Konferencija „Moj glas u EU”

Ekonomska klinika reagira na zabrinjavajuće stanje informiranosti o Europskoj uniji

EU zastava

– Na temelju prethodnih iskustava i projekata i različitih izvora informacija koji upućuju na uistinu zabrinjavajuće stanje javne svijesti i znanja o načinima donošenja odluka i prilika za potpore unutar EU-a te o EU-u općenito, odlučili smo adresirati probleme i nastojati pridonijeti njihovom rješavanju. – ističe Ema Skupnjak, voditeljica projekta „Moj glas u EU”.

Ekonomska klinika, neprofitna udruga studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, organizira konferenciju Moj glas u EU s ciljem uključivanja šire javnosti u raspravu o Europskoj uniji te ulozi Hrvatske u njoj, a podržava je i financira Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. Održat će se 24. i 25. travnja u prostoru Hrvatskog novinarskog društva, Perkovčeva 2.   

Konferencija će obuhvatiti panele i javne debate u kojima će govornici preko web-platforme moći postavljati pitanja govornicima, što je čini dinamičnom i drukčijom. Prvi dan fokusiran je na aktualne gospodarske i ekonomske teme, dok je drugi dan orijentiran na teme društvenog karaktera.

– Kroz svoj rad i studiranje zaključili smo da javnost, a pogotovo mladi, koji čine temelj promjena i boljitka društva, ne posjeduju dovoljno informacija niti imaju dostatnu količinu prilika informirati se i postati svjesniji važnosti i prilika povezanosti Hrvatske s EU-om, kao i mogućnosti koje im se nude. Smatramo da se različitim inicijativama može poboljšati stanje i da se treba zalagati za povećanje informiranosti i veću građansku participaciju. Na temelju prethodnih iskustava i projekata i različitih izvora informacija koji upućuju na uistinu zabrinjavajuće stanje javne svijesti i znanja o načinima donošenja odluka i prilika za potpore unutar EU-a te o EU-u općenito, odlučili smo ovim projektom adresirati probleme i nastojati pridonijeti njihovom rješavanju. Želimo potaknuti građane da se informiraju i pitaju pitanja koja ih zanimaju. – ističe Ema Skupnjak, voditeljica projekta.

Poduzetničke prilike, poljoprivredni trendovi te demografski izazovi – samo su neke od tema rasprave stručnjaka, profesora i akademika.   

Konferencija je namijenjena svim zainteresiranim građanima, studentima i mladim poduzetnicima koji žele iskazati svoje interese i potrebe, naučiti više o svojim mogućnostima i pravima te, najvažnije, sudjelovati u budućem procesu rasprave i planiranja aktivnosti u područjima unutar okvira Europske unije koja dotiču i svakodnevni život građana. Kao mladi ljudi i mlada organizacija Ekonomska klinika ovim projektom želi studente i građane potaknuti na aktivno razmišljanje i participiranje u kreiranju i donošenju odluka te ojačati svijest o važnosti doprinosa građana i njihovih stavova o temama koje se tiču Hrvatske i Europske unije.

Na Facebook događaju Moj glas u EU nalaze se najave govornika i popis aktivnosti. 

Komentari na članak

Vezani članci

Porezna konferencija na EFZG-u

Porezna konferencija

Na EFZG-u pokrenuta rasprava o porezima; apostrofirana problematika šverca duhana

Kako bi se pružile praktične preporuke za unapređenje hrvatskog poreznog sustava, na EFZG-u je održana konferencija koja je okupila ugledne znanstvenike, gospodarstvenike i porezne stručnjake.

glasački listić

Matej Sunara

Kako od festivala do cirkusa? Pitajte Vladu i medije

ZA, PROTIV, ZA, PROTIV, ZA, PROTIV i tako već posljednjih mjesec dana. Jučer u 19 sati mogli smo odahnuti. Uff! Prošlo je. Rezultat glasi: 66% ZA, 33.5% PROTIV.

Konferencija "Kondicijska priprema sportaša"

Međunarodna konferencija

Australski stručnjak Haff predvodi jubilarnu Kondicijsku pripremu sportaša

Donosimo popis uglednih imena koja će sudjelovati na petnaestom izdanju međunarodne konferencije „Kondicijska priprema sportaša“.

ADU

Kulturne politike

Bivša rumunjska ministrica Corine Șuteu progovara o kulturnoj administraciji

Pred međunarodnu konfernciju posvećenu kulturnim politikama, Corina Șuteu analizirat će ulogu ministarstava kulture u regiji u odnosu na suvremenu kulturnu dinamiku. Ulaz je slobodan uz prethodnu prijavu.

Ekonomski fakultet III

Youth reshaping the future

Dvadeseti rođendan studentskog lista Manager uz korisnu konferenciju

Shvativši kako je najbolji način za stjecanje novih znanja učiti iz iskustva uspješnih osoba, na popis predavača uvrštena su neka od najistaknutijih stranih i hrvatskih imena iz sfere poduzetništva, marketinga, razvoja i obrazovanja.