Na današnji dan

Rođendan frontmena najmelankoličnije grupe na svijetu – Radioheada

https://www.flickr.com/photos/nicolasloeuillet/8727122871/in/photolist-eibMzH-2cyuTqu-71Dn4u-kNLTL-7EjfNH-6YFUar-75958u-4MYrNs-aCXu84-22rn98o-4MYuqd-di8DyT-7UUjbY-di8B4W-4MYF2f-di8CgK-68s8wr-4MUpvX-4MUnx4-4MUsgi-nsA9V-4MYzq5-xQJQ4-4MUswK-3bMTn8-hHvt7-5k3zha-67VG3T-5hwY6T-765XA7-8yxKnp-4RrmPj-4YEbEu-8yANFQ-712VA4-4YEbHN-4YzT9T-8e9jJY-8e9kk5-4kSoFH-5k3zjP-8e9u7S-fhbkjU-dfxMC-8e9mQS-fhbwT5-fgVTXg-8e9qxj-67CT1M-4YzTpP

Jedan od najvećih umjetnika današnjice, Thom Yorke, jednako je velika ličnost u privatnom i profesionalnom životu. Kao veliki ljubitelj i stvaratelj glazbe, zagovornik mira i poštivanja svakog bića na zemlji, on može svijetu pružiti samo još više sebe i svog rada kako bi stvari krenule nabolje.

Thomas Edward Yorke rođen je 7. listopada 1968. godine Danas je frontmen jedne od najpoznatijih alternativnih rock-skupina na svijetu Radiohead, a ove je godine ta skupina uvrštena i u Rock and Roll Hall of Fame.

Thom je rođen u malom škotskom gradiću Wellingboroughu, Northamptonshire, a kasnije se seli u Englesku i živi u Oxfordshireu gdje sa svojim školskim kolegama osniva band pod nazivom Radiohead. Nakon što je diplomirao na Sveučilištu Exeter, band objavljuje pjesmu Creep koja je od njih stvorila nove najpoznatije rockere na svijetu. Bend iza sebe ima 9 studijskih albuma, 1 live album, 39 glazbenih spotova, 30 singlova te velik broj glazbenih kolaboracija.

Thom se okušao i u solo-karijeri, ali i u drugim glazbenim projektima. Tako je svoj prvi solo-album izdao 2006. godine pod nazivom The Eraser, dok drugi album Tomorows Modern Boxes izdaje 2014. godine. Godine 2009. oformio je novi band Atoms for Peace s poznatim glazbenicima, uključujući i basista grupe Red Hot Chilli Peppers Flea te čak izdaju i album Amok u 2013. godini. Ove godine Yorke potpisuje glazbu za horor film Suspiria

U privatnom životu veliki je pacifist, bori se za ljudska prava, prava životinja te je veliki aktivist za zaštitu okoliša. Također je poznat po tome što je izrazito protiv bilo kakvog nasilja ili ratnog ponašanja, a u slobodno vrijeme prakticira jogu i meditaciju. 

U vezi s umjetnicom Rachel Owen bio je 23 godine, a s njom je dobio i dvoje djece, sina Nou te kći Agnes. Par se tajno vjenčao 2003. godine, a prekinuo sporazumno 2015. godine. Rachel 2016. godine umire od raka sa samo 48 godina. Danas je Thom u vezi s talijanskom glumicom Dajanom Roncione.

Komentari na članak

Vezani članci

Cinestar

Jeftinije karte uoči 11. rođendana

Danas u Cinestar za samo 11 kuna

Samo u utorak, 4. studenog, možete gledati film u Cinestaru za 11 kuna. Pripremili su i rođendanski meni uz koji dobivate i poklon!

Šesti rođendan Studija smijeha

Stand up komedija

Studio smijeha pripremio četiri predstave za proslavu šestog rođendana

Svoje isključivo autorske tekstove kojima duhovito kritizira svijet oko sebe Studio smijeha uspješno iznosi već godinama. Za svoj šesti rođendan publici priprema četiri izvedbe „best of“ fora.

SLP

Dvodnevni tulum

Vintage Industrial Bar slavi treći rođendan

Slavljeničke koncerte održat će vrsni bendovi i prijatelji kluba – Cojones, She Loves Pablo, Straight Outta Fridge, Vintage Rock Forces te gosti iznenađenja.

7. MAGfestival – druga večer festivala

Međunarodni festival komorne glazbe

Dvije splitske premijere u dva dana na 7. MAGfestivalu

U srijedu će na MAGfestivalu već tradicionalno nastupiti festivalski ansambl sastavljen od mladih splitskih glazbenika i njihovih gostiju iz drugih dijelova Hrvatske. Četvrtak je rezerviran za brass kvintet Podium koji čini pet vrhunskih hrvatskih glazbenika.

Amy

Na današnji dan

Prije 36 godina rođena izvanredna i višestruko nagrađivana pjevačica – Amy Winehouse

Na današnji dan 1983. godine rođena je Amy Winehouse, britanska pjevačica specifičnog i nezamjenjivog glasa. Prepoznatljiva je i po svojem izgledu, frizuri i šminki.