LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Annie the Owl

London će u ožujku dobiti prvi kafić sa sovama

Ljubitelji sova na nekoliko će dana dobiti mjesto u kojem će moći popiti piće u društvu ovih predivnih ptica.

Ljubitelji sova na nekoliko će dana dobiti mjesto u kojem će moći popiti piće u društvu ovih predivnih ptica.

U britanskoj prijestolnici otvorilo se nekoliko neobičnih kafića kao što su kafići s mačkama ili kafić u kojem se može probati više od 100 vrsti žitarica. No, to su već zastarijele vijesti.

London, ovaj mjesec, od 19. do 25. ožujka, dobiva "Annie the Owl", prvi kafić sa sovama.

Zvijezda ovoga događaja je sova Annie i njezine prijateljice. Koncept je preuzet prema sličnim kafićima u Tokiju u kojima posjetitelji mogu uživati u ispijanju kave u društvu pernatih prijatelja.

Budući da su sove noćne ptice, londonska verzija kafića bit će otvorena samo u noćnim satima, točnije od osam navečer do dva ujutro. Ulaz se naplaćuje, a sav prikupljeni novac bit će proslijeđen dobrotvornoj organizaciji „Barn Owl Centre“ koja brine o zaštiti ovih lijepih ptica.

Organizatori obećaju da se sove nalaze u sigurnim rukama. Posjetitelji ovoga događaja neće smjeti dirati ptice ako im to ne dozvole profesionalni sokolari koji će paziti na njih. Uvjeti u kafiću bit će u potpunosti podređeni njihovoj sigurnosti.


“Naše sove su navikle na ljude, ali će njihova prisutnost biti ograničena kako sove ne bi bile izložene prevelikom stresu. One su odrasle u zatočeništvu i osjećaju se ugodno u našem društvu. Preuzele su humanitaran zadatak kako bi prikupile novac za pomoć svojim rođacima u divljini.“

Sove
Sove1
FOTO: ANNIETHEOWL.COM