LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište Središnjeg Lancashirea u Velikoj Britaniji

Britanski studenti igrom sa štencima pobijedili ispitni stres

Soba puna psića za studente pod stresom.

Soba puna psića za studente pod stresom.

Svi znamo koliko stresni su ispitni rokovi. Zamislite sada da na vašem fakultetu u vrijeme rokova postoji prostorija prepuna štenaca te da se tamo možete igrati s malim, slatkim stvorenjima i tako se riješiti nervoze i stresa prije polaganja ispita. Upravo u takvoj privilegiji uživali su britanski studenti. Naime, na Sveučilištu Središnjeg Lancashirea u Velikoj Britaniji (University of Central Lancashire) svi su se studenti 7. svibnja mogli igrati, maziti i družiti sa štencima u posebno pripremljenoj sobi.

Organizator ovog predivnog druženja Studentski je zbor Sveučilišta Središnjeg Lancashirea, a ono je dio njihove SOS (Stressed Out Students) kampanje. Događaj je organiziran u suradnji s humanitarnom organizacijom Guide Dogs, koja je osigurala mladunce za druženje sa studentima.

Tako je i ovo druženje imalo humanitarni karakter te su studenti za igranje sa psićima zamoljeni za donaciju minimalnog iznosa od 1,50 funti. Sve prikupljene donacije idu za treniranje pasa vodiča, čime se bavi ova humanitarna organizacija. Ujedno je ovo druženje psićima, budućim vodičima, predstavljalo dobru vježbu za navikavanje na društvo većeg broja ljudi.

Posebno se pazilo na dobrobit psića. S njima su cijelo vrijeme bili njihovi treneri te su imali redovite odmore. U bojazni da od toliko stresnih studenata i štenci ne bi bili pod stresom, za druženje s njima trebalo je unaprijed rezervirati termin, a navala studenta bila je tolika da su u kratkom roku svi termini bili popunjeni. To ne čudi jer su štenci i druge male životinjice savršen lijek za rješavanje stresa. Brojna istraživanja dokazala su da se samo gledanjem slika tih slatkih stvorenja povećava naša produktivnost, o čemu smo već pisali.

Zasigurno je još produktivnije i opuštenije druženje s njima, i to netom prije početka važnog ispitnog roka. Na Facebook stranici organizatora potvrđeno je da je druženje bilo više nego uspješno te da su i studenti i psići uživali u zajedničkoj igri. Zasad je jedini nedostatak ovog događaja to što ga nema u Hrvatskoj, a ispitni rokovi nam se bliže. No, možda i mi do njihovog početka osmislimo slično druženje na nekom od naših fakulteta. 

FOTO: WIKIPEDIA