Kampanja za prava životinja

Jelena Karleuša: „Radije gola, nego u krznu“

Gola Jelena Karleuša

U industriji proizvodnje krzna u malim kavezima uzgajaju se i ubijaju brojne kune, lisice, činčile i kunopsi na što je ukazala Jelena Karleuša slikavši se za plakate PETA-ine kampanje.

Poznata srpska pjevačica Jelena Karleuša, već poznata po svojim izjavama za prava životinja i veganstvo, ostvarila je suradnju s njemačkom podružnicom međunarodne organizacije za prava životinja PETA. S njom je snimila vrlo zanimljive plakate kojima poručuje da se životinje ne smiju uzgajati i ubijati radi krzna.

Na plakatima je Jelena Karleuša prikazana uz slogan Radije gola, nego u krznu!, postavši prva zvijezda na Balkanu koja se fotografirala u toj već dugogodišnje poznatoj PETA-inoj kampanji. Komentirala je svoju podršku:

– Kao osoba iz javnog života s velikim utjecajem na mladu populaciju, posebno u ovom dijelu Europe, želim predstaviti dobar primjer i biti dobar uzor. Ova kampanja uključuje poznate osobe iz cijelog svijeta koji podižu svoj glas i ostvaruju utjecaj na ostale. Koristimo našu slavu na najbolji mogući način – protiv ubijanja nedužnih. Pokazujemo našu kožu i objašnjavamo da smo ljepši kada su naša srca i duše pune suosjećanja i ljubavi. Ne treba nam krvavo krzno da bismo izgledali i osjećali se lijepo – ubijanje ne može biti lijepo.

U industriji proizvodnje krzna u malim kavezima uzgajaju se i ubijaju brojne kune, lisice, činčile i kunopsi. Oni svoje kratke živote provedu osjećajući strah i stres, bez mogućnosti slobodnog kretanja i iskazivanja svog prirodnog ponašanja, poručuju Prijatelji životinja.

Komentari na članak

Vezani članci

Ocean

Tajne oceana

Prvi put nakon sto godina u morskim dubinama viđeno neobično, bizarno biće

Prozirno biće u obliku punoglavca, okruženo „kućicom“ od proteina i celuloze.

Splitska riva

Sučeljavanje u Klubu mladih Split

Kandidati za splitskog gradonačelnika progovaraju o programima za mlade

Klub mladih Split organizira sučeljavanje kandidatkinja i kandidata za splitskog gradonačelnika. Održat će se u utorak, 21. ožujka u 19 sati.

booksa

Prikupljanje sredstava

Booksa slavi 10. rođendan, pomozite joj postići još toliko

Cilj ove kampanje je sakupiti 6000 dolara, dovoljno novca kako bi prostor kluba postao udobniji i ugodniji svim gostima.

Naslovna (HP&Hedviga)

Životinje u filmskoj industriji

Omiljeni životinjski likovi s malih ekrana

Ponekad nas u književnim djelima ili filmovima životinjski junaci oduševe više nego glavni likovi. Ovaj je članak posvećen njima.

Pingvini

Na današnji dan

Dan svjesnosti o pingvinima

U povodu obilježavanja Dana svjesnosti o pingvinima donosimo vam deset zanimljivih činjenica o ovim predivnim životinjama.