LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Beogradski studenti obilježavaju 10 godina FIST-a

10 godina Festivala internacionalnog studentskog teatra

Studenti Fakulteta za dramsku umjetnost iz Beograda ugostit će razne zemlje u periodu od 14. do 16. studenoga, a glavna tema ovogodišnjeg festivala je suočavanje.

Studenti Fakulteta za dramsku umjetnost iz Beograda ugostit će razne zemlje u periodu od 14. do 16. studenoga, a glavna tema ovogodišnjeg festivala je suočavanje.

Studenti Fakulteta za dramsku umjetnost u Beogradu po 10. put spajaju studente raznih zemalja na festivalu pod nazivom FIST10.

Pokrenut 2005. godine u Beogradu, festival prije svega služi studentima kao praksa za buduće zvanje, ali i mnogim obožavateljima teatra da pogledaju mlade nade kazališta.

Svake godine obrađuje se nova tema koju predloži tim zaslužan za samo održavanje festivala, a ove godine odabrali su temu „Suočavanje“. Kroz vrlo širok pojam organizatori su dali dovoljno slobode dramskim piscima da izraze kazališnim predstavama prošle, sadašnje i buduće probleme mladeži te da se kroz umjetnost suoče s nekim pitanjima koja su do tada izbjegavali.

Uz program festivala FIST tim je organizirao i kampanju osobitu za prirodu festivala i temu te je nazvali „Kampanja FIST suočavanje“ u kojoj bi u kutijama svatko imao priliku odgovoriti na par pitanja kojima je cilj da se svaki pojedinac suoči upravo s pitanjima na koje inače odbija odgovoriti ili pak na koja jednostavno ne zna odgovor jer dovoljno ne razmišlja o njima jer ih smatra trivijalnima.

Makar obične kartonske kutije naočigled ne izgledaju kao uobičajena mjesta za raspravu o životnim pitanjima, FIST izazivači koji postavljaju pitanja navest će one koji se odluče za suočavanje da se zbilja zapitaju o svojim stajalištima.

Posjetitelji će moći prisustvovati festivalu od 14. studenoga u Domu omladine Beograda s početkom u 18:30h, nakon čega će do 16. studenoga beogradski studenti predstaviti svoje radove, kao i studenti iz Hrvatske, Italije, Mađarske, Rusije i Bosne i Hercegovine. Do tada možete vidjeti kako se poznati srpski glumac Nikola Đuričko snašao u kutiji suočavanja.

FOTO: B92