LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„UNICEF Tap Project"

Možete li što dulje izdržati bez upotrebe mobitela za humanitarnu svrhu?

UNICEF Tap Project je međunarodna kampanja kojom se za djecu siromašnih nacija osigurava siguran pristup čistoj vodi.

UNICEF Tap Project je međunarodna kampanja kojom se za djecu siromašnih nacija osigurava siguran pristup čistoj vodi.

UNICEF Tap Project je međunarodna kampanja kojom se za djecu siromašnih nacija osigurava siguran pristup čistoj vodi. Kampanja kulminira u Svjetskom tjednu vode, od 20. do 26. ožujka, u kojem se slavi i Svjetski dan vode Ujedinjenih naroda (22. ožujka). Zabrinjavaju podaci koji govore kako gotovo 768 milijuna ljudi nema siguran pristup čistoj i pitkoj vodi, a 4 100 djece svaki dan umire od bolesti povezanih s nedostakom vode.

Upravo zbog toga, projekt je 2007. godine u New Yorku osnovala reklamna agencija Droga 5. Osim što se projektom omogućava siguran pristup pitkoj vodi, neki od programa usmjereni su i na izgradnju bunara i sustava za prikupljanje kišnica, instalaciju pumpi za vodu, edukaciju djece o osnovnoj higijeni i slično. Projektu doprinose i slavne ličnosti, kao što su Selena Gomez, Taylor Swift, Robin Williams, Dwight Howard, Rihanna i Adrian Grenier. Oni uz donaciju pitke vode sudjeluju i u promociji projekta kroz reklame i reklamne kampanje.

Ove godine možete i vi sudjelovati u ovoj humanitarnoj akciji. Naime, za svakih deset minuta bez upotrebe mobilnog uređaja, sponzori ovog projekta doniraju količine vode koje će jednom djetetu omogućiti zalihe pitke vode dostatne za jedan dan. Više možete saznati na stranici UNICEF-a.

FOTO: SCREENSHOT/UNICEF