Učeničko natjecanje

Bronca za Hrvatsku na Međunarodnom turniru mladih prirodoslovaca

Međunarodni turnir mladih prirodoslovaca 2018

Zahvaljujući studentskoj udruzi Istraživački centar mladih, Hrvatsku su i ove godine predstavljali naši učenici na Međunarodnom turniru mladiih prirodoslovaca s kojeg su se vratili na odličnom trećem mjestu.

Hrvatski tim sastavljen od šest učenika sudjelovao je na Međunarodnom turniru mladih prirodoslovaca u Tbilisiju, glavnom gradu Gruzije, od 5. do 12. srpnja 2018. godine Učenici, predvođeni članovima Istraživačkog centra mladih, postigli su izvrstan rezultat osvojivši brončanu medalju. Ovo je već četvrta medalja zaredom koju su naši učenici osvojili na ovom natjecanju.

Međunarodni turnir mladih prirodoslovaca ekipno je natjecanje koje pokriva područja raznih prirodnih znanosti: matematike, fizike, biologije, kemije i informatike. Tim učenika uz vodstvo mentora rješava niz unaprijed zadanih eksperimentalnih problema te tijekom natjecanja predstavlja i brani svoja rješenja u takozvanim znanstvenim borbama s drugim timovima.

Kapetan hrvatske ekipa ove je godine bio Grgur Premec, a uz njega su se natjecali Ana Ćenan, Elena Lukačević, Luka Mikšić, Marko Šarić i Andrej Todić. Pripremali su ih i vodili studenti Sveučilišta u Zagrebu: Domagoj Pluščec s Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Domagoj Gajski, student Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

Sudjelovanje hrvatskog tima na međunarodnom turniru organizira neprofitna studentska udruga Istraživački centar mladih. Putovanje na međunarodno natjecanje ove su godine podržali Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, tvrtka Comping te županije, gradovi, općine i škole naših natjecatelja.

Komentari na članak

Vezani članci

foto

Financijska potpora

Stipendije za učenike i studente s prebivalištem na dubrovačkom području

Državljani Republike Hrvatske s prebivalištem na području Grada Dubrovnika mogu ostvariti stipendiju u iznosu od 320 do 1000 kuna. Prijave se zaprimaju do 14. studenoga 2017. godine.

Plaža

Natječaj „Inovativan budi – turizam ti posao nudi”

Ministarstvo turizma učeničkim i studentskim projektima dodjeljuje 50 000 kuna

– Natječaj „Inovativan budi – turizam ti posao nudi” našim učenicima i studentima nudi priliku učiti od najboljih u vodećim europskim centrima izvrsnosti i kulinarskim centrima te vrijednu praksu u obrazovanju kroz koju mogu dodatno razviti svoje potencijale. – rekao je ministar turizma.

Film

Obrazovne radionice u kinu Tuškanac

naSTAVa besplatno odgaja nove konzumente filmske umjetnosti

Početak će idućeg tjedna biti u znaku čak triju besplatnih filmskih obrazovnih radionica u kinu Tuškanac. Premda su u prvom redu namijenjene školarcima, u dijelu se programa očekuju i stariji posjetitelji.

Međunarodni dan ružičastih majica

Na današnji dan

Danas se u Hrvatskoj i svijetu nose ružičaste majice

Nošenje ružičaste majice simbolična je gesta, ali može imati veliki učinak. Stoga, danas nosite ružičasto i podržite borbu protiv vršnjačkog nasilja.

Studenti uče

Mala pomoć

Savjeti za lakše učenje

Vrijeme kolokvija je sve bliže, a učenje bez pripreme može postati teže. Kako biste bez većih problema svladali gradivo, potrebno je imati kvalitetan plan uz koji će sve biti puno lakše.