Veliki uspjeh mladog hrvatskog dizajnera

FOTO: Saša Hortig među najboljim je mladim dizajnerima po izboru časopisa Vogue Italija

Saša Hortig – kolekcija „The New Revolutionaries“
Pogledaj fotogaleriju
Saša Hortig – kolekcija „The New Revolutionaries“
Saša Hortig – kolekcija „The New Revolutionaries“
Saša Hortig – kolekcija „The New Revolutionaries“
Saša Hortig – kolekcija „The New Revolutionaries“
Saša Hortig – kolekcija „The New Revolutionaries“

+5

Mladi dizajner iz Đakova izdvojen je u selekciji najboljih novih talenata na stranicama talijanskog izdanja časopisa Vogue.

Saša Hortig, student završne godine zagrebačkog TTF-a, još je jedno hrvatsko ime koje započinje proboj na međunarodnoj modnoj sceni. Njegov diplomski rad, kolekcija The New Revolutionaries, izdvojena je kao jedan od najboljih dizajnerskih new entryja za sezonu jesen/zima 2016. i među finalistima natječaja objavljena na stranicama talijanskog izdanja časopisa Vogue.

Saša je i u Hrvatskoj dobio formalno priznanje za svoj dizajn. Naime, u suradnji s Petrom Vuletić, od nedavno članice tima kuće Rick Owens, pod imenom Vuletichortig Saša je 2013. pobijedio na Portanova Fashion Incubatoru, hrvatskom natjecanju za mlade modne debitante.

– Biti uvršten u strogu selekciju Voguea, u konkurenciji dizajnera iz preko 30 zemalja, sjajan mi je poticaj i potvrda da je smjer u kojem radim dobar. – ističe mladi dizajner.

Kolekcija The New Revolutionaries konceptualno promišlja pojam odjevne veličine iz perspektive spola i njegove društvene konstrukcije – roda. Referirajući se na seksualnu revoluciju 60-ih, kolekcija ostaje rodno nedefinirana, radeći sa stereotipno muškim i ženskim konvencijama odijevanja i oblikujući kolekciju pretjerano uvećanih ili umanjenih elemenata.

Saša Hortig ovom preokupacijom nastavlja se na sintagmu brisanja rodnih granica, ali baveći se onim što već možemo opisati kao opsesivnu temu našeg vremena, uspijeva ponuditi novu i svježu ideju.

Kolekcija je nastala pod mentorstvom profesorice Jasminke Končić. Fotografije koje potpisuje još jedan mladi talent – Darija Cikač, pogledajte u fotogaleriji.

Komentari na članak

Vezani članci

FOTO: Facebook.com/Marija Šaja

Studenti kreativci – predstavljamo Mariju Šaja

INTERVJU i FOTO: Marija omiljeni hobi pretvorila u kreativni biznis

Marija Šaja dvadesetjednogodišnja je studentica Menadžmenta na Sveučilištu u Zadru. Već se tri godine bavi izradom nakita te je vrlo brzo svoj omiljeni hobi pretvorila u pravi mali biznis. Svakodnevno joj se javljaju cure sa svojim željama i narudžbama koje Marija uspješno provodi u djelo.

Zgraf 12

Izložba grafičkog dizajna i virtualnih komunikacija

Otvoren natječaj za izlaganje na Zgrafu

Zgraf od osnutka 1975. godine okuplja i dovodi u Zagreb dizajnere, teoretičare i kritičare iznimnih inozemnih karijera s namjerom propitivanja temeljnih problema i položaja dizajna u suvremenom društvu

Futsal dinamo poziva - spektakl na Šalati 05.09.2015

Uoči početka prve hrvatske malonogometne lige

Futsal Dinamo poziva navijače na spektakl na Šalati

Dinamo je u suradnji s Udrugom 'Jedni za druge' koja se bavi prevencijom ovisnosti, socijalnom i psihološkom rehabilitacijom te resocijalizacijom bivših ovisnika i osoba s invaliditetom pomoću terapije jahanjem organizirao niz aktivnosti. Klub je pokrenuo natječaj za izradu dizajna navijačke majice te tiskao iste, a sav prihod od prodaje ide udruzi.

Vizionar 2016

Predavanje u organizaciji eStudenta

Saznaj kako dizajnirati plakat koji je SH&T

Iskusni dvojac Šesnić&Turković svojim zanimljivim izlaganjem motivirat će vas da se počnete baviti osmišljavanjem i izradom plakata bilo koje vrste. Bez obzira na to bavite li se dizajnom ili ste samo zaljubljenik, predavanje je otvoreno za sve zainteresirane studente.

kupaće hlačice

"Fešn no-no" po izboru naših novinarki

FOTO: 16 najvećih muških modnih promašaja

Ženski dio portala Studentski.hr za vas je subjektivno izdvojio najveće muške modne promašaje.