"Harmonizacija i implementacija EU Direktiva"

Nova internetska igra pokazuje koliko su organizacije društveno odgovorne

Hi4CSR

Cilj je projekta "Hi4CSR" razmjena primjera dobrih praksi kada je riječ o harmonizaciji i implementaciji europskih direktiva u području društveno odgovornoga poslovanja u nacionalne zakonodavne okvire. Kako bi se teme kvalitetno približile široj javnosti, pokrenuta je igra "Calculate your CSR indeks".

Erasmus+ projekt pod nazivom Harmonizacija i implementacija EU Direktiva u području društveno odgovornog poslovanja – Hi4CSR započeo je u listopadu 2016. i trajat će do travnja 2018. Riječ je o projektu koji provodi osam renomiranih europskih organizacija u području DOP-a: RRiF-plus d.o.o. (koordinator, Hrvatska), Institut za društveno odgovorno poslovanje (Hrvatska), Abis – The Academy of Business in Society (Belgija), Ekvilib Inštitut (Slovenija), Global Impact Grid (Njemačka), LUM Sveučilište (Italija), Pontis Foundation (Slovačka) te Trucost (Ujedinjeno Kraljevstvo).

Njegov je primarni cilj obrazovanje odraslih te razmjena primjera dobrih praksi između projektnih partnera kada je riječ o harmonizaciji i implementaciji europskih direktiva u području društveno odgovornoga poslovanja u nacionalne zakonodavne okvire. Sve teme koje će projektni partneri obrađivati u skladu su sa strategijom Europe 2020, usmjerene su na problematiku razvoja DOP-a u EU, kao i razmjenu najboljih praksi kada je riječ o EU direktivama u području DOP-a.

Kako bi se spomenute teme na kvalitetniji način približile široj javnosti, poduzećima, donositeljima odluka i mladim stručnjacima, projektni su partneri pokrenuli online DOP igru Calculate your CSR index. Ona svima zainteresiranima omogućava da kroz rješavanje šest kratkih pitanja doznaju koliko je njhova organizacija društveno odgovorna. Poigrajte se na poveznici i doznajte je li vaša organizacija tek zakoračila putom društvene odgovornosti ili ste već afirmirani vođa u ovome području.

Prva obrazovna aktivnost unutar projekta održat će se u Zagrebu od 30. siječnja do 3. veljače 2017., a iskustva partnera te behind the scenes informacije možete pratiti na Hi4CSR blogu. Dodatne informacije o projektu možete pronaći na njegovoj službenoj stranici. Također, možete pisati konzorciju na info@hi4csr.com ili se povezati društvenim mrežama: FacebookaTwitteraLinkedIna.

Komentari na članak

Vezani članci

Euro

Projekt Financijskog impulsa

Europski tjedan novca obilježava se na EFOS-u i u osječkim kafićima

Novih, vrlo važnih saznanja, a i zabave, neće nedostajati u Osijeku ovog tjedna. Otkrivamo što vas sve očekuje povodom Europskog tjedna novca na EFOS-u i u kafićima Peppermint i The Kavana.

Akademija dramske umjetnosti

Cikus tribina „Politički leksikon"

Poticanje politizacije aktualnih društvenih problema na Akademiji dramske umjetnosti

Ciklus javnih tribina „Politički leksikon" započinje 14. travnja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Zadatak im je osvijetliti sistemsku logiku koja stoji u podlozi reformskih paketa.

Ivan Močinić

Intervju s Ivanom Močinićem

„Obrazovanje i profesionalni sport nisu nemogući ako si spreman puno uložiti“

– U Hrvatskoj postoji puno privatnih fakulteta koji sigurno olakšavaju svakom sportašu obaveze u daljnjem obrazovanju i mislim da svake godine raste broj obrazovanih profesionalnih sportaša – rekao nam je Ivan Močinić s kojim smo porazgovarali o sustavu visokog školstva i sporta u Hrvatskoj.

https://pixabay.com/en/student-typing-keyboard-text-woman-849825/

Radionice u Centru za mlade grada Zagreba

Edukacija pripreme Erasmus+ projekata besplatna za mlade

Članovi udruge Besplatno koji imaju preko 5 godina iskustva s Erasmus+ projektima svoja će znanja i vještine besplatno prenositi mladima na radionicama u Centru za mlade grada Zagreba.

Split

Studiranje u inozemstvu

Grad pokriva do 2000 kn putnih troškova splitskim Erasmus+ studentima

U narednom se periodu studenti Sveučilišta u Splitu sa splitskim prebivalištem, koji su korisnici Erasmus+ programa, mogu prijaviti na Poziv grada za financiranje dijela putnih troškova za boravak u inozemstvu.