LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Europski događaj za mlade

8000 mladih započinje raspravu u Strasbourgu o budućnosti Europe

Godinu dana prije europskih izbora, mladi iz cijele Europe raspravljat će o njezinoj budućnosti. 130 organizacija mladih sudjeluje u samom događaju.

Godinu dana prije europskih izbora, mladi iz cijele Europe raspravljat će o njezinoj budućnosti. 130 organizacija mladih sudjeluje u samom događaju.

Treće izdanje Europskog događaja za mlade (EYE2018) okupit će više od 8000 sudionika u dobi između 16 i 30 godina iz cijele Europe kako bi raspravljali o pet glavnih tema tijekom dva dana u Strasbourgu, 1. i 2. lipnja. Više od 400 aktivnosti uključivat će rasprave, radionice, razmjene ideja i performanse, a rasprave su usmjerene na sljedeće teme: mladi i stari, bogati i siromašni, odvojeni i zajedno, sigurno i opasno, lokalno i globalno.
 
Prekogranične generacije i ideje
 
EYE je međunarodni događaj mladih za koji su većinu aktivnosti osmislile i pripremile različite europske organizacije mladih. 130 takvih organizacija sudjeluje u samom događaju.
 
U EYE-u će aktivno sudjelovati predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani, koji će otvoriti plenarnu sjednicu u petak u 10 sati, uz oko 50 zastupnika u Europskom parlamentu koji će sudjelovati u radionicama i debatama. Druge poznate političke osobe, kao što su bivši francuski predsjednik Valéry Giscard d'Estaing, europska povjerenica za socijalna pitanja Marianne Thyssen i bivši grčki ministar financija Janis Varoufakis, također će sudjelovati u raspravi s mladima. Nadalje, dobitnici nagrade Saharov dr. Denis Mukwege i Lamiya Aji Bashar održat će govore.
 
Na događaju će sudjelovati i mladi iz Hrvatske, njih stotinjak. Čine ih predstavnici organizacija: Udruga Kompas iz Karlovca, II. gimnazija iz Zagreba, Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir, Krk, Skupina studenata Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Europe as one i Youth for strong Croatia.

 

FOTO: PIXABAY