LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

„Your Discovery Science” eksperimentima i natječajem obilježava Svjetski dan znanosti

Ako se i vi bavite znanstvenim eksperimentima, svakako se prijavite na „Your Discovery Science” natječaj jer pobjednik osvaja lebdeću dasku, „hoverboard”!

Ako se i vi bavite znanstvenim eksperimentima, svakako se prijavite na „Your Discovery Science” natječaj jer pobjednik osvaja lebdeću dasku, „hoverboard”!

Svjetski dan znanosti za mir i razvoj obilježava se svake godine 10. studenoga na temelju odluke Opće skupštine UNESCO-a iz 2001. godine Znanost i znanstvena dostignuća treba upotrijebiti za postizanje društvenog napretka, mira i održivog razvoja, glavna je poruka današnjeg dana. On se obilježava i s namjerom da se šira javnost upozna s važnošću znanosti u njihovom svakodnevnom životu.

Upravo taj cilj podržava svjetska televizijska mreža posvećena znanosti, Discovery Science. Na svom YouTube kanalu, Your Discovery Science, pripremili su niz videa iz različitih područja znanosti te natjecanje za sve koji se bave znanošću. YouTube vlogeri Shed Science, Robby Motz, Colin Furze i Harry Wroetoshaw znanstvenim eksperimentima pokazat će kako znanost možemo iskoristiti u praksi i olakšati si život. Tako, na primjer, u kratkim i zabavnim videima možete saznati kako na najbrži način pripremiti šalicu čaja ili kako zvukom manipulirati kroz čvrstu tvar.

Ako se i vi bavite znanstvenim eksperimentima, svakako se prijavite na Your Discovery Science natječaj. Sve što trebate napraviti je snimiti video u kojemu ćete eksperimentom dokazati da znanost može biti zabavna i zanimljiva. Traže se kućni izumi, inovacije iz domaće radinosti te svi eksperimenti povezani sa znanošću. Video mora biti snimljen vodoravno, može biti na vašem materinjem jeziku, ali ne smije trajati dulje od 1 minute. Natječaj je otvoren do 30. studenog, a pobjednik osvaja lebdeću dasku, hoverboard, sličnu lebdećoj dasci iz drugog dijela Povratka u budućnost! Detalje saznajte na službenim Facebook stranicama te u videu.

FOTO: FLICKR/MARS P.