LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Discover EU”

Europska unija 18-godišnjacima dijeli besplatne karte za putovanje po Europi

Čak 15 000 osamnaestogodišnjaka dobit će besplatne karte za putovanje po državama članicama Europske unije u sklopu programa „Discover EU”.

Čak 15 000 osamnaestogodišnjaka dobit će besplatne karte za putovanje po državama članicama Europske unije u sklopu programa „Discover EU”.

Ako ste 18-godišnji tinejdžer koji je jedva čekao ići na nekakvo ozbiljnije putovanje, ali ste uvijek dobivali odgovor da ćete moći raditi što želite kada postanete punoljetni, imamo sjajnu vijest za vas. Počnite smišljati što ćete ponijeti sa sobom na putovanje i krenite s organizacijom jer Europska unija daje 15 000 besplatnih Interrail karata, odnosno po potrebi i karte za druga prijevozna sredstva, za sve one tinejdžere koji će 1. srpnja imati osamnaest godina.

Osim tog uvjeta, bitno je da ste državljanin jedne od država članica Europske unije, da imate važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu te da ste voljni postati Discover EU ambasador. Biti ambasador ovog programa znači da ćete izvještavati sa svojih putovanja na jednoj od društvenih mreža ili napraviti prezentaciju nakon završetka programa koju ćete izlagati u svojoj školi ili zajednici. Ne morate odustati od prijave na ovaj program zato što ne biste željeli ići sami jer možete izabrati grupu ljudi, vas najviše pet i tako doživljaj učiniti još zanimljivijim. Osim što ćete korisnije i zanimljivije provesti vrijeme inače provedeno na društvenim mrežama, ali i izvan njih, dobit ćete iskustvo zahvaljujući kojemu ćete biti puno samostalniji i upoznati zanimljive ljude, kao i kulturne raznolikosti i bogatstvo Europe.

Ako postanete dobitnik jedne od 15 000 besplatnih karata, svoje putovanje trebate započeti između 9. srpnja i 30. rujna, a trebate posjetiti najmanje jednu, a najviše četiri države članice Europske unije. Svi zainteresirani koji zadovoljavaju navedene uvjete moraju se prijaviti od 12. lipnja od 12:00 do 26. lipnja do 12:00. Detaljne informacije o prijavi, sudjelovanju i uvjetima pronađite na poveznici.

FOTO: STUDENTSKI.HR