projekt „Mali pokretači promjena”

Sudjelovanje osnovnoškolaca u simulaciji rada mjesnog odbora

simulacija mjesnog odbora

Cilj je ove aktivnosti osposobljavanje učenika kako bi postali aktivni građani čiji će se glas čuti i uvažavati.

Primicanjem kraja školske godine i projekt Mali pokretači promjena bliži se svome kraju. No prije nego što se ocjene zaključe, Institut za stručno usavršavanje mladih će s učenicima Osnovne škole Gornje Vrapče održati simulaciju rada mjesnih odbora kako bi učenici izrasli u aktivne građane čiji će se glas čuti i uvažavati. Posljednje aktivnosti u sklopu projekta – Djeca – zagovarači promjene fokusirane su na poticanje djece da postanu aktivni zagovarači društvenih promjena te da se se aktivnije zalažu za unaprjeđenje nepovoljne društvene okoline i više uključuju u izvannastavne aktivnosti. Projekt Mali pokretači promjena traje od listopada 2017. do srpnja 2018. godine te pruža djeci mogućnost unaprjeđenja socijalnih i komunikacijskih vještina. Pritom je posebno fokusiran na suzbijanje govora mržnje izravno i online među vršnjacima.

Komentari na članak

Vezani članci

Božićni pokloni

Humanitarna akcija studenata VERN'a

Mladi za najmlađe

"Mladi za najmlađe" je tradicionalna humanitarna akcija u kojoj VERN'ovi studenti, već treću godinu zaredom prikupljaju igračke za djecu iz bolnica i dječjih domova.

Dan smijeha na EFZG-u

Smijehom protiv stresa

Dan smijeha na Ekonomskom fakultetu

Cilj projekta je promoviranje važnosti smijeha i poticanje na aktivnosti koje nas čine sretnima, poticanje boljeg raspoloženja, pozitivnog razmišljanja i gledanje problema s vedrije strane.

Informiranje – pravo mladih - izdužena

Projekt „Informiranje – pravo mladih"

Brucoši dobili brojne informacije vezane uz život i studij u Zagrebu

„Informativni ponedjeljci" održavaju se u u sklopu projekta „Informiranje – pravo mladih" koji se provodi uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a jučerašnji je okupio zagrebačke brucoše.

NEBF

Projekt ZŠEM-a

„New Europe Business Forum“

New Europe Business Forum događaj je koji okuplja govornike iz čitavog svijeta kako bi raspravljali o različitim temama poput znanosti, biznisa, umjetnosti i sporta.

Franka Batelić i stipendist Koraka u život

Humanitarni koncert

Cetinski, Rozga, Bebek, Giuliano i brojni drugi pjevaju za stipendiranje budućih studenata bez doma

– Pozivam sve ljude dobre volje da dođu u nedjelju u HNK i pomognu ovim mladim ljudima. Ovo je jedan sjajan projekt koji više od deset godina daje djeci, koju život nije mazio, ono najbolje – priliku da se školuju. – istaknuo je Tony Cetinski.