"Harmonizacija i implementacija EU Direktiva"

Nova internetska igra pokazuje koliko su organizacije društveno odgovorne

Hi4CSR

Cilj je projekta "Hi4CSR" razmjena primjera dobrih praksi kada je riječ o harmonizaciji i implementaciji europskih direktiva u području društveno odgovornoga poslovanja u nacionalne zakonodavne okvire. Kako bi se teme kvalitetno približile široj javnosti, pokrenuta je igra "Calculate your CSR indeks".

Erasmus+ projekt pod nazivom Harmonizacija i implementacija EU Direktiva u području društveno odgovornog poslovanja – Hi4CSR započeo je u listopadu 2016. i trajat će do travnja 2018. Riječ je o projektu koji provodi osam renomiranih europskih organizacija u području DOP-a: RRiF-plus d.o.o. (koordinator, Hrvatska), Institut za društveno odgovorno poslovanje (Hrvatska), Abis – The Academy of Business in Society (Belgija), Ekvilib Inštitut (Slovenija), Global Impact Grid (Njemačka), LUM Sveučilište (Italija), Pontis Foundation (Slovačka) te Trucost (Ujedinjeno Kraljevstvo).

Njegov je primarni cilj obrazovanje odraslih te razmjena primjera dobrih praksi između projektnih partnera kada je riječ o harmonizaciji i implementaciji europskih direktiva u području društveno odgovornoga poslovanja u nacionalne zakonodavne okvire. Sve teme koje će projektni partneri obrađivati u skladu su sa strategijom Europe 2020, usmjerene su na problematiku razvoja DOP-a u EU, kao i razmjenu najboljih praksi kada je riječ o EU direktivama u području DOP-a.

Kako bi se spomenute teme na kvalitetniji način približile široj javnosti, poduzećima, donositeljima odluka i mladim stručnjacima, projektni su partneri pokrenuli online DOP igru Calculate your CSR index. Ona svima zainteresiranima omogućava da kroz rješavanje šest kratkih pitanja doznaju koliko je njhova organizacija društveno odgovorna. Poigrajte se na poveznici i doznajte je li vaša organizacija tek zakoračila putom društvene odgovornosti ili ste već afirmirani vođa u ovome području.

Prva obrazovna aktivnost unutar projekta održat će se u Zagrebu od 30. siječnja do 3. veljače 2017., a iskustva partnera te behind the scenes informacije možete pratiti na Hi4CSR blogu. Dodatne informacije o projektu možete pronaći na njegovoj službenoj stranici. Također, možete pisati konzorciju na info@hi4csr.com ili se povezati društvenim mrežama: FacebookaTwitteraLinkedIna.

Komentari na članak

Vezani članci

Nagrađeni radovi

ISUM-ov projekt „Mali pokretači promjena”

Izložba dječjih radova i konferencija u sklopu projekta „Mali pokretači promjena”

Svi zainteresirani mogu se priključiti ovo događaju 12. 7. 2018. u prostorijama Mjesnog odbora Sveti Duh na adresi Sveti Duh 26 s početkom u 15:00.

Informiranje – pravo mladih - izdužena

„Informiranje – pravo mladih"

Besplatne relevantne informacije u Infocentru za studente i mlade

„Offline“ informacije potražite svakim radnim danom od 8:00 do 16:00 u Ulici Frane Petrića 4 na trećem katu.

Biljarski stol s kuglama

Igra na zelenom stolu

Biljar – jedan od najčešćih oblika rekreacije ujedno je i sport

Biljar je naziv za skupine igara koje su zastupljene u cijelome svijetu, igraju se na stolu, a njegovi korijeni sežu iz četrnaestog stoljeća.

Pula film festival

Projekt „Mladi filmofili"

Poziv ljubiteljima sedme umjetnosti na valoriziranje filmova 65. Pulskog filmskog festivala

Pulski filmski festival do 30. svibnja 2018. zaprima prijave mladih ljubitelja filmova za sudjelovanje u projektu „Mladi filmofili". Odabranim kandidatima Festival osigurava smještaj, prehranu i akreditacije za festivalske projekcije.

Starac u parku

Potraga za volonterima

„Plavi pomagači“ razbijat će međugeneracijski jaz

Plavi telefon svojim novim projektom omogućuje mladima da aktivno volontiraju s (naj)starijim građanima.