LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

VIDEO: 13 antologijskih scena za 13. rođendan Zabranjene ljubavi

Ljubav, mržnja, poduzetništvo, estrada, pakao droge, pakao kocke, pakao alkohola, preljubi, kriminal, prostitucija i još štošta – sve su to teme kojih su se scenaristi Zabranjene ljubavi dotakli.

Ljubav, mržnja, poduzetništvo, estrada, pakao droge, pakao kocke, pakao alkohola, preljubi, kriminal, prostitucija i još štošta – sve su to teme kojih su se scenaristi Zabranjene ljubavi dotakli.

Početkom ovog tisućljeća sapunice su u Hrvatsku pristizale isključivo iz inozemstva. Uglavnom su na španjolskom, a nešto manje na engleskom, histerizirali heroine i heroji stranih telenovela koje su sve više pronalazile mjesta u našim dnevnim boravcima. 

Prije 13 godina konačno je i Hrvatska dobila svoje adute. Domaće sapunice Villa Maria i Zabranjena ljubav počele su se emitirati na Hrvatskoj televiziji, odnosno RTL-u. Dok je Villa Maria na našim ekranima bila emitirana u „samo" 160 epizoda, Zabranjena ljubav, čija je prva epizoda puštena u program na današnji dan prije točno 13 godina, potrajala je punih pet sezona, u kojima je prikazano 805 epizoda.

Ljubav, mržnja, poduzetništvo, estrada, pakao droge, pakao kocke, pakao alkohola, preljubi, kriminal, prostitucija i još štošta – sve su to teme kojih su se scenaristi Zabranjene ljubavi dotakli. U centru priče su brat i sestra Danijel i Petra, koji se jednog dana sretnu i zaljube na prvi pogled. Oni ispočetka ne znaju da su zapravo u rodu jer su ih njihovi roditelji razdvojili kad su bili djeca. 

Tim slučajnim susretom pokreće se lavina događaja koja utječe na njihove obitelji, ali i  na živopisne sporedne likove koji „ulijeću" u njihove živote. Radnju (zlobnici će reći „predugih") 800-tinjak epizoda nema pretjeranog smisla prepričavati. Ipak, red bi bio prisjetiti se nekih najpoznatijih scena, koje nam je omogućila Facebook stranica FL Daily.

1. Nije sve u ljubavi, ima nešto i u Porscheu

Borna Novak je bogat i mlad, a očito je da posjeduje i odrađenu dozu „šmeka". U ovoj sceni metodom „pila naopako" zavodi Tinu.

 
2. I bogati plaču
 
Koja je poanta rada ako imaš tatu koji za tebe može uvijek izdvojiti tisuću-dvije?
 
 
3. Gori sve
 
U teškoj ekonomskoj situaciji sredstva zarade se ne biraju.
 
 
4. Papi lova
 
Kladionica često može izluditi ljude. Zato u Las Vegasu imaju sobe za samoubojstva kockara. Igor se odlučio na žilet.
 
 
5. Hamdija
 
U Zabranjenoj ljubavi pojavile su se mnoge slavne ličnosti, a jedna je od njih Hamdija Seferović, pobjednik hrvatskog Big Brothera
 

6. Zlatko Fidel

Zlatko Fijan poznat je kao lik koji sve probleme rješava na lak način, pravi smooth operator. Dok bi Karolini dobro došao Apaurin, Zlatko situacijom vlada iz fotelje, s kubankom u ustima i čašom konjaka u ruci. Kakav gospodin.

 
7. Može, mačko.
 
 
8. Nije to što misliš
 
Mora da je strašno kad te dečko prevari s drugom curom. No, što reći kad te Mate prevari s Jakovom?
 
 
9. Lana Katanić
 
Kruže priče da je Tina Katanić bila hostesa prije nego što je postala popularna. Onda je Lana bila Tina Katanić prije Tine Katanić.
 
 
10. Tulum
 
Kafić „Nana" bio je centar društvenog života junaka serije. Tu i tamo bi se zalomio kakav tulum, a na ovom se pojavio i hrvatski nogometaš Ivan Rakitić.
 
 
11. Pokušaj samoubojstva
 
U zadnji čas uvjerio je otac Petru da skok s mosta u smrt nije rješenje.
 
 
12. Bez komentara
 
 
13. Mate Grom
 
Za kraj uživajte u taktovima hita koji poljoprivredne emisije mogu samo sanjati na svojim špicama te Borninoj produkcijskoj lucidnosti.
 
FOTO: MOJATV.COM