Učeničko natjecanje

Bronca za Hrvatsku na Međunarodnom turniru mladih prirodoslovaca

Međunarodni turnir mladih prirodoslovaca 2018

Zahvaljujući studentskoj udruzi Istraživački centar mladih, Hrvatsku su i ove godine predstavljali naši učenici na Međunarodnom turniru mladiih prirodoslovaca s kojeg su se vratili na odličnom trećem mjestu.

Hrvatski tim sastavljen od šest učenika sudjelovao je na Međunarodnom turniru mladih prirodoslovaca u Tbilisiju, glavnom gradu Gruzije, od 5. do 12. srpnja 2018. godine Učenici, predvođeni članovima Istraživačkog centra mladih, postigli su izvrstan rezultat osvojivši brončanu medalju. Ovo je već četvrta medalja zaredom koju su naši učenici osvojili na ovom natjecanju.

Međunarodni turnir mladih prirodoslovaca ekipno je natjecanje koje pokriva područja raznih prirodnih znanosti: matematike, fizike, biologije, kemije i informatike. Tim učenika uz vodstvo mentora rješava niz unaprijed zadanih eksperimentalnih problema te tijekom natjecanja predstavlja i brani svoja rješenja u takozvanim znanstvenim borbama s drugim timovima.

Kapetan hrvatske ekipa ove je godine bio Grgur Premec, a uz njega su se natjecali Ana Ćenan, Elena Lukačević, Luka Mikšić, Marko Šarić i Andrej Todić. Pripremali su ih i vodili studenti Sveučilišta u Zagrebu: Domagoj Pluščec s Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Domagoj Gajski, student Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

Sudjelovanje hrvatskog tima na međunarodnom turniru organizira neprofitna studentska udruga Istraživački centar mladih. Putovanje na međunarodno natjecanje ove su godine podržali Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, tvrtka Comping te županije, gradovi, općine i škole naših natjecatelja.

Komentari na članak

Vezani članci

1

Moscow Games 2017

Košarkašice zadarskog Sveučilišta osvojile broncu na poznatom turniru

Košarkašice Sveučilišta u Zadru osvojile su broncu na poznatom studentskom turniru „Moscow Games 2017“, dok su stolnotenisačice uspjele doći do osmine finala.

Junior Freshhh

Eksperimentalno natjecanje

Studenti organiziraju Državni turnir mladih prirodoslovaca; najboljih 6 predstavljaju Hrvatsku u Bjelorusiji

Do 3. studenog zaprimaju se prijave učenika osnovnih i srednjih škola na Turnir koji organizira Istraživački centar mladih. Najboljih 6 Hrvatsku će potom predstavljati na međunarodnom izdanju koje će se idućeg srpnja održati u Bjelorusiji.

Promocija studenata

Integralovi Edukacijski Programi

Proces upisa na inozemne studije nikada nije bio brži

Upis na preddiplomski studij u inozemstvu može se odraditi u 15 minuta na događaju Edukacijski Programi koji organizira tvrtka Integral, a koji će se održati u hotelu Westin u Zagrebu 26. srpnja.

FOI - zgrada fakulteta

Festival znanosti u Varaždinu

FOI otvorio vrata budućim studentima

U sklopu Festivala znanosti na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike održao se Dan otvorenih vrata. Zanimljiv program privukao je 70-ak posjetitelja iz cijele Hrvatske.

Isto

Financijska podrška

Jednokratna novčana pomoć u iznosu od 1000 kuna studentu ili srednjoškolcu

Na novčanu pomoć ima pravo redoviti srednjoškolac ili student, a rok za prijavu je 21. rujna.