Učeničko natjecanje

Bronca za Hrvatsku na Međunarodnom turniru mladih prirodoslovaca

Međunarodni turnir mladih prirodoslovaca 2018

Zahvaljujući studentskoj udruzi Istraživački centar mladih, Hrvatsku su i ove godine predstavljali naši učenici na Međunarodnom turniru mladiih prirodoslovaca s kojeg su se vratili na odličnom trećem mjestu.

Hrvatski tim sastavljen od šest učenika sudjelovao je na Međunarodnom turniru mladih prirodoslovaca u Tbilisiju, glavnom gradu Gruzije, od 5. do 12. srpnja 2018. godine Učenici, predvođeni članovima Istraživačkog centra mladih, postigli su izvrstan rezultat osvojivši brončanu medalju. Ovo je već četvrta medalja zaredom koju su naši učenici osvojili na ovom natjecanju.

Međunarodni turnir mladih prirodoslovaca ekipno je natjecanje koje pokriva područja raznih prirodnih znanosti: matematike, fizike, biologije, kemije i informatike. Tim učenika uz vodstvo mentora rješava niz unaprijed zadanih eksperimentalnih problema te tijekom natjecanja predstavlja i brani svoja rješenja u takozvanim znanstvenim borbama s drugim timovima.

Kapetan hrvatske ekipa ove je godine bio Grgur Premec, a uz njega su se natjecali Ana Ćenan, Elena Lukačević, Luka Mikšić, Marko Šarić i Andrej Todić. Pripremali su ih i vodili studenti Sveučilišta u Zagrebu: Domagoj Pluščec s Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Domagoj Gajski, student Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

Sudjelovanje hrvatskog tima na međunarodnom turniru organizira neprofitna studentska udruga Istraživački centar mladih. Putovanje na međunarodno natjecanje ove su godine podržali Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, tvrtka Comping te županije, gradovi, općine i škole naših natjecatelja.

Komentari na članak

Vezani članci

Državni turnir mladih prirodoslovaca 2018, finale

Eksperimentalno učeničko natjecanje

Proglašeni pobjednici turnira mladih prirodoslovaca, studenti ih pripremaju za natjecanje u Bjelorusiji

Marita Machata, učenica zagrebačke Osnovne škole Tina Ujevića, pobjednica je 5. državnog turnira mladih prirodoslovaca. Zajedno s još pet učenika, a uz pomoć Istraživačkog centra mladih, predstavljat će Hrvatsku na međunarodnom natjecanju u Minsku.

Junior Freshhh

Eksperimentalno natjecanje

Studenti organiziraju Državni turnir mladih prirodoslovaca; najboljih 6 predstavljaju Hrvatsku u Bjelorusiji

Do 3. studenog zaprimaju se prijave učenika osnovnih i srednjih škola na Turnir koji organizira Istraživački centar mladih. Najboljih 6 Hrvatsku će potom predstavljati na međunarodnom izdanju koje će se idućeg srpnja održati u Bjelorusiji.

Isto

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera

Na 22. Smotri Sveučilišta u Osijeku predstavit će se 12 fakulteta; program donosi i novosti

Ovogodišnja Smotra Sveučilišta u Osijeku okupit će fakultete i ostale institucije na jednomu mjestu kako bi budućim studentima predavanjima i radionicama prezentirali najvažnije informacije o studentskom životu u ovom gradu.

Isto

Financijska podrška

Jednokratna novčana pomoć u iznosu od 1000 kuna studentu ili srednjoškolcu

Na novčanu pomoć ima pravo redoviti srednjoškolac ili student, a rok za prijavu je 21. rujna.

RoboCup Junior Zagreb 2017

Robotičko natjecanje

Praznik robotike kakav se ne viđa često – RoboCup Junior Zagreb 2017.

Mnoštvo je posjetitelja imalo priliku vidjeti naše nadarene osnovce i srednjoškolce koji su nestrpljivo željeli pokazati koliko su napredovali u svom robotičkom radu. Neki od tih robota pravi su mali znanstveni projekti.