Prava životinja

Moguća zabrana prodaje kućnih ljubimaca u Vancouveru

Psići

Vancouver razmatra zabranu prodaje pasa, mačaka i zečeva u trgovinama za kućne ljubimce uslijed sumnje na loše postupanje i njihovo porijeklo.

Grad Vancouver razmatra mogućnost zabrane prodaje kućnih ljubimaca u trgovinama, što je posljedica otvaranja nove trgovine kućnih ljubimaca u tom gradu za koju se sumnja u loše postupanje prema životinjama na farmama gdje se one uzgajaju.

– Prema tome, naše je osoblje posjetilo novu trgovinu i otkrilo kako mnogo životinja dolazi iz SAD-a, ili čak prekomorskih zemalja. Ne znamo kako kontrolirati dolaze li životinje iz tih farmi ili ne. – kaže Heather Deal, članica vijeća Vancouvera, za Global News

FOTO: Frano Jerkan/Studentski.hr

Izvršna direktorica organizacije za zaštitu životinja Paws for Hope, Kathy Powelson, otkrila je kako zakonik Canadian Kennel Cluba, organizacije preko koje se mogu provjeriti pasmine, čistokrvnost štenadi, natjecanja, zabranjuje prodaju pasa u trgovinama kućnih ljubimaca, pa se sukladno tome takve stvari uopće ne bi trebale ni događati, piše The Independent.

– Tražimo od grada zabranu maloprodaje pasa, mačaka i zečeva – govori Powelson i dodaje: – Nijedan uzgajivač neće prodati životinje takvim trgovinama. Nije neuobičajeno da ako kupite ljubimca iz takvih trgovina da će on imati zdravstvenih i bihevioralnih problema. 

Naime, ovo nije prvi put da su vlasnici trgovina kućnih ljubimaca doživjeli paljbe. Još su 2010. godine isti vlasnici posjedovali franšizu Pet Paradise koja je zatvorena sljedeće godine uslijed zabrane prodaje kućnih ljubimaca u Richmondu. Slično i u 2015., još je jedna trgovina istih vlasnika zatvorena nakon brojnih pritužbi od SPCA (Society for the Prevention of Cruelty to Animals) u gradovima Burnaby i Metrotown. Zakon koji je već uspješno primijenjen u Richmondu i New Westminsteru odsad bi se mogao odraziti i na Vancouver.

Deal dodaje kako je najveći problem pitanje njihova porijekla te kako trenutno ne postoji lanac opskrbe koji bi garantirao da životinje nisu loše tretirane ili uzgajane na nemoralan način.

Komentari na članak

Vezani članci

Kokoši u džemperima

Plemenita pomoć ugroženim kokošima

Vuneni džemperi za kokoši iz industrijskog uzgoja

Pomoć dviju velikodušnih Britanki ugroženim kokošima.

Ptice u letu

Valentinovo na drugačiji način

Proslavite Valentinovo u Zoološkom vrtu Zagreb

Povodom Valentinova Zoo Zagreb pripremio je „Seksi turu Zoo vrtom“ u kojoj će vam se predstaviti životinje i njihov život „od barenja do parenja“.

Svjetski dan zaštite životinja, naslovna

Na današnji dan

Svjetski dan zaštite životinja

4. listopada obilježavamo Međunarodni dan životinja!

Mačić sa zvončićem

Tribina „Za bolji zakon o zaštiti životinja“

Izborite se s Prijateljima životinja za zabranu usmrćivanja pasa i mačaka

Brojni građani i udruge koje svojim radom brinu o napuštenim životinjama već godinama ističu važnost da se u Zakon o zaštiti životinja uvrsti i odredba o zabrani ubijanja pasa u skloništima.

Kanabis

Na današnji dan

15 godina od legalizacije medicinskog kanabisa

Posjedovanje kanabisa godinama se smatralo kaznenim djelom, ali u današnje vrijeme ovo opojno sredstvo postaje legalno u sve više zemalja.