LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentska konferencija u Mostaru

MOSTIMUN – Mostar International Model United Nations

U Bosni i Hercegovini će se održati studentska konferencija koja stimulira rad Ujedinjenih naroda, MOSTIMUN. Okuplja studente iz dvadesetak zemalja koji mogu sudjelovati u pet vijeća i diskutirati o aktualnim problemima i mogućim rješenjima.

U Bosni i Hercegovini će se održati studentska konferencija koja stimulira rad Ujedinjenih naroda, MOSTIMUN. Okuplja studente iz dvadesetak zemalja koji mogu sudjelovati u pet vijeća i diskutirati o aktualnim problemima i mogućim rješenjima.

MOSTIMUN je međunarodna studentska konferencija koja se već šestu godinu održava u Mostaru. Na konferenciji se stimulira rad Ujedinjenih naroda te se traže odgovori na trenutna aktualna pitanja u UN-u. Ove se godine održava od 9. do 13. travnja, dok se prijave za sudionike primaju do 6. veljače. MOSTIMUN okuplja studente iz različitih krajeva svijeta iz dvadesetak zemalja, koji osim sudjelovanja u rješavanju pitanja UN-a, dobivaju veliko iskustvo i priliku upoznati nove kulture te nove prijatelje. Sve se održava vrlo formalno, uključujući i formalnu odjeću, dok je službeni jezik engleski, upotpunjen čak i sa stručnim izrazima Ujedninjenih naroda.  

Mostar

Studenti koji su organizatori su sa Sveučilišta u Mostaru i fakulteta Džemal Bijedić, na kojem će se i održavati ovogodišnja konferencija. Svi sudionici bit će smještani u Studentskom hotelu u Mostaru. Održavanjem MOSTIMUN-a studenti žele pomoći u promociji i napretku Bosne i Hercegovine i samom Mostaru.

Kako bi svi bili u toku sa događanjima na konferenciji, organiziran je i MOSTIMUN Insight. Medijsko tijelo je strukturirano od nekoliko novinara, dva urednika te fotografa, a najnovije vijesti se mogu saznati putem interneta ili u printanom obliku.

MOSTIMUN Insight

Ovogodišnja se konferencija sastoji od pet vijeća, vijeće sigurnosti UN-a, koji će se bavi pitanjima održavanja mira i sigurnosti, vijeća za ljudska prava UN-a, koje je zaduženo za ljudska prava i osuđivanje prekršaja istih, zatim vijeće budućnosti za sigurnost koje će se baviti mogućim pitanjima u vezi održavanje sigurnosti i mira u budućnosti, G20 vrh, koji čini grupa država zainteresirane za rješavanje problema u vezi ekonomije i razvoja, i zadnja Afrička unija, regionalna organizacija čiji je glavni zadatak rješavanje na području afričkog kontinenta. Također, može se uključiti i u rad medijskog tijela, odnosno MOSTIMUN Insight.

Za sva dodatna pitanja, uputite se na službenu stranicu.

FOTO: FACEBOOK