LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Razmjena mladih

Active and Creative: 36 mladih iz 6 zemalja okuplja se u Velikom Žitniku

Mladi polaznici u dobi od 16 do 21 godinu, od kojih će pola biti polaznici smanjenih mogućnosti, u Lici će razmijeniti svoja znanja i iskustvo upoznavajući jedni druge s kulturama i običajima svojih zemalja.

Mladi polaznici u dobi od 16 do 21 godinu, od kojih će pola biti polaznici smanjenih mogućnosti, u Lici će razmijeniti svoja znanja i iskustvo upoznavajući jedni druge s kulturama i običajima svojih zemalja.

Od 15. do 21. listopada 2018. u Edukacijskom centru Hrvatske škole Outward Bound u Velikom Žitniku, uz podršku hrvatske Nacionalne agencije, održat će se razmjena mladih pod nazivom Active and Creative. Okupit će 36 mladih iz Danske, Grčke, Bugarske, Francuske, Italije i Hrvatske kako bi proveli aktivan i sadržajan tjedan.

Mladi polaznici u dobi od 16 do 21 godinu, od kojih će pola biti polaznici smanjenih mogućnosti, u Lici će razmijeniti svoja znanja i iskustvo upoznavajući jedni druge s kulturama i običajima svojih zemalja. Oni unaprijed rade na individualnim zadacima koje su dobili za razmjenu, čime ih se potiče na uključenost u sve faze projekta, kao i na kreativnost, planiranje, komunikaciju, razmjenu i prenošenje znanja. Interaktivnim prezentacijama i radionicama upoznat će kulturnu baštinu zemalja sudionica, ali i tradicionalne ličke zanate kao što su filcanje vune, rad s glinom i proizvodnja sira.  

Ovaj interkulturni tjedan bit će zaokružen javnim događajem u lokalnoj zajednici 19. listopada 2018. Događaj će sudionici sami isplanirati i provesti u djelo, a time će mlade ljude iz Gospića upoznati sa stečenim vještinama i znanjima koja su usvojili tijekom razmjene te sa svim mogućnostima koje Erasmus+ nudi mladim ljudima.

– Provedbom ove razmjene mladima smanjenih mogućnosti nudimo priliku da na kreativan način upoznaju nove kulture, običaje i nasljeđe različitih zemalja. Razumijevanje tih kultura kroz perspektivu njihovih vršnjaka time će im biti zanimljivije i lakše, što je u današnjem svijetu jedna od ključnih kvaliteta za uspjeh u budućem obrazovanju i rastu. – ističe Ivana Dunđer, koordinatorica projekta.

Hrvatska škola Outward Bound od 2005. na godišnjoj razini provede više od 1000 domaćih i stranih polaznika kroz svoje raznovrsne međunarodne programe za mlade. Osobito su ponosni na lokalne mlade koji se uvijek iznova vraćaju i preporučuju sudjelovanje u Erasmus+ projektima svojim prijateljima te time šire dobar glas po cijeloj Hrvatskoj.

FOTO: PIXABAY