Jačanje kapaciteta u visokom obrazovanju

FOI koordinator projekta na Maldivima vrijednog više od 700 tisuća eura

Maldivi

– Radi se o izvrsnoj prilici za tri europske institucije, čiji će eksperti u raznim područjima prihvatiti izazov i stvoriti jedinstven i moderan model e-učenja, a koji ćemo potom implementirati u sistem visokog školstva na Maldivima. – ističe koordinator projekta.

Fakultetu organizacije i informatike krajem 2018. godine odobrena je koordinacija projekta AMED – Advancing Higher Education in Maldives Through E-learning Development (Unapređenje visokog obrazovanja na Maldivima kroz razvoj e-učenja). Projekt za cilj ima jačanje kapaciteta u visokom obrazovanju, a u potpunosti je financiran sredstvima Erasmus+ programa Europske komisije u iznosu od 720 592 eura.

Projekt AMED omogućit će podršku modernizaciji, pristupu i internacionalizaciji visokog obrazovanja na Maldivima promičući vještine i kompetencije nastavnika, koristeći pritom nove obrazovne alate u e-učenju. 

Projektni tim s Fakulteta organizacije i informatike, na čelu s projektnim koordinatorom izv. prof. dr. sc. Igorom Balabanom, aktivnosti će provoditi s projektnim partnerima – Nacionalnim sveučilištem na Maldivima (The Maldives National University, MNU), Otvorenim sveučilištem Katalonije (Universitat Oberta de Catalunya, UOC) i Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom (CARNET). Tim čine stručnjaci u polju e-učenja s dugogodišnjim iskustvom njegove implementacije u sustave visokog obrazovanja. 

– Radi se o izvrsnoj prilici za tri europske institucije, čiji će eksperti u raznim područjima prihvatiti izazov i stvoriti jedinstven i moderan model e-učenja, a koji ćemo potom implementirati u sistem visokog školstva na Maldivima. – ističe koordinator projekta izv. prof. dr. sc. Igor Balaban.

Projektne aktivnosti započele su u siječnju 2019. i trajat će do siječnja 2022. godine Važno je spomenuti i da će dio projektnog tima FOI-ja i CARNET-a krajem ovog mjeseca na Maldivima sudjelovati na početnom sastanku projekta.

Komentari na članak

Vezani članci

Ministar Mornar

Štrajk prosvjetara

NSZ: "Novaca ima za izborna darivanja, opet nema za obrazovanje!"

Prema najavama sindikata, štrajk prosvjetnih radnika trebao bi početi u petak, a trajat će sve dok se ne postigne dogovor s resornim Ministarstvom ili sindikati ne odluče drugačije. Glavni razlog štrajka jest nemogućnost postizanja dogovora s Vladom oko povećanja plaća.

MoodleMoot

Fakultet organizacije i informatike

MoodleMoot okupio brojne stručnjake radi nadogradnje platforme za e-učenje

Varaždinski FOI bio je ovogodišnji domaćin MoodleMoot-a. Naime, on je jedna od prvih visokoobrazovnih institucija u Hrvatskoj koja je započela s korištenjem popularne platforme za e-učenje.

croatiarescue

Studenti osmislili sustav za spašavanje života

Studenti FOI-a osmislili Croatia Rescue - sustav za lociranje ljudi u nesreći

Studenti Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu osmislili su sustav Croatia Rescue koji će u budućnosti spašavati živote.

Sajam stipendija 2014

Sajam stipendija

10. Sajam stipendija i visokog obrazovanja: okrugli stol na temu izvanrednih studenata

Iako je izvanredni studij često imenovan "studij uz rad", samo je 40% izvanrednih studenata izjavilo da se uzdržavaju vlastitim radom.

Tim EMOJI

Hackathon

Tim s FOI-ja osvojio prvu nagradu na HACK IT DAYZU

Monika Tenšić, Igor Rinkovec, Kristijan Gašljević i Ivan Solić odnijeli su pobjedu s projektom koji olakšava videokomunikaciju gluhonijemim osobama.