LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Rođendansko slavlje Alicie Keys, slavne pjevačice i predvodnice pokreta „nenašminkanih“

Sa svojih pet albuma Alicia Keys postala je jedna od najuspješnijih R&B pjevačica. Sita pokrivanja uma, lica, tijela, emocija, muka i snova, danas slavi svoj 37. rođendan.

Sa svojih pet albuma Alicia Keys postala je jedna od najuspješnijih R&B pjevačica. Sita pokrivanja uma, lica, tijela, emocija, muka i snova, danas slavi svoj 37. rođendan.

Na današnji dan, 25. siječnja 1981. godine, rođena je slavna R&B, soul i neo soul pjevačica, kantautorica, pijanistica, producentica i glumica Alicia Keys. Njezini albumi do 2007. godine prodali su se u više od četrdeset milijuna primjeraka. Pripalo joj je čak devet Grammy nagrada, jedanaest Billboard Music nagrada i tri American Music nagrada. Rođena je u Harlemu, četvrti Manhattana u gradu New Yorku. S navršenih sedam godina počela je svirati glasovir učeći klasičnu glazbu. Svoj život odlučila je posvetiti glazbi iako je sa sedamnaest godina završila jednu od prestižnijih škola.

Prodavši se u više od 235 000 primjeraka u svom prvom tjednu, njezin debitantski album Songs in A Minor, u prodaju pušten 2001. godine, prodao se u više od deset milijuna primjeraka diljem svijeta uspostavivši Alicinu popularnost unutar i izvan SAD-a, gdje je postala najbolje prodavanim mladim umjetnikom te godine  Svoj je debitantski album pratila albumom The Diary of Alicia Keys, koji je u prodaju pušten 2003. godine Pozdravila ga je i kritika te se popeo na vrh ljestvice SAD-a prodavši se u preko 618 000 primjeraka u prvom tjednu prodaje, postavši šesti najbolje prodavan ženski album i drugi najbolje prodavan ženski R&B album. Prodan je u devet milijuna primjeraka diljem svijeta. Ukupno je izdala pet albuma, a zadnji 2012. godine pod nazivom Girl on Fire.

Da je drugačija od drugih dokazala je pothvatom kojim je ostavila svijet bez teksta. Naime, odlučila je da se više neće šminkati ni privatno, ni za medije. Navodi da joj je dosta pokrivanja uma, lica, tijela, emocija, muka i snova. Iako nema ništa protiv šminke, poručila je da se svi ugledaju na nju. Ovom odlukom razdijelila je svijet. Neki ljudi osuđuju ju govoreći da ona nije ta koja će postavljati trendove te da joj je bolje da se našminka, a drugi ju podupiru. Godinama se opterećivala svojim izgledom i stalno razmišljala hoće li ju neki fotoreporter uhvatiti nesređenu. Na snimanju spota za pjesmu In Common stala je pred kamere bez šminke. Često ponavlja da joj je taj trenutak bio najslobodniji u životu.
FOTO: PINTEREST