanessa Druskat (Peter T. Paul College of Business and Economics, University of New Hampshire, Durham, Sjedinjene Američke Držav), prof. Frank Bezzina i prof. Vincent Cassar (Faculty of Economics, Management and Accountancy, University of Malta sa Malte) te prof. Erskin Blunck (Faculty of Agriculture, Economics and Management, Nuertingen-Geislingen University iz Njemačke). Uz nastavnike i znanstvenike Konferenciji će nazočiti i predstavnici lokalne i regionalne samouprave, gospodarstva, civilnog društva i mnogi drugi.

Program konferencije nalazi se na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilišni kampus

Kandidatura za predstavnika studenata

Dopunski izbori za Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku

Raspisana je odluka o izboru za studentskog predstavnika preddiplomskog sveučilišnog studija „Povijest Jadrana i Mediterana".

IDSCA 2015

IDSCA 2015

Međunarodna konferencija o arheologiji

Konferencija će se održati 16. i 17. travnja 2015. godine. Rok za prijavu rada je 15. studeni 2014. godine!

Extraordinary education

Razvoj poduzetničkog duha u obrazovanju

Početak pilot-projekta 'Extraordinary Education - Poduzetničko obrazovanje u Istri'

Projektom je omogućena petodnevna edukacija iz poduzetništva po posebnom, licenciranom programu, a koju besplatno pohađa 18 studenata FET-a, 20 srednjoškolskih učenika te 23 nezaposlene žene. Organizatori edukacije su Istarska županija (Povjerenstvo za ravnopravnost spolova, FET, IDA i HGK ZK Pula.

Studentski dan sport

5. Studentski dan sporta

Dubrovačka akademska zajednica potiče na zdrav život

Na dubrovačkom Stradunu obilježava se 5. Studentski dan sporta. Očekuje se veliki broj posjetitelja.

naslovna

Sveučilište u Dubrovniku

WebPoSt: Studenti nagrađeni za web-stranice koje su izrađivali poduzetnicima

U sklopu WebPoSta izrađeno je 19 web-stranica, a za tri najbolje nagrađeni su Mato Hadzovac, Nikolina Šanovsky i Luka Krnetić.