Prava životinja

Moguća zabrana prodaje kućnih ljubimaca u Vancouveru

Psići

Vancouver razmatra zabranu prodaje pasa, mačaka i zečeva u trgovinama za kućne ljubimce uslijed sumnje na loše postupanje i njihovo porijeklo.

Grad Vancouver razmatra mogućnost zabrane prodaje kućnih ljubimaca u trgovinama, što je posljedica otvaranja nove trgovine kućnih ljubimaca u tom gradu za koju se sumnja u loše postupanje prema životinjama na farmama gdje se one uzgajaju.

– Prema tome, naše je osoblje posjetilo novu trgovinu i otkrilo kako mnogo životinja dolazi iz SAD-a, ili čak prekomorskih zemalja. Ne znamo kako kontrolirati dolaze li životinje iz tih farmi ili ne. – kaže Heather Deal, članica vijeća Vancouvera, za Global News

FOTO: Frano Jerkan/Studentski.hr

Izvršna direktorica organizacije za zaštitu životinja Paws for Hope, Kathy Powelson, otkrila je kako zakonik Canadian Kennel Cluba, organizacije preko koje se mogu provjeriti pasmine, čistokrvnost štenadi, natjecanja, zabranjuje prodaju pasa u trgovinama kućnih ljubimaca, pa se sukladno tome takve stvari uopće ne bi trebale ni događati, piše The Independent.

– Tražimo od grada zabranu maloprodaje pasa, mačaka i zečeva – govori Powelson i dodaje: – Nijedan uzgajivač neće prodati životinje takvim trgovinama. Nije neuobičajeno da ako kupite ljubimca iz takvih trgovina da će on imati zdravstvenih i bihevioralnih problema. 

Naime, ovo nije prvi put da su vlasnici trgovina kućnih ljubimaca doživjeli paljbe. Još su 2010. godine isti vlasnici posjedovali franšizu Pet Paradise koja je zatvorena sljedeće godine uslijed zabrane prodaje kućnih ljubimaca u Richmondu. Slično i u 2015., još je jedna trgovina istih vlasnika zatvorena nakon brojnih pritužbi od SPCA (Society for the Prevention of Cruelty to Animals) u gradovima Burnaby i Metrotown. Zakon koji je već uspješno primijenjen u Richmondu i New Westminsteru odsad bi se mogao odraziti i na Vancouver.

Deal dodaje kako je najveći problem pitanje njihova porijekla te kako trenutno ne postoji lanac opskrbe koji bi garantirao da životinje nisu loše tretirane ili uzgajane na nemoralan način.

Komentari na članak

Vezani članci

Stare knjige

Na današnji dan

Katolička crkva ukinula Popis zabranjenih knjiga

Brojni svjetski književnici, znanstvenici i filozofi nalazili su se na Popisu zabranjenih knjiga koji je donijela Katolička crkva.

Teddy Bear, naslovna

Na današnji dan

Tragično porijeklo najslađih nam plišanih medvjedića

Na današnji je dan 1903. godine omiljeni plišani medvjedić prvi put reklamiran pod imenom „Teddy Bear“. Bez obzira na pomalo tragičnu inspiraciju koja se krije iza imena plišavaca, danas oni uveseljavaju i djecu i odrasle diljem svijeta.

Marihuana

Raste trava zelena

Kanadsko sveučilište uvelo kolegij o marihuani

Osim što će studenti moći pohađati ovaj "zeleni" kolegij, također će biti dostupan i kao online tečaj.

Zabrana umiranja

Death not allowed

Kako protiv smrti? Zabranom umiranja!

Cole Sear vidio je mrtve ljude, a u nekim mjestima ovih država možete vidjeti samo žive.

Unizg

Sveučilište u Zagrebu – Moskva, Singapur i Kanada

Natječaji za stipendije sveučilišnih bilateralnih razmjena 2015/2016.

Sveučilište u Zagrebu objavilo je natječaj za stipendije studentima preddiplomskih te diplomskih studija, a vezano uz odlazak na bilateralnu razmjenu u Moskvu, Singapur te kanadsko Sveučilište York.