LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Cloud service

Amazon lansirao Zocalo, servis sličan Dropboxu

Novi cloud servis za pohranu podataka i komunikaciju s drugim korisnicima.

Novi cloud servis za pohranu podataka i komunikaciju s drugim korisnicima.

Amazon je ovaj mjesec lansirao Zocalo, servis sličan Dropboxu i Boxu, koji služi za komunikaciju i dijeljenje podataka među korisnicima.

Opisuju ga kao sigurni sustav za pohranu podataka te dijeljenje podataka u kojima je moguće postaviti administrativnu zaštitu i kontrolu, kao i dobiti povratnu informaciju, odnosno komentirati tuđe podatke ili ih podvući.

Sve će biti dostupno s jedne centralne lokacije što će olakšavati pregled svih povratnih informacija i korisničkih podataka u jednom web prozoru.

Osim dokumenata, moguće je pohraniti i tablice, web stranice, fotografije, PDF-ove i slično, i to ne samo s računala, Zocalo aplikacije dostupne su i na iOS i na Android uređajima. 

No, za razliku od ostalih cloud servisa, na ovom će postojati i prostor za korištenje koji će se naplaćivati. Svaki korisnik morat će plaćati 5 dolara mjesečno za korištenje 200 GB prostora.

Kada se radi o tvrtkama, one će morati plaćati za svoje aktivne zaposlenike te će njih 50 moći dobiti besplatno iskušavanje ovog servisa. Korisnici koji su već prije koristili web servis Amazona biti će nagrađeni besplatnim korištenjem 50 GB, te će moći nadograditi svoj prostor za 2 dolara.

 

FOTO: YOUTUBE