LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Jeste li primijetili nešto čudno?

Google promjenio poznati font i logotip

Iako ranije promjene natpisa nisu bile suviše uočljive, ova nikome neće promaknuti!

Iako ranije promjene natpisa nisu bile suviše uočljive, ova nikome neće promaknuti!

Četiri boje i šest slova na bijeloj pozadini – prvo je što je većina mlađe generacije koristila još dok je bilo normalno na internetu provesti tek sat vremena, a u vrijeme nitko nije mogao zvati na kućni telefon. Iako su s projektom započeli sredinom 90-ih, tek od 2004. vidi se njegov potencijal.

Google je danas najkorištenija tražilica u rukama tvrtke Moutain View koja, osim što omogućava laku pretragu pojmova, ima servise poput Google Newsa, Google Karata i Google Playa, a i to su samo najpoznatiji.

Iako je Google u posljednjih par godina radio mnoge preinake na svojem logotipu, ova je najvidljivija. U utorak, 1. rujna, promjenili su svoj dosadašnji font natpisa i logotip, a za njega ističu kako pokazuje da „Googleova magija funkcionira, čak i na najmanjim ekranima“.

Koristi se drugačiji, minimalistički font, i to sukladno promjenama koje su se raširile po svim Googleovim servisima. Promijenjeni se font u utorak nalazio na poznatom Googleovom Doodleu. Osim toga, promijenio se i sam logo Googlea koji je dosad bio tek bijelo „g“ na plavoj pozadini, a sada je to „G“ u više boja.

via GIPHY

 

Osim toga, kada pojedini servisi poput Voice Searcha budu funkcionirali, taj će se logo promijeniti u četiri točkice, odnosno crtice, po čemu će korisnici znati da aplikacija ili servis rade.

Točne promjene možete pogledati u videozapisu u kojem je naglašeno i da se Google polako mijenjao kako bi što bolje odgovarao korisničkim potrebama, odnosno kako bi funkcionirao baš kao i čovjek.