Dobri savjeti daleko se čuju

Direktor Applea: „Ako volimo svoj posao, još ćemo itekako raditi, samo će nam alat dobro pristajati u ruci”

Tim Cook Apple

Nasljednik Stevea Jobsa prilikom dodjele diploma na Standfordu izgovorio je štošta što se može naučiti te primijeniti u studentskom i poslovnom životu.

Direktor Applea Tim Cook bio je pozvan na Sveučilište u Stanfordu da održi govor prilikom dodjele diploma. Tom je prilikom dao savjete bivšim studentima i svima prisutnima kako se postaviti u životu. Iz njegova se govora mogu izvući razne pouke koje će uvijek dobro doći studentima. 

Pozvao ih je da budu graditelji, odnosno kreatori, koji će ostaviti trag u svijetu i doprinijeti mu.

– Graditeljima odgovara uvjerenje da će njihov rad postati veći i do njih samih, od svih. Svjesni su da će njihovi postupci ostaviti učinak na mnoge generacije. Na neki način to je cijela poanta. – rekao je. 

Biti pripremljen ne znači biti spreman. – nastavio je Cook, dodavši da je tu lekciju on naučio nakon smrti osnivača Applea i svoga šefa Stevea Jobsa.

– A kada se sva prašina slegla, samo sam znao da ću sada morati pokazati najbolju verziju sebe. – rekao je.

Cook je spomenuo Jobsov savjet koji kaže da ne trebamo živjeti tuđi život.

– Vaše je vrijeme ograničeno, ne trošite ga živeći nečiji život. 

Cook je savjetovao prisutne da ne nastoje imitirati nekoga, kao na primjer one koji su prije nas došli na naše radno mjesto. Ako nam uloga ne odgovara, ulagat ćemo previše mentalnog napora, ta se energija može utrošiti na stvaranje.

Zatim je opovrgnuo izreku ako volite ono što radite, nećete ni jedan dan provesti u poslu. Iznio je vlastito iskustvo u Appleu koje ga je naučilo da ako volimo svoj posao, još ćemo itekako raditi, samo će nam alat dobro pristajati u ruci.

Upozorio je i na spremnost kod preuzimanja odgovornosti te rekao da kada odlučujemo o nečemu nije potrebno biti previše oprezan, već se usuditi pokušati. Od velike je važnosti širom otvoriti uši i oči te gledati na svijet iz svih kutova.

Komentari na članak

Vezani članci

Veza na daljinu

Izazovi i uspjeh u ljubavi s osobom u drugom gradu

U pet koraka do uspješne veze na daljinu

Ljeto se bliži, a tvoj dečko ili tvoja cura ide na sezonski posao na more bez tebe? Ili možda svatko od vas odlazi u svoj grad i nećete se moći vidjeti nekoliko mjeseci? Kako uspješno prebroditi prijelaz iz veze u kojoj se svaki dan vidite u domu ili na fakultetu u onu na daljinu?

Liječnik

Zdravlje studenata

Nadležni liječnici zagrebačkih fakulteta

Kako biste što lakše i brže pronašli nadležnog liječnika svojeg fakulteta, donosimo vam njihov popis, adresu povezanu s Google Mapsom te brojeve telefona.

burnout01

Nemojte ignorirati simptome

Iscrpljenost kao sastavni dio studentskog života

Emotivna iscrpljenost pogađa sve više studenata, a najčešće se manifestira u obliku umora i lijenosti. Postoje vidljivi i manje vidljivi simptomi koje je važno na vrijeme uočiti i poduzeti korake kako bi se što prije oporavili.

Sreća

Stara godina nam prolazi, nova nam dolazi

9 savjeta za sretniju 2016.

Stara 2015. godina je pri kraju, a dolazi nam nova 2016. Pripremili smo vam par savjeta za sretniju nadolazeću godinu.

https://www.facebook.com/Studentskihr/photos/a.408940695894483.1073741825.210627425725812/1541953789259829/?type=3&theater

Horor priče svakodnevice

Mračna strana studentskih poslova

Studentski su poslovi brz i efikasan način kojim se studenti koriste kako bi zaradili nekoliko kuna više tijekom određenog mjeseca, dok sezonu koriste za zaradu za nadolazeću godinu. No nije uvijek sve tako jednostavno. Donosimo vam mračna iskustva studenata s njihovih (sezonskih) studentskih poslova.