projekt „Mali pokretači promjena”

Održana konferencija i izložba dječjih radova

Izložba

Na konferenciji su svi zainteresirani mogli čuti rezultate projekta „Mali pokretači promjena”.

Dana 12. 7. 2018. u prostorijama Mjesnog odbora Sveti Duh održana je konferencija na kojoj su svi zainteresirani mogli čuti rezultate projekta Mali pokretači promjena koji se održavao od listopada prošle godine u partnerstvu s Osnovnom školom Gornje Vrapče i Studentskim informativnim kutkom. Na konferenciji su ravnatelj Instituta gosp. Martin Makarun i stručna suradnica gđa. Nataša Mikić iznijeli mnoge podatke o trenutnom stanju u Hrvatskoj te koliko je online nasilje prisutno među djecom i mladima. Iz Instituta ističu kako je edukacija ključna u prevenciji i smanjenju online nasilja među djecom te su se osvrnuli na priručnik Prava djece i (online) govor ljubavi koji je razvijen i objavljen u sklopu ovoga projekta. U njemu se mogu pronaći korisni savjeti za djecu ali i njihove roditelje u želji da zaštite privatnost svoje djece kako bi ona što sigurnije koristila internet. Nakon konferencije svim okupljenima su prezentirani pobjednički i ostali radovi koji su pristigli na natječaj Nenasilje, mir i surfanje s osmjehom u sklopu projekta. Institut se zahvalio partnerima te najavio nove slične projekte koji će biti usmjereni na djecu i mlade u želji prevencije nasilnog ponašanja i uključivanjem djece i mladih u društvo kako bi i oni postali aktivni zagovarači promjena.

 

Izložba i konferencija, Foto: ISUM

 

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilište u Zagrebu

IENA 2017.

Inovacije zagrebačkih fakulteta među najboljima u Europi

Na jednoj od najznačajnih izložbi inovacija u Europi, tijekom četiri dana predstavljeno je više od 800 inovacija iz 31 zemlje. Hrvatski su inovatori ostvarili izniman uspjeh.

Fotografija Nives Milješić

Otvorenje izložbe

Isti Francuski paviljon u Studentskom centru, različite fotografije

Boris Cvjetanović, Luka Kedžo, Silvestar Kolbas, Mario Kučera, Jerko Macura, Nives Milješić, Barbara Šarić, Nikola Zelmanović i Tajana Zver fotografirali su unutrašnjost Francuskog paviljona kako bi istražili koliko istost uvjetuje različitost.

Sims prosidba

Istraživanje portala Studentski.hr

Studentski stavovi o braku: „Udaj se za mene u tridesetoj!“

Dolaskom recesije u medijima su sve češće zastupljene priče o razvrgavanju brakova i raskidu dugogodišnjih veza. Studentski.hr odlučio je složiti kratku anketu i ispitati studente kao buduće roditelje o njihovim stavovima o braku.

Mobitel na stolu

Za sve poklonike novinarstva

Traju prijave za Future News Worldwide konferenciju u Edinburghu

Studenti zainteresirani za novinarstvo mogu se prijaviti za sudjelovanje na konferenciji Future News Worldwide. Konferencija će se održati u Edinburghu ovoga ljeta.

Zrinka Skelin

Bolje sutra za osobe s invaliditetom

Projekt EducOsi drugi put službeno otvoren

U prostorijama Veleučilišta VERN’ preksinoć je AIESEC Zagreb otvorio projekt EducOsi, inicijativu za pomoć osobama s invaliditetom na tržištu rada.