"Discover Zagreb"

AIESEC prenosi svijetu atmosferu zagrebačkih ulica

Discover Zagreb

AIESEC Zagreb ovog ljeta organizira treće izdanje projekta "Discover Zagreb". Tijekom šest tjedana će ugostiti osam praktikanata s različitih strana svijeta.

Discover Zagreb je projekt zagrebačkog odbora najveće međunarodne organizacije mladih AIESEC-a, koja broji preko 100 000 članova u 126 zemalja diljem svijeta. Njegov je cilj osvijestiti zagrebačku kulturu i tradiciju, prenijeti svijetu atmosferu zagrebačkih ulica i kvartova, približiti priče stanovnika, izmamiti im osmijeh na lice. Također, njime žele skrenuti pozornost na probleme koje grad ima te ostaviti pozitivan društveni utjecaj. Pritom se predstavlja na lokalnoj, a i međunarodnoj razini kao grad koji može ponuditi mnogo i otvoren je za svakog posjetitelja.

Tijekom šest tjedana, Zagreb će ugostiti osam praktikanata iz različitih kutaka svijeta, različitih država i kontinenata koji će raditi na promociji Zagreba. Prvi je tjedan organizirana edukacija o pisanju članaka, Photoshopu, montaži i izradi videa te marketingu. Raspodijeljeni u dva tima po četiri praktikanta, svaki će tim tijekom pet tjedana obavljati zadatke vezane uz temu tjedna. Teme tjedna će biti: zdravlje, umjetnost, lifestyle, okolica Zagreba te povijest. Praktikanti će fotografirati, snimati videe, pisati članke i raditi online marketing metropole i partnera projekta.

Dva su projekta unutar samog Discover Zagreba. Kroz Global Village praktikanti će približiti svoju nacionalnu kulturu i način života Zagrepčanima. Make Zagreb Smile će uljepšavati zagrebačku svakodnevnicu. Kako i samo ime govori, praktikanti će uveseljavati građane, pitati ih da im ispričaju neku svoju zgodu iz života, da usporede Zagreb prije i sada, ili dati nekakav kompliment, simboličan poklon.

Ovaj se projekt održava treći put. AIESEC Zagreb trenutno broji više od 100 prijava praktikanata za dolazak na Discover. Ujedinjeni narodi, u suradnji s AIESEC-om su predstavili 17 održivih razvojnih ciljeva (sustainable development goals) koje žele ostvariti do 2030. godine Na ovakav se način promiče i pridonosi ostvarenje istih.

Više informacija otkrijte na predstavaljanju u Europskom domu Zagreb 24. lipnja u 17 sati ili na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Kozmodrum

Intervju s Kozmodrumom

„Uvijek nešto mijenjamo, dodajemo, oduzimamo, nadograđujemo i eksperimentiramo, tako da iznenađenja neće faliti.“

Upoznajte peteročlani sastav koji u srijedu, 16.3. promovira svoj novi album „Na tragu satelita“ u Vintage Industrial Baru.

World in the city Zagreb

"World in the City"

Nauči jezik i osjeti dašak druge kulture u samo pet tjedana

AIESEC u suradnji s UN-om promiče kvalitetno obrazovanje na globalnoj razini. Iz tog razloga omogućuje tečajeve stranih jezika za simboličnih 120 kuna.

Global Village

"Global Village"

Doživi svijet iz centra Zagreba

Najveća neprofitna udruga mladih nastavlja sa svojim zanimljivim aktivnostima. Tako u samom centru Zagreba možete upoznati praktikante iz brojnih svjetskih zemalja kuašati njihovu hranu i upoznati njihovu kulturu.

Global Village 2015

AIESEC Zagreb

14 zemalja se predstavlja na ovogodišnjem Global Villageu

Posjetitelji će imati priliku uživati u različitim sadržajima koje su pripremili domaćini iz 14 zemalja.

The Job Hunt 2015

AIESEC Zagreb

The Job Hunt: Lov na prestižne prakse za sve studente završnih godina

Cilj projekta jest pomoći studentima završnih godina suočiti se s velikom nezaposlenošću i brojnom konkurencijom.