LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Borba studenata protiv stereotipa

FOTO: Studenti iz Afrike podižu svijest − Afrika nije država!

Kampanja protiv predrasuda i krivih predodžbi o Africi i njezinom stanovništvu.

Kampanja protiv predrasuda i krivih predodžbi o Africi i njezinom stanovništvu.

Studentima iz afričkih zemalja koji studiraju na Sveučilištima u SAD-u često se postavljaju glupa, a ponekad i uvredljiva pitanja, koja su odraz neznanja ili pogrešnog znanja. Takva pitanja otkrivaju koliko su određeni stereotipovi o Africi ukorijenjeni u kolektivnoj memoriji. 

No, članovi Udruge Afričkih Studenata na Sveučilištu Ithaca u New Yorku odlučili su poduzeti nešto po tom pitanju. Pokrenuli su foto kampanju na Facebooku pod nazivom The Real Africa: Fight the Stereotype, čiji je cilj razbiti određene krive predodžbe o Africi kao kontinentu i njezinom stanovništvu.

Kampanje se sastoji od fotografija članova udruge, starih između 18 i 21 godine, zaogrnutih u državnu zastavu svoje zemlje, popraćenih izjavama koje pobijaju najčešće stereotipove s kojima se susreću. 

− Ono što smo htjeli učiniti je obuhvatiti pojedinačne zastave zemalja Afrike.− rekla je Rita Bunatal, voditeljica odnosa s javnošću Udruge, za CNN.− Htjeli smo pokazati ljepotu i snagu zastave. Isto tako, htjeli smo razbiti najveći stereotip o Africi, a to je onaj da je Afrika jedna država. Htjeli smo istaknuti činjenice, ispraviti, naučiti, educirati ljude da ne govore te druge stvari. Najjednostavnije akcije mogu povećati svijest i nadamo se da ćemo to i učiniti, ne samo na našem kampusu, nego i diljem svijeta.− zaključila je Bunatal.

FOTO: FACEBOOK