Veliki uspjeh mladog hrvatskog dizajnera

FOTO: Saša Hortig među najboljim je mladim dizajnerima po izboru časopisa Vogue Italija

Saša Hortig – kolekcija „The New Revolutionaries“
Pogledaj fotogaleriju
Saša Hortig – kolekcija „The New Revolutionaries“
Saša Hortig – kolekcija „The New Revolutionaries“
Saša Hortig – kolekcija „The New Revolutionaries“
Saša Hortig – kolekcija „The New Revolutionaries“
Saša Hortig – kolekcija „The New Revolutionaries“

+5

Mladi dizajner iz Đakova izdvojen je u selekciji najboljih novih talenata na stranicama talijanskog izdanja časopisa Vogue.

Saša Hortig, student završne godine zagrebačkog TTF-a, još je jedno hrvatsko ime koje započinje proboj na međunarodnoj modnoj sceni. Njegov diplomski rad, kolekcija The New Revolutionaries, izdvojena je kao jedan od najboljih dizajnerskih new entryja za sezonu jesen/zima 2016. i među finalistima natječaja objavljena na stranicama talijanskog izdanja časopisa Vogue.

Saša je i u Hrvatskoj dobio formalno priznanje za svoj dizajn. Naime, u suradnji s Petrom Vuletić, od nedavno članice tima kuće Rick Owens, pod imenom Vuletichortig Saša je 2013. pobijedio na Portanova Fashion Incubatoru, hrvatskom natjecanju za mlade modne debitante.

– Biti uvršten u strogu selekciju Voguea, u konkurenciji dizajnera iz preko 30 zemalja, sjajan mi je poticaj i potvrda da je smjer u kojem radim dobar. – ističe mladi dizajner.

Kolekcija The New Revolutionaries konceptualno promišlja pojam odjevne veličine iz perspektive spola i njegove društvene konstrukcije – roda. Referirajući se na seksualnu revoluciju 60-ih, kolekcija ostaje rodno nedefinirana, radeći sa stereotipno muškim i ženskim konvencijama odijevanja i oblikujući kolekciju pretjerano uvećanih ili umanjenih elemenata.

Saša Hortig ovom preokupacijom nastavlja se na sintagmu brisanja rodnih granica, ali baveći se onim što već možemo opisati kao opsesivnu temu našeg vremena, uspijeva ponuditi novu i svježu ideju.

Kolekcija je nastala pod mentorstvom profesorice Jasminke Končić. Fotografije koje potpisuje još jedan mladi talent – Darija Cikač, pogledajte u fotogaleriji.

Komentari na članak

Vezani članci

Na Szigetu možete skupljati žigove i osvojiti zelenu kartu

Sziget 2015

IZVJEŠTAJ: Razvikani Aviici, odlični AWOLNATION, The Subways i energični Kasabian za peti dan Szigeta

AWOLNATION je zanimljiv uživo — dok u isti tren ima veoma ugodan i melodiozan glas, u drugu ruku će iznenaditi sve prisutne growlanjem i vikanjem, što nitko ne bi očekivao od čovjeka takva glasa i stasa.

Minijaturni model iz filma Superman Returns

Nevjerojatni filmski setovi

FOTO: 10 poznatih filmskih scena koje su zapravo minijaturni modeli

Donosimo vam fotogaleriju 10 minijaturnih modela scena iz filmskih klasika. Provjerite kako izgledaju scene u filmovima o Jamesu Bondu, Harryju Potteru i mnogih drugih.

https://cdn.pixabay.com/photo/2017/04/15/15/49/grey-crowned-crane-2232728__340.jpg

Na današnji dan

FOTO: „Operacija odmetnik" razotkrila krijumčarenje egzotičnih ptica

Prije nešto malo više od dva desetljeća razotkrivena je velika operacija krijumčarenja egzotičnih ptica. Glavni optuženik bio je priznati stručnjak i borac za očuvanje divljine, a zbog nehumanih uvjeta krijumčarenja dobio je neočekivano visoku zatvorsku kaznu.

lutkarka8

Midheta Agić alias @lutkarka

Inspiracija s Instagrama: "U svijetu kreativnosti vodite se vlastitim čulima"

"Cijela ta aura u čijem vrtlogu se nađete kada se "uvučete" u svijet bloganja je mnogo više od kritika koje ti društvo stvara. Bloganje, kao i bilo koji drugi posao, zahtijeva jako mnogo, od svakodnevnog odricanja do beskonačne ljubavi i volje prema onome što radiš, ali u konačnici je najbitnije da ti budeš sretan s onim što si napravio, neovisno o onome kako to društvo i kompletno okruženje vidi."

Ruben Loftus Cheek

Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018.

FOTO: Najzgodnija jedanaestorka ovog Svjetskog prvenstva

Redakcija portala Studentski.hr složila je sasvim novu momčad ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva – sastavljenu od najzgodnije jedanaestorke.