Filmska manifestacija

Kino Europa domaćin Noći europske kinematografije; obilježava je besplatnom projekcijom „Hladnog rata”

Film "Hladni rat"

Između 3. i 7. prosinca ove godine 34 odabrana kina u 27 država članica EU-a sudjeluju u manifestaciji Noć europske kinematografije, a kino Europa jedino je kino koje predstavlja Hrvatsku. U sklopu zagrebačke proslave besplatno će prikazati „Hladni rat”.

Kino Europa će u utorak, 4. prosinca 2018, u 20 sati biti domaćin prvog izdanja Noći europske kinematografije. Svečanu proslavu obilježit će projekcija poljskog filma Hladni rat hvaljenog redatelja Pawela Pawlikowskog.

Noć europske kinematografije novi je projekt Kreativne Europe – potprograma MEDIA u partnerstvu s mrežom europskih kina Europa Cinemas koji slavi bogatstvo i raznolikost europske filmske kulture. Između 3. i 7. prosinca ove godine 34 odabrana kina u 27 država članica EU-a sudjeluju u manifestaciji, a kino Europa jedino je kino koje predstavlja Hrvatsku.

Jedan od najboljih filmova godine, spomenuti Hladni rat, vodi nas u poslijeratnu Europu tijekom politički turbulentnih 50-ih. Između pijanista Wiktora i mlade pjevačice Zule razvija se snažna romansa. Oni su potpuno nespojivi, ali osuđeni jedno na drugo. Ova nemoguća ljubavna priča nominirana je za čak pet Europskih filmskih nagrada, a Pawlikowski je proglašen najboljim redateljem u Cannesu. Na filmu je radilo dvadesetak hrvatskih filmskih profesionalaca uključujući glumce Dražena Šivaka i Slavka Sobina. Uz Poljsku je, Berlin i Pariz dio filmske radnje sniman u Splitu, a servisni producent bila je zagrebačka Kinorama. Nakon projekcije slijede razgovor s gostima i prigodni domjenak.

Ulaz je na svečanu proslavu, kao i projekciju filma, besplatan, ali potrebno je prethodno preuzeti ulaznice. Dostupne su do popunjenja dvorane.

Komentari na članak

Vezani članci

Modern Times

Filmske večeri ANTIFJAKA

Ovaj petak "Glas Dite" i "Modern Times"

 I ovaj petak razotuđite se uz Antifjakine projekcije slike i zvuka.

Note

Glazba

Studentski festival Anabasis prvi put na novim orguljama dvorane Blagoja Berse

Za 29. siječnja zakazan je koncert „Dies alumni” kada će se Anabasis prvi put održati na novim orguljama.

John Ford

Na današnji dan

Rođen John Ford

John Ford, poznati američki filmski redatelj, rođen je na današnji dan, 1. veljače 1894. godine u Cape Elisabethu, u državi Maine u SAD-u.

Naslovnica ZFF-a

Za sve filmske sladokusce, ali i one koji to tek postaju

13. Zagreb Film Festival

Nikad nije prekasno ili prerano za kvalitetno kulturno uzdizanje, a jesen je savršeno doba za sjesti pred velike ekrane i prepustiti se kvaliteti još jednog Zagreb Film Festivala!

Performans "Neljudsko"

Izvedba u MM centru

Performans „Neljudsko” od 20:00 do zatvaranja SC-a, ulaz besplatan

Studentica doktorskog studija na Odsjeku za interdisciplinarne humanističke znanosti u Zadru okupira prostor na ulazu u MM centar pri čemu komentira zbivanja na kulturnoj sceni.