LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Za ljubitelje morskih dubina

Napravljen prvi podvodni hotel u Africi, cijena prava sitnica

Spavanje s ribama nikad nije bilo bliže!

Spavanje s ribama nikad nije bilo bliže!

Podvodni hotel u Africi sastoji se od tri etaže i jedne spavaće sobe. Impresivna „potopljena“ soba najnoviji je dodatak odmaralištu The Manta Resort. Podvodni hotel napravljen je u blizini tanzanijskog otoka Pemba, a od obale je udaljen svega 250 metara.

Cijena jedne noći na četiri metra ispod morske površine iznosi 1500 dolara za dvoje, a 900 za jednu osobu. Hotel s pet zvjezdica vodi korak dalje sve one koji žele „spavati s ribama“.

Zidovi sobe imaju velike prozore koji omogućuju pogled od 360 stupnjeva na jedan od najbogatijih koraljnih grebena Indijskog oceana. Ovdje su gosti kao u akvariju u kojem ih promatraju divovske raže i egzotične tropske ribe jer je spavaća soba okružena podvodnim reflektorima čija svjetlost dodatno privlači morske stanovnike.

Plutajuća troetažna struktura hotela sastoji se od prvog kata, čiji krov je idealan za sunčanje danju te promatranje zvijezda noću. Ispod krova nalazi se luksuzno opremljena kuhinja te, ispod nje, jedina spavaća soba ovog hotela koja je rezervirana mjesecima unaprijed.

Jedinstvena hotelska soba djelo je švedskog lanca Genberg Underwater Hotels, koji je također stvorio podvodni hotelski kompleks Utter Inn usred švedskog jezera Mälaren, nedaleko od Stockholma.

FOTO: BLIC.RS