LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kako bi mogla privređivati za svoju obitelj

Egipćanka živjela kao muškarac više od četiri desetljeća

Nakon što je ostala udovica dok je bila trudna s prvim djetetom i našla se bez ikakvih primanja, Egipćanka Sisa Abu Daooh odlučila se odijevati kao muškarac kako bi pronašla posao.

Nakon što je ostala udovica dok je bila trudna s prvim djetetom i našla se bez ikakvih primanja, Egipćanka Sisa Abu Daooh odlučila se odijevati kao muškarac kako bi pronašla posao.

Egipćanka Sisa Abu Daooh imala je samo 21 godinu i bila trudna s prvim djetetom kada je ostala udovica. Nakon rođenja kćeri bila je bez ikakvih primanja. Kako sama kaže, braća su je htjela udati za drugog muškarca, no ona je odbijala brak bez ljubavi. Kako društvo nije blagonaklono gledalo na žene na radnom mjestu, Abu Dooh odlučila je oblačiti se kao muškarac kako bi mogla raditi i prehraniti svoju obitelj.

Iduće 43 godine na posao je nosila tradicionalni „jilbab”, široki ogrtač sa širokim rukavima koji doseže do poda, bijeli turban ili ponekad muški šešir po imenu Taqiyah te crne muške cipele.

Namjeravala se odijevati kao muškarac samo dok ne uda kćer, no ubrzo nakon vjenčanja njezin se zet ozbiljno razbolio i nije više mogao raditi. Danas radi kao čistačica cipela kako bi prehranila kćer i unuke, što joj, prema njenim riječima, donosi „pristojan prihod”.

S vremenom, Abu Daooh počela je uživati u životu kao muškarac, osobito zbog izostanka seksualnog uznemiravanja kojeg bi, kako tvrdi, sigurno doživljavala da je živjela kao žena. Usprkos tome, kaže da nikad nije lagala o spolu i uvijek je priznala da je žena ako bi je izravno pitali.

Snagu i snalažljivost ove strašne žene prepoznala je i Luxorska lokalna vlast koja joj je dodijelila počasni naziv “idealne majke” Luxorske regije. Upoznala je i Egipatskog predsjednika Abdel Fattah al-Sisija koji joj je uručio nagradu, slaveći više od četiri desetljeća požrtvovnosti i predanosti.

FOTO: THEINDEPENDENT.CO.UK