Medijsko obrazovanje

Hrvatski volonterski projekt „Djeca medija“ osvojio prestižnu europsku nagradu

Projekt "Djeca medija"

Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu „Djeca medija“ dobitnik je posebne nagrade međunarodnog žirija koji je vrednovao rad europskih projekata medijskog obrazovanja u organizaciji Evens Foundationa.

Projekt Djeca medija osvojio je prestižnu europsku nagradu koju dodjeljuje Evens Foundation, vodeći promotor medijskog obrazovanja u Europskoj uniji. On okuplja više od 100 volontera koji su održali 600 radionica o medijskoj pismenosti za 12 000 polaznika.

Posebna nagrada žirija u ovogodišnjem natječaju za projekt medijskog obrazovanja dodijeljena je Društvu za komunikacijsku i medijsku kulturu (DKMK) koje provodi projekt. U odluci je istaknuto da je to zbog pristupa koji povezuje rad sveučilišnih nastavnika i volontera, načina kako pristupa medijima, važnosti projekta u kontekstu Hrvatske, utjecaja koji ima na polaznike i volontere te posvećenog volonterskog pristupa kao pozadine rada organizacije.

Predsjednik i utemeljitelj DKMK-a, izv. prof. dr. sc. Danijel Labaš, izjavio je kako je ova nagrada došla u pravo vrijeme kao potvrda svim članovima koji više godina predano rade na promociji medijskog obrazovanja te je dodao:

– Svojim smo radom na primjeru Djece medija dokazali da volonterski projekti mogu biti održivi i međunarodno prepoznati. Posebno nas raduje kako su međunarodne institucije potvrdile vrijednost našeg jedinstvenog pristupa medijskom obrazovanju djece, roditelja, stručnih suradnika, nastavnika i profesora. –

Zahvalio je svim korisnicima i volonterima te posebno institucijama s kojima Djeca medija surađuju već nekoliko godina i koji su od početka podržavali projekt: Grad Velika Gorica, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, udruga Pragma, ali i hosting kompanija Avalon i župa sv. Blaža iz Zagreba. Udruga je dobila i financijsku potporu od 5000 eura, koja će se namjenski koristiti i u kampanji na razini EU, kojoj je cilj informirati sve države članice o modelu rada projekta.

U natjecanju je sudjelovao veći broj projekta iz cijele Europe, a odluci žirija prethodio je posjet predstavnika organizatora, provjera i analiza rada DKMK-a te vrednovanje koje je proveo međunarodni tim stručnjaka. Svečana nagrada DKMK-u dodijelit će se u Sarajevu 21. rujna na središnjoj europskoj konferenciji o medijskoj pismenosti Media Meets Literacy, koju organizira Evens Foundation u suradnji s partnerima. Glavnu ovogodišnju nagradu osvojio je projekt Zalab, koji u Italiji provodi projekt Otherness koji na jedinstven način o medijskoj pismenosti obrazuje migrante.

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/en/reichstag-the-german-volke-germany-324982/

Eurocamp program

U tijeku prijave za besplatni dvotjedni kamp u Njemačkoj

Do 25. svibnja zaprimaju se prijave za sudjelovanje na njemačkom ljetnom kampu čijem je programu u fokusu očuvanje i uređivanje lokalnog krajobraza. Organizatori pokrivaju sve troškove.

London

U šest tjedana do nove diplome

Besplatan tečaj engleskog jezika i kulture

U organizaciji portala Future Learn kojem je cilj proširiti mišljenje o važnosti cjeloživotnog učenja pokreće se besplatan tečaj engleskog jezika i kulture.

Ljeto

Ljetna organizacija

Pet ideja za ljetni provod ako nemate nikakve planove

Ako ste od onih koji još nemaju nikakve ljetne planove i sve vole raditi u zadnji trenutak, donosimo vam nekoliko ideja kojima ćete upotpuniti svoje ljetne mjesece, ali i steći neka nova iskustva i znanja.

Rektorat
https://hr.wikipedia.org/wiki/Sveu%C4%8Dili%C5%A1te_Josipa_Jurja_Strossmayera_u_Osijeku#/media/Datoteka:Rektorat_Osijek.JPG

Doktorska škola Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Doktorski studij Komunikologija raspisuje natječaj za buduće doktorande

Riječ je o jedinom doktorskom studiju komunikologije u Hrvatskoj nakon kojeg studenti stječu akademski stupanj doktora znanosti te kompetencije za samostalno istraživačko djelovanje u matičnom znanstvenom području, polju i grani.

Natječaj FAK 2016

Natječaj za najbolju recenziju Matej Lovrić

Gledajte, pišite i idite besplatno u kino cijele godine

Bogat nagradni fond omogućili su glavni sponzori, a pobjednika će odabrati žiri u čijem su sastavu filmski kritičar Slobodne Dalmacije Marko Njegić, televizijska kritičarka Tportala Zrinka Pavlić, redateljica i scenaristica Sonja Tarokić, književnik i profesor Franjo Janeš te glavni urednik web-portala Serijala Krešimir Vinšćak.