LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nulta tolerancija

Britanska državna tajnica May ima nove planove za studente koji nisu rođeni u Velikoj Britaniji

Prema novim planovima britanske ministrice unutarnjih poslova Therese May, studenti koji su diplomirali u Britaniji moraju se vratiti svojim domovima prije prijavljivanja za radnu vizu.

Prema novim planovima britanske ministrice unutarnjih poslova Therese May, studenti koji su diplomirali u Britaniji moraju se vratiti svojim domovima prije prijavljivanja za radnu vizu.

Britanska državna tajnica za unutarnje poslove Theresa May navodno razmatra politiku nulte tolerancije prema studenskim migracijama. Brojni strani studenti mogli bi se suočiti s odlaskom iz Britanije te povratkom svojim domovima.

Naime, studenti iz zemalja koje nisu članice Europske unije morat će naknadno, dok su još u inozemstvu, podnijeti zahtjev za radnom vizom kako bi mogli nastaviti živjeti i raditi u Ujedinjenom Kraljevstvu, umjesto da to učine dok se još nalaze u državi kako je do sada bila praksa.

Izvor blizak tajnici May izjavio je za Sunday Times da je praćenje imigranata kojima je istekla radna viza te napuštanje države važno zbog poštenog i učinkovitog rada imigracijskog sustava i kontroliranja imigranata.

Tajnica May vrši pritisak na vlast i želi da se fakulteti i sveučilišta koja imaju nisku stopu osiguravanja odlazaka inozemnih studenata kazne te da im se uskrati pravo sponzoriranja studenata u inozemstvu.

May time namjerava smanjiti godišnje migracije sa sto tisuća na nekoliko desetaka tisuća godišnje do sljedećih izbora. Međutim, ministar unutarnjih poslova Andrew Marr izjavio je da te ciljeve nije moguće ostvariti.

Ministar tvrdi da je njegova koalicijska Vlada već naznačila neke od problema koje su rezultat rada prethodne Vlade koja je dopustila da imigracija izmakne kontroli. Marr napominje kako su poduzete mjere otkrivanja osoba koje ilegalno žive u Velikoj Britaniji te da se tim osobama prije prisilne deložacije opozivaju vozačke dozvole, da su u nemogućnosti su otvoriti bankovni račun te njihovi stanodavci mogu provjeriti imigracijski status svojih stanara. 

Također, ukinuto je preko 800 lažnih fakulteta koji su bili samo pokriće za brojne imigrante. 

Ministar podržava promjene koje je donijela njegova Vlada u nadi da će se smanjiti broj doseljenika iz Europske unije do razine koju su imali devedesetih godina.

FOTO: THE TELEGRAPH