LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Uhićen kradljivac koji je za sobom ostavio trag od krafni

Na današnji je dan 2002. ulovljen kradljivac kamiona krafni koji je američke policajce doslovno stavio na slatke muke.

Na današnji je dan 2002. ulovljen kradljivac kamiona krafni koji je američke policajce doslovno stavio na slatke muke.

Oduvijek ste sanjali o posjedovanju velike količine slastice kojoj ne možete odoljeti? Clint Mesina ostvario je taj svoj san, no u nešto drugačijim okolnostima od onih u dječjim snovima o beskonačnoj količini slatkiša. Na današnji je dan 2002. uhićen 21-godišnji prijestupnik koji je osuđen za pokušaj ubojstva policajca nakon što se zabio u policijski automobil tijekom bježanja od ruke zakona. Nedugo nakon toga, vlasti su shvatile da je počinitelj već tražen zbog prethodno počinjenih prijestupa.

Mesina i njegova suradnica u Louisiani su nekoliko mjeseci prije njegova uhićenja u ranim jutarnjim satima otuđili kamion tvrtke Krispy Kreme koji je u tom trenutku bio nakrcan krafnama. Dostavljač je ostavio stražnja vrata kamiona otvorenima dok je odnosio dio isporuka u obližnju prodavaonicu. Nakon što je shvatio da mu je vozilo nestalo, pozvao je policiju koja je vrlo lako došla do vozila. Razlog tomu bio je jednostavan: s obzirom na to da su stražnja vrata ostala otvorena i tijekom vožnje, policija je jednostavno slijedila trag od krafni koji su za sobom ostavljali.

FOTO: Pixabay

Incident je privukao pozornost cijele nacije – ništa što ujedinjuje policajce i krafne u Americi ne može proći neopaženo, a dežurni su komičari nekoliko dana imali radnog materijala na bacanje. Počinitelji su na kraju napustili vozilo i pobjegli – Mesina se toga puta uspio izvući. Kada je konačno ulovljen, policijski glasnogovornik našalio se kako im je drago što je počinitelj iza rešetaka, ali je žalostan što policajci završetkom istrage moraju prestati ulagati u lokalne prodavaonice krafni. Iako je cijeli događaj osvojio simpatije javnosti, to je još jedan podsjetnik na činjenicu da policijski službenici svakoga dana svoj život stavljaju na kocku – lovili krafne ili ne.

FOTO: FLICKR