Veliki uspjeh mladog hrvatskog dizajnera

FOTO: Saša Hortig među najboljim je mladim dizajnerima po izboru časopisa Vogue Italija

Saša Hortig – kolekcija „The New Revolutionaries“
Pogledaj fotogaleriju
Saša Hortig – kolekcija „The New Revolutionaries“
Saša Hortig – kolekcija „The New Revolutionaries“
Saša Hortig – kolekcija „The New Revolutionaries“
Saša Hortig – kolekcija „The New Revolutionaries“
Saša Hortig – kolekcija „The New Revolutionaries“

+5

Mladi dizajner iz Đakova izdvojen je u selekciji najboljih novih talenata na stranicama talijanskog izdanja časopisa Vogue.

Saša Hortig, student završne godine zagrebačkog TTF-a, još je jedno hrvatsko ime koje započinje proboj na međunarodnoj modnoj sceni. Njegov diplomski rad, kolekcija The New Revolutionaries, izdvojena je kao jedan od najboljih dizajnerskih new entryja za sezonu jesen/zima 2016. i među finalistima natječaja objavljena na stranicama talijanskog izdanja časopisa Vogue.

Saša je i u Hrvatskoj dobio formalno priznanje za svoj dizajn. Naime, u suradnji s Petrom Vuletić, od nedavno članice tima kuće Rick Owens, pod imenom Vuletichortig Saša je 2013. pobijedio na Portanova Fashion Incubatoru, hrvatskom natjecanju za mlade modne debitante.

– Biti uvršten u strogu selekciju Voguea, u konkurenciji dizajnera iz preko 30 zemalja, sjajan mi je poticaj i potvrda da je smjer u kojem radim dobar. – ističe mladi dizajner.

Kolekcija The New Revolutionaries konceptualno promišlja pojam odjevne veličine iz perspektive spola i njegove društvene konstrukcije – roda. Referirajući se na seksualnu revoluciju 60-ih, kolekcija ostaje rodno nedefinirana, radeći sa stereotipno muškim i ženskim konvencijama odijevanja i oblikujući kolekciju pretjerano uvećanih ili umanjenih elemenata.

Saša Hortig ovom preokupacijom nastavlja se na sintagmu brisanja rodnih granica, ali baveći se onim što već možemo opisati kao opsesivnu temu našeg vremena, uspijeva ponuditi novu i svježu ideju.

Kolekcija je nastala pod mentorstvom profesorice Jasminke Končić. Fotografije koje potpisuje još jedan mladi talent – Darija Cikač, pogledajte u fotogaleriji.

Komentari na članak

Vezani članci

Matej Pilaš, FOTO: Matej Pilaš

Intervju s požeškim fotografom na osječkoj adresi

„Bitno je razumjeti svjetlo, shvaćati boje, uhvatiti emocije i trenutak, slušati sebe i svoje ideje“

Zajednički nazivnik za pojmove fotografija, elektrotehnika, planinarenje, pivo i hrana je Matej Pilaš, požeški student na osječkom FERIT-u, ali prije svega ogromni zaljubljenik u fotografiju.

Božićni džemper

Vesela božićna odjeća

FOTO: Deset najljepših božićnih džempera

U blagdanskome smo duhu izabrali džempere koji najbolje reflektiraju stanje uma osobe koja ih nosi. Inspirirajte se našom fotogalerijom i pomno izaberite svoje favorite.

Henry Ford

Propali posao nije loša stvar

Henry Ford uništio je dvije automobilske tvrtke prije uspjeha i dokazao svima zašto ne treba odustajati

Vrlo malo novih poduzetnika uspije iz prve. Oni koji su se uzdigli kažu da je to najbolje što im se dogodilo. Ako želite saznati kako su to uspjeli mladi ljudi iz vašeg susjedstva, sada imate priliku.

Božićni sajam - Zagreb

Advent diljem Europe

FOTO: Božićni sajmovi u Europi koje biste trebali posjetiti

Lista božićnih sajmova u Europi koje biste trebali posjetiti. Za bolji dojam, pogledajte mini fotogaleriju ovih sajmova.

Beverly Hills 90210

Na današnji dan

Prikazana posljednja epizoda kultne serije „Beverly Hills 90120“

Serija je najpoznatija po tome što je riječ o prvom televizijskom projektu usmjerenom isključivo na tinejdžersku populaciju. S jedne je strane prikazivala modne trendove i izlaske, a s druge one teme pri odrastanju o kojima se malo tko usudio pričati naglas.