LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Gastro putovanje

Cijeli svijet, od Dalekog istoka do egzotičnog juga, kušajte na tanjuru

Gastro putovanje „Svijet na tanjuru" kroz 11 festivalskih dana ponudit će specijalitete iz 18 svjetskih zemalja, a posjetitelje očekuje bogat kulturno-zabavni i glazbeni program.

Gastro putovanje „Svijet na tanjuru" kroz 11 festivalskih dana ponudit će specijalitete iz 18 svjetskih zemalja, a posjetitelje očekuje bogat kulturno-zabavni i glazbeni program.

Europski trg u Zagrebu od 31. kolovoza do 10. rujna postat će dom 3. festivala svjetske kuhinje Svijet na tanjuru. Ova gurmanska manifestacija u organizaciji Dobre Vibre, uz ponudu delicija iz cijeloga svijeta, donosi brojna iznenađenja. Putovanje tradicionalno započinje domaćom hrvatskom kuhinjom, a zatim nas put okusa vodi od Dalekog istoka pa sve do egzotičnog juga.

U jedanaest festivalskih dana posjetitelji će imati priliku probati specijalitete 18 zemalja iz čitavog svijeta. Duh Mediterana i talijanske kuhinje donosi Restoran Cantina, za ljubitelje churrosa i salse tu je Taste of Cuba, a kakvog je okusa torta Medovik i što je to chebureki pokazat će Nacionalna zajednica Rusa Hrvatske. Specijalitete Dalekog istoka donose Ginger Sushi, Umami, Curry Bowl i Royal India. Pravi američki burger nudit će Meat District, a najbolje tacose u gradu imat će Pani. Delicija Libanesi otkrit će što su to fattoush i tabuli. Svoje kulinarske vještine pokazat će i Restoran Makedonski Merak, Boršč, Wurst Bar Harmica, Poffertjes i drugi.

Uz bogatu gastronomsku ponudu, program će biti popraćen raznolikim kulturno-zabavnim programom. Posjetitelji svih uzrasta moći će uživati u ritmu južnoameričkih plesova, razbijanju pinjate, crtanju indijskih mandala, a u večernjim satima očekuje ih bogat glazbeni program. Oni malo hrabriji imat će priliku ukrasiti svoje tijelo kanom ili se okušati u korejskim borilačkim vještinama.

Foto: Svijet na tanjuru

Gatro putovanje započinje 31. kolovoza u Hrvatskoj, u 18 sati. Posjetitelji će imati priliku besplatno probati istarski specijalitet – tjesteninu s tartufima, koju će pripremati Juice Box i Aurelia tjestenina. Otvorenje festivala bit će popraćeno i nastupom folklornih skupina te ženskim tamburaškim sastavom. Nakratko se gosti 1. rujna sele u Rusiju na reviju narodnih nošnji te nastupe zbora Rjabinuška i benda Rade Šerbedžije – Zapadni kolodvor. Na dan Sjeverne i Južne Amerike pjevat će meksičke pjesme i naučiti kako se pleše u Venezueli. Dana 4. rujna posjetitelji putuju u Beč gdje ih čeka večer valcera i klasične glazbe.

Sudjelujte u nagradnom natječaju Qatar Airwaysa, Going Places Together, i pokažite da ste pravi svjetski putnik. Marljivo posjećujte zemlje na festivalu i osvojite dvije povratne karte za destinaciju iz snova.

Za ovo putovanje oko svijeta nije potrebna putovnica, već samo dobro raspoloženje i želja za ukusnom hranom. Sve detaljne informacije možete saznati na službenoj Facebook stranici.

FOTO: SVIJET NA TANJURU