LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodni festival dizajna

Dan D s novim vizualnim identitetom prerasta u PLAN D

Dugogodišnji dizajnerski događaj trudi se iskoračiti iz festivalskog formata u dizajnersku edukativnu platformu, aktivnu cijele godine. Stoga je u potrazi za novim vizualnim identitetom.

Dugogodišnji dizajnerski događaj trudi se iskoračiti iz festivalskog formata u dizajnersku edukativnu platformu, aktivnu cijele godine. Stoga je u potrazi za novim vizualnim identitetom.

Hrvatsko dizajnersko društvo (HDD) i organizacijski tim Dana D – međunarodnog festivala dizajna, u suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla, pozivaju zainteresirane mlade dizajnere i studente dizajna da se prijave na radionicu kreiranja novog vizualnog identiteta festivala. Događaj od ove godine mijenja svoj format iz jednokratnog festivalskog događanja u kontinuirano aktivan, cjelogodišnji program te je u potrazi za novim identitetom koji će ga predstaviti kao međunarodno relevantan, vibrantan i prepoznatljiv edukativni projekt.

Novo ime PLAN D odražava preobrazbu ovog dugogodišnjeg dizajnerskog događanja, njegov iskorak iz festivalskog formata u dizajnersku edukativnu platformu aktivnu cijele godine Ciljevi platforme su višestruki – od afirmacije dizajna na nižim razinama edukacije do stručnog usavršavanja mladih dizajnera i promoviranja suvremenih dizajnerskih praksi. Cjelogodišnji program kulminirat će festivalom koji će predstaviti ishode tih aktivnosti te će svojim diskurzivnim i izložbenim programom obraditi aktualnu zadanu temu.

Radionica će se baviti promišljanjem, kreiranjem i implementacijom novog vizualnog identiteta, a odvijat će se u dvije faze – 11. i 12. ožujka 2017. od 10 do 18 sati u prostorijama Tehničkog muzeja Nikola Tesla i 18 i 19. ožujka 2017. u istom terminu u prostoru Hrvatskog dizajnerskog društva u Zagrebu.

U prvoj fazi radionice polaznici će kreirati idejno rješenje vizualnog identiteta kroz kolaborativni proces Peer-to-peer koji su razvili sami voditelji radionice – talijanski dizajneri Emanuele Bonetti i Loredana Bontempi. Riječ je o alternativnom dizajnerskom procesu, upotpunosti lišenom hijerahijskih odnosa, koji svima uključenima daje jednaka prava i odgovornosti u donošenju odluka i formiranju dizajnerskih rješenja. U drugoj fazi, pod vodstvom dizajnera Lane Grahek, Darija Devića i Luke Borčića, dugogodišnjih članova i suradnika organizacijskog tima Dana D, polaznici će nastaviti razvijati odabrani vizualni identitet, proširujući i pripremajući ga za kvalitetnu implementaciju u različitim medijima i festivalskim sadržajima.

Polaznici će imati priliku nastaviti aktivno raditi na projektu i u suradnji s organizacijskim timom sudjelovati u realizaciji samog festivala Plan D u rujnu ove godine Prijaviti se mogu studenti dizajna i mladi dizajneri do 30 godina. Zbog ograničenog kapaciteta broj polaznika je ograničen, a od zainteresiranih se traži kratko pismo motivacije (maksimalno 2000 znakova) i porfolio (maksimalno 5 radova). Prijave se šalju u PDF formatu na info@dan-d.info, a u nazivu e-maila potrebno je navesti Prijava na PLAN D radionicu. Rok za slanje je 1. ožujka do ponoći, a rezultati će biti objavljeni tri dana nakon.

FOTO: DAN D