Sajam australskog obrazovanja

Australija iznimno privlačna za studiranje; njena sveučilišta pružaju informacije o svim aspektima studiranja ondje

Izvor: Flickr

Posjetitelji Sajma australskog obrazovanja imaju priliku besplatno se informirati o opcijama i uvjetima studiranja u Australiji, vrlo privlačnoj destinaciji za međunarodne studente.

Tradicionalni Sajam australskog obrazovanja, koji organizira agencija za studiranje u inozemstvu Future Option, održat će se 30. listopada u hotelu Sheraton u Zagrebu. Tom će se prilikom predstaviti veliki broj australskih sveučilišta i koledža s kampusima u Sydneyu, Melbourneu, Perthu, Brisbaneu i Adelaideu koji pokrivaju programe i područja studiranja kao što su IT, inženjerstvo, obrazovanje, medicina, turizam i ugostiteljstvo, sport, dizajn, menadžment, pravo, poljoprivreda, ekonomija i tako dalje.

U Australiji postoje različite opcije studiranja. Prilagođene su različitim potrebama i mogućnostima potencijalnih studenata – od osnovnih, master i doktorskih studija do stručnih programa i tečajeva engleskog jezika koji mogu biti dobar izbor za fazu privikavanja na okruženje i za daljnji nastavak studija.

Posjetitelji Sajma moći će se informirati o opcijama i uvjetima studiranja u ovoj zemlji, stipendijama i školarinama, čuti iskustva i savjete studenata iz čitave regije koji su završili studij u Australiji ili ga trenutno pohađaju i razgovarati direktno s predstavnicima obrazovnih institucija koji će biti prisutni, kao i o mnogim drugim korisnim informacijama vezanim uz obrazovanje i potencijalno zapošljavanje nakon završenog školovanja. Osim važnih informacija o uvjetima za upis saznat će više o proceduri za dobivanje studentske vize, studentskom životu, radu tijekom i nakon studiranja i o australskoj kulturi i načinu života.

Događaj započinje prezentacijom agentice Elene Simić u 17:00. Uslijedit će izložbeni dio koji će trajati do 20:00, gdje će posjetitelji imati priliku razgovarati direktno s predstavnicima obrazovnih institucija i Future Option savjetnicima te se iz prve ruke upoznati s obrazovnim potencijalima čitave Australije.

Vrhunski obrazovni sustav, rastuća ekonomija i visoki životni standard, predivna priroda i klima i razvijeni gradovi, koji su svake godine birani u top deset najboljih gradova za život na svijetu, čine Australiju vrlo privlačnom destinacijom za međunarodne studente.

Ulaz na sajam je besplatan, ali je obvezna prethodna registracija zbog ograničenog broja mjesta.

Komentari na članak

Vezani članci

SAD

Obrazovni sajam

EducationUSA LL.M predstavlja mogućnosti za stipendiranje poslijediplomskih studija prava

Na jedinstvenom obrazovnom sajmu, namijenjenom studentima prava i pravnicima koji se žele dodatno usavršavati, posjetitelji će imati priliku saznati informacije o međunarodno priznatim poslijediplomskim programima američkih visokih učilišta, prijavnim procedurama na izlagačke institucije, ali i troškovima studija i života na LL.M programima te dostupnoj financijskoj potpori.

Projekcije motovunskih filmova u Vintageu

Ususret Motovun Film Festivalu

Zagrijavanje za Motovun uz besplatne filmske projekcije i kviz u Vintageu

Ususret Motovun Film Festivalu, koji se održava od 23. do 27. srpnja, u Vintageu će se održati projekcije kratkometražnih filmova i filmski kviz pod voditeljskom palicom proslavljene lovkinje iz Potjere. Ulaz je besplatan.

Akademski muški zbor FER-a

Glazbeni spektakl

Veliki koncert FER-ovaca, i to na FER-u!

Premda osnovan prije tek nešto više od dvije godine, FER-ov Akademski muški zbor stekao je kvalitetu koju zborovi obično dobiju tek nakon više godina djelovanja, a koju će pokazati ovog četvrtka na FER-u.

Sajam stipendija i visokog obrazovanja

Rezultati istraživanja

Ususret sajmu stipendija: Prosječni godišnji troškovi studenta veći od 30 000 kn, uglavnom ih pokriva obitelj

Obitelj je najučestaliji izvor za pokrivanje troškova studija za većinu studenata i kao takvog ga navodi 88% anketiranih. Ovakvu i sličnu studentsku problematiku otvara IRO ususret sajmovima stipendija koje organizira u Zagrebu i Rijeci.

LSPR day Osijek

LSPR Day u Osijeku

„Već prve godine na LSPR Day privukli smo prave 'face'"

LSPR Day vrhunski je edukativni događaj koji će studentima i svim ostalim zainteresiranim građanima predstaviti stvarna iskustva uspješnih poslovnih ljudi. Uoči događaja porazgovarali smo s voditeljicom Londonske škole za odnose s javnošću, organizatoricom LSPR Dayja.