projekt „Mali pokretači promjena”

Održana konferencija i izložba dječjih radova

Izložba

Na konferenciji su svi zainteresirani mogli čuti rezultate projekta „Mali pokretači promjena”.

Dana 12. 7. 2018. u prostorijama Mjesnog odbora Sveti Duh održana je konferencija na kojoj su svi zainteresirani mogli čuti rezultate projekta Mali pokretači promjena koji se održavao od listopada prošle godine u partnerstvu s Osnovnom školom Gornje Vrapče i Studentskim informativnim kutkom. Na konferenciji su ravnatelj Instituta gosp. Martin Makarun i stručna suradnica gđa. Nataša Mikić iznijeli mnoge podatke o trenutnom stanju u Hrvatskoj te koliko je online nasilje prisutno među djecom i mladima. Iz Instituta ističu kako je edukacija ključna u prevenciji i smanjenju online nasilja među djecom te su se osvrnuli na priručnik Prava djece i (online) govor ljubavi koji je razvijen i objavljen u sklopu ovoga projekta. U njemu se mogu pronaći korisni savjeti za djecu ali i njihove roditelje u želji da zaštite privatnost svoje djece kako bi ona što sigurnije koristila internet. Nakon konferencije svim okupljenima su prezentirani pobjednički i ostali radovi koji su pristigli na natječaj Nenasilje, mir i surfanje s osmjehom u sklopu projekta. Institut se zahvalio partnerima te najavio nove slične projekte koji će biti usmjereni na djecu i mlade u želji prevencije nasilnog ponašanja i uključivanjem djece i mladih u društvo kako bi i oni postali aktivni zagovarači promjena.

 

Izložba i konferencija, Foto: ISUM

 

Komentari na članak

Vezani članci

Konferencija "Kondicijska priprema sportaša"

KPS 2018.

Rasprava o budućnosti vrhunskog ekipnog sporta na KIF-u

Šesnaesto će izdanje prestižne sportske konferencije na KIF-u započeti s pričama o velikim uspjesima hrvatskih trenera, a kroz dva dana svoja će znanja predstaviti domaći i strani stručnjaci.

12. Ogulinski festival bajke

12. Ogulinski festival bajke

Bajke i bajkovito stvaralaštvo slave se u Ogulinu

Predstave, radionice i pričaonice u novom ruhu donose modernu dimenziju 12. Ogulinskog festivala bajke, koji se održava od 9. do 11. lipnja. U svim sadržajima ponajviše je zastupljen književni opus Ivane Brlić Mažuranić.

Igor Cerensek i Ana Kotzmuth

Sportsko-edukativni projekt

Stotinu Osječana osvijestilo fokus na Mentalnom treningu „Aktivne Hrvatske”

– Uz neke naše alate možete biti fokusirani na sada i ovdje, preuzeti kontrolu nad svojom svakodnevicom i unaprijediti svoju izvedbu neovisno o tome čime se bavite. – istaknula je psihologinja Ana Kotzmuth. 

Konferencija Intranslaw

Međunarodna konferencija

Intranslaw najavljuje samoupravljajuće automobile u Hrvatskoj

Među brojnim zanimljivim temama o kojima će slušati posjetitelji međunarodne konferencije Intranslaw, govorit će se o samoupravljajućim automobilima koji će stići u Hrvatsku. Bit će riječi o njihovoj učinkovitosti, ali i nedostacima na kojima je još potrebno raditi.

stipendija

Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Objavljeni dobitnici STEM stipendija

Provjerite jeste li na popisu studenata koji će od prosinca dobivati stipendiju u mjesečnom iznosu od 1200 kuna.