LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Novi Gmail

Najpoznatiji „e-mail" servis promijenio dizajn i dodao nove mogućnosti

Confidental mode, Offline mode i selektiranje poruka po prioritetu samo su neke od novosti koje će uskoro dočekati korisnike Gmaila.

Confidental mode, Offline mode i selektiranje poruka po prioritetu samo su neke od novosti koje će uskoro dočekati korisnike Gmaila.

Novi redizajnirani Gmail prvo će dobiti poslovni korisnici G-suite paketa, ali i privatni će ga također moći isprobati prije službenog prelaska. Svi znatiželjnici mogu u gornjem desnog kutu kliknuti na Settings / Postavke i vidjeti je li došla opcija Try the new Gmail. Ako još nije ponuđena ta opcije, bez brige, trebala bi stići kroz par dana.

Što će se točno promijeniti?

Google, kao i ostali tehnološki divovi, počinje znatnije ulagati u sigurnost. Pa je tako prva i najznačajnija promjena Confidential Mode. On je jako koristan ako si poslao poruku čiji sadržaj ne bi htio da i drugi vide. Ovaj mode omogućava da zabraniš primatelju poruke da prosljeđuje, kopira ili ispisuje sadržaj. Također, unutar novog sučelja postoji opcija samouništenja maila nakon određenog vremena, a primatelji s drugih mail servisa u povjerljivom će načinu rada umjesto maila dobiti link koji otvara posebni preglednik sa sadržajem poruke.

Umjetna će nam inteligencija još više pomagati da se lakše snađemo u svom tom kaosu poruka. Na temelju sadržaja servis će procijeniti koje su poruke višeg prioriteta te nas povremeno podsjećati da na njih odgovorimo. Uz gumbe arhiviraj, označi kao pročitano i brisanje dobili smo i snooze. Kao i buđenje koje stalno odgađaš, tako ćeš od sada moći odgoditi i odgovor na poruku. Uključena je i mogućnost preuzimanja privitka bez otvaranja poruke.  

Također, još je jedna od značajnih izmjena za mobilne korisnike Offline mode koji omogućava korištenje Gmaila bez pristupa na Internet.

Sve u svemu, čini se da se Google stvarno potrudio i da će nama korisnicima omogućiti sigurnije i lakše korištenje. Najpoznatiji mail servis Gmail promijenio je dizajn, a osim dizajna nudi neke nove mogućnosti. Fotografije novog maila pogledaj u galeriji.

FOTO: FLICKR