Poboljšanje položaja mladih

EU komunicira s mladima – fotografijama; dajte i vi svoj stav

Mlada sretna ekipa

Kvalitetni poslovi za mlade, mogućnosti za mlade iz ruralnih sredina i rad s mladima okosnice su Dijaloga EU-a s mladima. A i oni se sami mogu uključiti tako što će poslati fotografiju kojom će iskazati stav ili mišljenje o navedenim temama.  

Koncept Dijalog EU-a s mladima donosi novitete kojima se želi poboljšati položaj mladih u Europi, a u tijeku je njegov 7. ciklus. Nastao je tako što je krajem 2018. godine Vijeće za obrazovanje, mlade, kulturu i sport Europske unije usvojilo novu Europsku strategiju za mlade u razdoblju od 2019. do 2027. godine kojom je on uspostavljen. 

Glavne su teme oko kojih je izgrađen Dijalog: kvalitetni poslovi za sve mlade, mogućnosti za mlade iz ruralnih sredina te rad s mladima. A sami mladi mogu se uključiti tako što će poslati fotografiju kojom će iskazati stav ili mišljenje o navedenim temama.  

Fotografija kojom se prijavljuju trebala bi sadržavati i kratku pisanu poruku koja će ju upotpuniti. Šalje se na Facebook stranicu Info-centra za mlade Osijek ili na mail icm@proni.hr.

Više informacija o Dijalogu moguće je pronaći na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Natječaj za pisanje eseja

Ured zastupnice Dubravke Šuice u EU parlamentu raspisao studentski natječaj

Natječaj za pisanje eseja „Be the change you want to see in Croatia"

Ured zastupnice Dubravke Šuice u EU parlamentu raspisao je natječaj za pisanje eseja pod temom ''Be the change you want to see in Croatia'''. Pobjednici natječaja će imati priliku sudjelovati na konferenciji ''How to help young people get a job?'' 22. siječnja 2014. godine u Bruxellesu, kojega organizira ured zastupnice Šuice.

Informiranje – pravo mladih - izdužena

„Informiranje – pravo mladih"

SIK novim projektom podiže razinu informiranosti mladih

Informativni ponedjeljci, „bookcrossing”, okrugli stol o položaju mladih u Hrvatskoj i otvorenje infocentra za mlade čine novi projekt koji je pokrenula udruga Studentski informativni kutak.

Radionica pisanja eseja u Klubu mladih Klooz

Klub mladih KLOOZ

Besplatno savladajte vještine pisanja u Udruzi CINAZ

Klub mladih KLOOZ organizira radionicu pisanja eseja u Udruzi CINAZ. Prijaviti se možete do 8. ožujka.

Informiranje - pravo mladih

SIK-ov projekt

Održan okrugli stol o položaju mladih u Hrvatskoj

Pred tridesetak mladih o problemima ove skupine danas govorili su predstavnici Ekonomske klinike, Instituta za razvoj obrazovanja, zagrebačkog ogranka AIESEC-a te SIK-a.

Fotograf

Fotonatječaj Hrvatske zajednice županija

Fotografijom do vrijedne nagrade – otvoren natječaj „Volim svoju županiju”

Pozivaju se mladi kreativci da objektivom ovjekovječe ljepote hrvatskih županija na trećem izdanju fotonatječaja Hrvatske zajednice županija. Natječaj je otvoren do 20. travnja 2018.