Lions omladinski kamp

Mladi iz 19 zemalja zajedno u humanitarnoj akciji u Hrvatskoj; oduševili se našim ljepotama

Lions Kamp 2019.

Mladi Lionsi svoj boravak u Hrvatskoj iskoristili su za neizostavan humanitarni cilj. Zajedničkim su snagama sudjelovali u humanitarnoj akciji bojanja ograde i ulaznog dijela Osnovne škole Poreč.

Hrvatska je ovog ljeta bila domaćin najvećeg Lions omladinskog kampa dosad održanog u našoj zemlji. Mladi iz 19 zemalja svijeta upoznali su ljepote Hrvatske i zajedničkim druženjem, raznolikim radionicama te edukativnim aktivnostima stekli neprocjenjiva iskustva, nova prijateljstva i uspomene koje će, kako tvrde, zauvijek pamtiti.

Sudionici kampa koji dolaze iz SAD-a, Japana, Indije, Britanije, Danske, Estonije, Finske, Francuske, Italije, Izraela, Litve, Nizozemske, Norveške, Njemačke, Poljske, Slovačke i Turske tjedan dana boravili su u Poreču, a uz podršku domaćih Lionsa upoznali su se s brojnim kulturnim i sportsko rekreativnim znamenitostima u Istri. Posjetili su Rovinj, Vrsar, Pulu, Grožnjan, Motovun i Pazin, a uz ljepote naše zemlje posebno su ih oduševili gostoprimstvo i srdačnost naših domaćina.

– U Hrvatskoj sam upoznala mnogo predivnih ljudi. Svaki sudionik kampa zaista je poseban na svoj način, a za nekoliko od njih vjerujem da će mi ostati prijatelji za cijeli život! – istaknula je Luna iz Izraela.

Mladi Lionsi svoj boravak u Hrvatskoj iskoristili su za neizostavan humanitarni cilj. Zajedničkim su snagama sudjelovali u humanitarnoj akciji bojanja ograde i ulaznog dijela Osnovne škole Poreč.

– U Hrvatskoj mi je bilo toliko lijepo da sam ostala malo duže i provela prekrasno vrijeme s dvije obitelji. Bilo mi je zaista prekrasno i osjećala sam se kao kod kuće. – otkrila je Elizabeth iz SAD-a.

Ana iz Španjolske Hrvatsku i svoje doživljaje opisala je jednom riječju – raj.

Lions Youth Camp and Exchange program utemeljen je sukladno prvom cilju lionizma – stvaranju i njegovanju duha razumijevanja među narodima svijeta, a održava se od 1974. godine Programi kampa i razmjene mladih pružaju tisućama mladih u dobi od 15 do 22 godine iskustvo života u drugim kulturama i stjecanje boljeg razumijevanja svijeta tijekom putovanja u inozemstvo. Sudionici tako imaju priliku živjeti u obiteljima u drugoj zemlji, upoznati vršnjake iz cijelog svijeta, saznati sve o značaju i radu Lions organizacije, općenito i u zemlji domaćina, otkrivati vlastite vrijednosti i mogućnosti, naučiti kako njegovati i poštovati prijateljstvo i različitost.

Razmjena i kamp u Hrvatskoj organizirani su u porečkom kampu Lanterna na razini Lions Distrikta 126 Hrvatska, a uz partnerstvo i aktivno sudjelovanje Lions klubova domaćina LC Pula, LC Novigrad i LC Poreč, šire društvene zajednice regije u kojoj je kamp organiziran i obitelji koje su sudionicima kampa bili domaćini prije ili nakon sudjelovanja u kampu.

Tijekom ove godine u razmjeni i Lions kampovima mladih diljem svijeta sudjelovalo je 17 mladih iz Hrvatske koji su boravili u Japanu, Martiniqueu, Tajvanu, Austriji, Njemačkoj, Francuskoj, Estoniji, Velikoj  Britaniji, Cipru, Norveškoj i Finskoj.

S gotovo 1,5 milijuna volontera, Lionsi su najveća humanitarna organizacija na svijetu, a udruženi su pod sloganom Mi služimo.Oni pomažu slijepima i slabovidnima, podržavaju inicijative prekida nasilja između mladih, hrane gladne, bore se protiv globalnih epidemija kao što je dijabetes, pomažu područjima pogođenim prirodnim katastrofama i mijenjajući život nabolje predani su zadovoljavanju potreba na lokalnoj i globalnoj razini.

Komentari na članak

Vezani članci

Party vlak Beograd

Za sve željne putovanja i odlične zabave

Ukrcajte se na „party” vlak do Beograda!

Za put party vlakom koji će se održati od 6. do 8. ožujka, prijavite se što prije jer je broj mjesta ograničen, a navala je velika.

Blood Sport

Obustavljen projekt

VIDEO: Igrajući videoigru gubite pravu krv

Uređaj povezan s gamepadom izvlači vašu krv ako se povrijedite igrajući igricu - krvavi sport u kojemu ne želite izgubiti.

Active Communities for Europe

Projekt „Active Communities for Europe” poziva

Predstava „A što dalje”

Ukoliko vas zanima građanski aktivizam, ali ne znate kako se aktivirati, pogledajte predstavu "A što dalje", nastalu u sklopu projekta Active Communities for Europe.

Lampioni dobrih želja

Humanitarna akcija

Lampioni dobrih želja

U srijedu 16. prosinca na riječkom lukobranu održat će se humanitarna akcija puštanja svjetlećih lampiona u zrak. Svi prikupljeni prihodi bit će donirani Dječjem domu "Ivana Brlić Mažuranić" u Lovranu.

Nova Godina

Idealne destinacije

Tražite savršeno novogodišnje putovanje?

Donosimo vam tri najbolje europske destinacije za proslavu Nove godine prema iskustvima zagrebačkih studenata!