Jačanje kapaciteta u visokom obrazovanju

FOI koordinator projekta na Maldivima vrijednog više od 700 tisuća eura

Maldivi

– Radi se o izvrsnoj prilici za tri europske institucije, čiji će eksperti u raznim područjima prihvatiti izazov i stvoriti jedinstven i moderan model e-učenja, a koji ćemo potom implementirati u sistem visokog školstva na Maldivima. – ističe koordinator projekta.

Fakultetu organizacije i informatike krajem 2018. godine odobrena je koordinacija projekta AMED – Advancing Higher Education in Maldives Through E-learning Development (Unapređenje visokog obrazovanja na Maldivima kroz razvoj e-učenja). Projekt za cilj ima jačanje kapaciteta u visokom obrazovanju, a u potpunosti je financiran sredstvima Erasmus+ programa Europske komisije u iznosu od 720 592 eura.

Projekt AMED omogućit će podršku modernizaciji, pristupu i internacionalizaciji visokog obrazovanja na Maldivima promičući vještine i kompetencije nastavnika, koristeći pritom nove obrazovne alate u e-učenju. 

Projektni tim s Fakulteta organizacije i informatike, na čelu s projektnim koordinatorom izv. prof. dr. sc. Igorom Balabanom, aktivnosti će provoditi s projektnim partnerima – Nacionalnim sveučilištem na Maldivima (The Maldives National University, MNU), Otvorenim sveučilištem Katalonije (Universitat Oberta de Catalunya, UOC) i Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom (CARNET). Tim čine stručnjaci u polju e-učenja s dugogodišnjim iskustvom njegove implementacije u sustave visokog obrazovanja. 

– Radi se o izvrsnoj prilici za tri europske institucije, čiji će eksperti u raznim područjima prihvatiti izazov i stvoriti jedinstven i moderan model e-učenja, a koji ćemo potom implementirati u sistem visokog školstva na Maldivima. – ističe koordinator projekta izv. prof. dr. sc. Igor Balaban.

Projektne aktivnosti započele su u siječnju 2019. i trajat će do siječnja 2022. godine Važno je spomenuti i da će dio projektnog tima FOI-ja i CARNET-a krajem ovog mjeseca na Maldivima sudjelovati na početnom sastanku projekta.

Komentari na članak

Vezani članci

Logo Udruge Zamisli

Zaključci rasprava mladih i donositelja odluka

„Studenti s invaliditetom moraju biti aktivni zagovaratelji svojih prava“

Tijekom dva mjeseca provedene su rasprave o podršci studentima s invaliditetom u šest hrvatskih gradova. Donosimo zaključke istih.

Trening udruge Modla

Regionalni susret udruge Modla

„Neprestano ulaganje u sebe ključ je uspjeha u svakome poslu"

Tijekom rujna na zagrebačkom se Sljemenu održao projekt „Find Your Potential". Na petodnevni trening pristiglo je 20 polaznika iz zemalja regije.

Divjak na konferenciji AZVO-a

Konferencija AZVO-a

Kvaliteta je odgovor na izazove u visokom obrazovanju

Kvaliteta visokog obrazovanja jedini je logičan odgovor na izazove s kojima se danas susreću visoka učilišta u cijelom svijetu pa tako i kod nas. – istaknula je prof. dr. sc. Jasmina Havranek na konferenciji koju je organizirala Agencija za znanosti i visoko obrazovanje.

Isto

Sveučilište u Splitu

Edukacija i zabava očekuju studente koji se prijave na Erasmus+ stručnu praksu na Siciliji

U programu mogu sudjelovati osobe koje imaju ili su starije od 18 godina. Troškovi će im biti pokriveni, a uvjeti sudjelovanja isključivo su predanost, entuzijazam i želja za stjecanjem novog iskustva.

Institut za razvoj obrazovanja

EducationUSA sajam visokog obrazovanja

Predstavljanje vodeće obrazovne destinacije u Westinu

Treći EducationUSA sajam visokog obrazovanja održat će se 5. travnja u Zagrebu. Zainteresiranima će otkriti prednosti studiranja u SAD-u i načine kako ih iskoristiti.