"Discover Zagreb"

AIESEC prenosi svijetu atmosferu zagrebačkih ulica

Discover Zagreb

AIESEC Zagreb ovog ljeta organizira treće izdanje projekta "Discover Zagreb". Tijekom šest tjedana će ugostiti osam praktikanata s različitih strana svijeta.

Discover Zagreb je projekt zagrebačkog odbora najveće međunarodne organizacije mladih AIESEC-a, koja broji preko 100 000 članova u 126 zemalja diljem svijeta. Njegov je cilj osvijestiti zagrebačku kulturu i tradiciju, prenijeti svijetu atmosferu zagrebačkih ulica i kvartova, približiti priče stanovnika, izmamiti im osmijeh na lice. Također, njime žele skrenuti pozornost na probleme koje grad ima te ostaviti pozitivan društveni utjecaj. Pritom se predstavlja na lokalnoj, a i međunarodnoj razini kao grad koji može ponuditi mnogo i otvoren je za svakog posjetitelja.

Tijekom šest tjedana, Zagreb će ugostiti osam praktikanata iz različitih kutaka svijeta, različitih država i kontinenata koji će raditi na promociji Zagreba. Prvi je tjedan organizirana edukacija o pisanju članaka, Photoshopu, montaži i izradi videa te marketingu. Raspodijeljeni u dva tima po četiri praktikanta, svaki će tim tijekom pet tjedana obavljati zadatke vezane uz temu tjedna. Teme tjedna će biti: zdravlje, umjetnost, lifestyle, okolica Zagreba te povijest. Praktikanti će fotografirati, snimati videe, pisati članke i raditi online marketing metropole i partnera projekta.

Dva su projekta unutar samog Discover Zagreba. Kroz Global Village praktikanti će približiti svoju nacionalnu kulturu i način života Zagrepčanima. Make Zagreb Smile će uljepšavati zagrebačku svakodnevnicu. Kako i samo ime govori, praktikanti će uveseljavati građane, pitati ih da im ispričaju neku svoju zgodu iz života, da usporede Zagreb prije i sada, ili dati nekakav kompliment, simboličan poklon.

Ovaj se projekt održava treći put. AIESEC Zagreb trenutno broji više od 100 prijava praktikanata za dolazak na Discover. Ujedinjeni narodi, u suradnji s AIESEC-om su predstavili 17 održivih razvojnih ciljeva (sustainable development goals) koje žele ostvariti do 2030. godine Na ovakav se način promiče i pridonosi ostvarenje istih.

Više informacija otkrijte na predstavaljanju u Europskom domu Zagreb 24. lipnja u 17 sati ili na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Učenje jezika

AIESEC-ov projekt

Zagrebački „World in The City” nudi tečajeve čak 6 stranih jezika

Od 27. kolovoza do 15. rujna na Fakultetu strojarstva i brodogradnje održat će se tečajevi čak 6 stranih jezika koje će voditi studenti volonteri, njihovi izvorni govornici.

Kozmodrum

Intervju s Kozmodrumom

„Uvijek nešto mijenjamo, dodajemo, oduzimamo, nadograđujemo i eksperimentiramo, tako da iznenađenja neće faliti.“

Upoznajte peteročlani sastav koji u srijedu, 16.3. promovira svoj novi album „Na tragu satelita“ u Vintage Industrial Baru.

Global Village

"Global Village"

Doživi svijet iz centra Zagreba

Najveća neprofitna udruga mladih nastavlja sa svojim zanimljivim aktivnostima. Tako u samom centru Zagreba možete upoznati praktikante iz brojnih svjetskih zemalja kuašati njihovu hranu i upoznati njihovu kulturu.

World in the city Zagreb

"World in the City"

Nauči jezik i osjeti dašak druge kulture u samo pet tjedana

AIESEC u suradnji s UN-om promiče kvalitetno obrazovanje na globalnoj razini. Iz tog razloga omogućuje tečajeve stranih jezika za simboličnih 120 kuna.

Global Village

AIESEC Osijek

Svijet u malom – Global Village 2014.

Održan Global Village u Osijeku. Detalji na linku.