LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
ZEISS-ov natječaj

Neispričana fotografska priča vodi te gdje god poželiš

Prethodne je dvije godine ZEISS-ova natječaja obilježila velika popularnost i mnogobrojne prijave, a nove su u tijeku. Osmisli svoju fotografsku priču i ispričaj je do 6. veljače jer ćeš s nagradom moći otići gdje god poželiš.

Prethodne je dvije godine ZEISS-ova natječaja obilježila velika popularnost i mnogobrojne prijave, a nove su u tijeku. Osmisli svoju fotografsku priču i ispričaj je do 6. veljače jer ćeš s nagradom moći otići gdje god poželiš.

 ZEISS je treću godinu zaredom otvorio fotografski natječaj na koji se mogu prijaviti sve osobe starije od 18 godina. Njegova su tema Neispričane priče.

Navedenu je temu najbolje shvatiti, kako i sami kreatori natječaja iznose, što je moguće šire. Svi koji se prijave mogu istražiti nove aspekte nekih većih postojećih i utabanih priča te na taj način pokazati kako ne postoji samo jedna perspektiva svake priče. Ili mogu uzeti određenu temu koja nije bila dovoljno zastupljena i nizom slika od 5 do 10 fotografija dati joj glas. Cilj je natječaja da fotografi sami sebe tjeraju izvan svojih kreativnih ograničenja i nadjačaju se u fotografskom smislu. Traži se da pogledaju izvan okvira običnog i svakodnevnog te na taj način pronađu nešto novo.

Prethodne je dvije godine ovog natječaja obilježila velika popularnost i veliki broj prijava. Samo na prošlogodišnje izdanje prijavilo se više od 4700 fotografa diljem svijeta s 31 000 fotografija. Izvanredne brojke koje te ne smiju obeshrabriti. Ako imaš profesionalni fotoaparat i stranicu na Instagramu s malenim brojem pratitelja, ali još uvijek nisi skupio dovoljno hrabrosti da na svoje fotografije dodaš svoj žig i napišeš svoje ime uz poznati photography, nemoj odustati. Pokušaj. Možda je upravo ovo tvoja velika prilika. Udahni, izdahni i kreni. Sigurno već imaš nekoliko ideja.

Naposljetku, u slučaju da ti je potrebno malo više nagovaranja – nagrade su objektivi za fotoaparat u vrijednosti od 30 000 eura te iznos od 3000 eura za troškove kako bi otišao gdje god poželiš i do kraja ispričao svoju neispričanu priču. Natječaj je otvoren do 6. veljače 2018. godine, a prijave se zaprimaju ovdje. Vjeruj nam i počni fotkati, a više informacija potraži na poveznici.

FOTO: PIXABAY