LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Svijet slavi Rihannin rođendan

„Trebale su mi dvije minute da shvatim da je ona rođena zvijezda.” –  izjavio je Jay-Z o popularnoj pjevačici današnjice koja slavi 30. rođendan.

„Trebale su mi dvije minute da shvatim da je ona rođena zvijezda.” –  izjavio je Jay-Z o popularnoj pjevačici današnjice koja slavi 30. rođendan.

Barbadoška pjevačica Robyn Rihanna Fenty, poznatija kao Rihanna, rođena je na današnji dan 1988. godine  Uz pjevačku karijeru, izgradila je karijeru modela i glumice. Svjetsku je slavu postigla 2007. godine singlom Umbrella, koji je nastao u suradnji s Jay-Zijem. Njezin put do slave nije bio nimalo lak.

Rođena je na Barbadosu u vrlo problematičnoj obitelji. Njezin otac bio je alkoholičar i ovisnik o drogama. Često je zlostavljao njezinu majku, a zlostavljanje nisu izbjegli ni Rihanna ni njezin mlađi brat. Kada je napunila 14 godina, roditelji su se rastali te je morala svoj život uzeti u ruke. Živjela je u siromaštvu te je u školi bila izložena maltretiranju vršnjaka. S 15 godina pobijedila je na školskom izboru za Miss. Tom je prilikom i prvi puta javno nastupala pred cijelom školom otpjevavši pjesmu Mariah Cary Hero

Nakon toga je čvrsto odlučila da će svoj život posvetiti glazbi. U to vrijeme bila je puna samopouzdanja zbog vojničke škole koju je pohađala te joj nije bio problem nastupiti pred svojim vršnjacima. Vrlo brzo nakon toga prijavila se na jednu audiciju te ju je tamo zapazio američki glazbeni producent Evan Rogers. Zajedničkim snagama snimili su demo verziju pjesme Pon de Replay. Nije ni slutila da će joj ta pjesma otvoriti vrata slave, novca i uspjeha.

Izvor: Tumblr
 
–  Trebale su mi dvije minute da shvatim da je ona rođena zvijezda –  izjavio je Jay-Z za časopis Rolling Stone.
Od toga je prošlo punih 13 godina. Danas je jedna od najpopularnijih pjevačica i iza sebe ima milijune prodanih albuma. Turneja pod nazivom Good girl gone bad zabilježila je 80 nastupa u SAD-u, Kanadi i Europi. Album je imao devet nominacija za Grammy, a pobijedio je u kategoriji za najbolju rap suradnju i vokalnu glazbu u duetu Umbrella. Osvojila je brojne nagrade među kojima se izdvajaju: World Music Awards kao najprodavaniji ženski pop izvođač i najbolji ženski soul/R&B izvođač te American Music Award za najboljeg ženskog pop/rock izvođača.

Ljubavni život

Atraktivna je pjevačica osim dobrim glasom, dobrim pjesmama i brojnim nagradama, javnost pridobila i svojim burnim vezama. Prvi dečko slavne pjevačice bio je Negus Sealy s kojim se zabavljala kada je imala 15 godina, a opet su viđeni u njezinom rodnom gradu 2011. godine Maloprije spomenuti Jay-Z pojavio se na početku njezine karijere te su ih mediji spajali, ali oni su to demantirali, rekavši da je njihov odnos profesionalne prirode.

Najburnija veza bila je ona s Chrisom Brownom. 2008. godine, nakon dugogodišnjih nagađanja, potvrdili su svoju vezu. Godinu dana nakon što su izašli u javnost s potvrdom, Chris je uhićen zato što ju je pretukao. Nakon nekoliko godina od ovog incidenta, par je opet bio skupa, ali su 2013. godine zauvijek prekinuli.

Lijepu su pjevačicu spajali i s Joshom Hartnettom i Shiom, Justinom Timberlakeom. Međutim, obostrano su potvrdili da je to samo profesionalni odnos. S pjevačem Drakeom imala je burnu ljubavnu vezu koju je također završila na emotivan način.

FOTO: TUMBLR