Međunarodno priznanje

Istraživačima Građevinskoga fakulteta dodijeljen IRF-ov veliki kristalni globus u Las Vegasu

IRF-ov kristalni globus

Za inovativno rješenje u području zaštite od buke, jedinstveno na tržištu, timu s Građevinskog fakulteta dodijeljen je veliki kristalni globus Međunarodnog udruženja za ceste.

Istraživački tim Građevinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, na čelu s prof. dr. sc. Stjepanom Lakušićem, dobitnik je velikoga kristalnoga globusa Međunarodnoga udruženja za ceste (Interational Road Federation – IRF) u kategoriji Istraživanje za inovativni proizvod RUCONBAR – apsorbirajuće betonske barijere za zaštitu od buke s recikliranom gumom. Svečana dodjela nagrada održana je na međunarodnoj konferenciji IRF Global R2T Conference u Las Vegasu 7. studenoga 2018.

RUCONBAR je ekološka, visokoapsorbirajuća barijera za zaštitu od buke, čiji se apsorbirajući sloj sastoji od reciklirane gume i betona. Riječ je o proizvodu od betona koji je sastavljen od apsorbirajućega i nosivoga sloja. Primjenom 40% gumenih granula dobivenih recikliranjem starih automobilskih guma u apsorbirajućem sloju, dobiven je proizvod koji je inovativno rješenje u području zaštite od buke, jedinstven na tržištu. Tim Građevinskoga fakulteta razvio ga je u suradnji s dvjema hrvatskim tvrtkama – tvrtkom Beton Lučko iz Zagreba i tvrtkom Gumiimpex iz Varaždina.

Nagrade Međunarodnoga udruženja za ceste (IRF) smatraju se vrlo prestižnim priznanjima u području industrije cestovnoga i prometnoga sektora. Uz priznanje za doprinos ovomu području, cilj je IRF-a dodjelom nagrada unutar struke i u široj javnosti, promicati važnost povezivanja prometne povezanosti i mobilnosti s inovativnošću i znanstvenim radom istraživača koji se bave prometnom infrastrukturom.

Osvajanjem ove prestižne međunarodne nagrade Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu priključuje se elitnoj skupini institucija koje su nagrađene za globalna dostignuća u sektoru cestovne infrastrukture (Global Road Achievement Award), čije su projekte priznali njihovi kolege kao primjere izvrsnosti, inovativnosti i utjecaja na društvo u cjelini.

Komentari na članak

Vezani članci

Robert De Niro

Na današnji dan

Rođen legendarni glumac Robert De Niro

Na današnji je dan 1943. godine rođen jedan od najvećih glumaca u filmskoj povijesti – Robert De Niro.

#MojOblikŽivota

Uz unlimited weekend internet opcije do viralnog sadržaja

A1 Hrvatska nagrađuje svoje najkreativnije korisnike

A1 Hrvatska pokreće novi trend u promotivnim kampanjama pozivajući korisnike da sadržaj koji svakodnevno objavljuju na društvenim mrežama postane dio A1 kampanje, za što ih novčano nagrađuje. A poklanja i neograničeni internetski promet tijekom vikenda.

Studenti

Natječaj Europske komisije

Dodjeljuju se nagrade Altiero Spinelli u vrijednosti od 25 000 eura za radove usmjerene interesima mladih

Europska komisija otvorila je natječaj svim građanima i nevladinim pravnim osobama EU-a za nagradu Altiero Spinelli za informiranje. Prijave radova zaprimaju se do 7. siječnja.

Nagrada Karlo Veliki

Europska nagrada za mlade

Još stigneš prijaviti svoj projekt za nagradu "Karlo Veliki"

Tri najuspješnija projekta, odabrana među 28 projekata koje za nagradu predlažu nacionalna prosudbena povjerenstva država članica Europske unije, bit će nagrađena s 5000 eura, 3000 eura odnosno 2000 eura.

Zgrada INA

TOP 5 Poslodavaca Partnera

INA je jedan od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj

– Ulazak u TOP 5 Poslodavaca Partnera veliko je priznanje i potvrda struke o kvaliteti našeg rada po najvišim standardima. – istaknula je Vladimira Senčar Perkov.