Na današnji dan

Rođena talijanska ikona ljepote i filma – Sophia Loren

https://www.flickr.com/photos/141177741@N07/25346200084/in/photolist-EBKUeJ-eQDz9F-6fvgzT-s86uN-s7McQ-s86ze-s86kP-wkT2F9-774ZZN-771Rgg-771CgF-9NMWCg-EEhSp6-6nMdCu-p42qsa-775QEJ-s869M-23d3FiJ-23d3ETL-25XYqaX-25Ubt9y-XraFXH-f9mp4i-d8dSGf-9WKNod-9WGWmV-9ftHuX-7Bjchx-771JFk-771iWF-7759XN-76ZLhB-s86DB-s86eN-ahZAT-9K1SM7-9tctcp-6nH4jT-6nMbU5-s86ke-YqcEQs-JWYxo4-HPVYwx-Gif8P9-p4xm1V-pkKhBe-p41xxY-e9z5R1-e9tmTp-e5tzoT

Glumica Sophia Loren, poznata po brojnim filmovima, ali i po svojoj ljepoti, rođena je 20. rujna 1934. godine. Poznata i pod nadimkom talijanska Marilyn Monroe, gotovo je cijeli svoj život posvetila glumi, a kasnije obitelji.

Sophia Loren, ikona ljepote i glamura, rođena je na današnji dan, 20. rujna 1934. godine, u Rimu. Svjetski poznata talijanska glumica, pravog imena Sophia Villani Scicolone, ostavila je snažan utisak na filmsku industriju, ali i na medijski svijet općenito. 

Svoju karijeru započela je kao tinejdžerica u raznim natjecanjima ljepote. Sredinom prošlog stoljeća uočio ju je redatelj Ponti, poznat po svom filmu Doctor Zhivago. Nekoliko godina kasnije za njega se i udala te izazvala svojevrsni skandal u cijeloj Italiji.

Njezina karijera krenula je uzlaznom putanjom te je dobila uloge u dvama filmovima američke produkcije: Boy on a Dolphin i The Pride and the Passion, u kojem je glumila s Frankom Sinatrom. Za ulogu majke udovice uhvaćene u ljubavnom trokutu u filmu Two Women osvojila je Nagradu akademije za najbolju glumicu. Neki od filmova u kojima je briljirala su također i Marriage Italian Style, Lady L, The River Girl i A Countess from Hong Kong.

The river girl, FOTO: Tumblr

Nakon rođenja njezina dvaju sinova usporila je s karijerom. Među zadnjim ulogama koje je prihvatila ona je iz 2002. godine u filmu Between Strangers, koji je režirao njezin sin, Eduardo Conti. Posljednji se put na malim ekranima pojavila 2009. godine u mjuziklu Nine. Sophia Loren iza sebe je ostavila impresivan filmski opus te se dokazala kao glumica, a opravdala je i svoj nadimak talijanska Marilyn Monroe.

Komentari na članak

Vezani članci

Chieti Italija; izvor: https://unsplash.com/photos/XYg-YKUmg2c

Europska volonterska služba

Prilika za desetomjesečno volontiranje i učenje o umjetnosti u talijanskoj provinciji Chieti

U sklopu projekta Europske volonterske službe tri osobe u dobi od 18 do 30 godina dobit će priliku volontiranjem se uključiti u brigu o lokalnim opipljivim i neopipljivim dobrima u talijanskoj pokrajini Chieti.

Snjeguljica i sedam patuljaka

Na današnji dan

Disney započeo revoluciju filmske indrustrije animiranim filmom „Snjeguljica i sedam patuljaka“

Na današnji je dan 1938. popularni animirani film doživio svjetsku premijeru, a njegova je kvaliteta i danas inspiracija te veselje mladih i starih.

Veliki filmski kviz - rođendan/naslovna

Nova horor-kategorija na FAK-ovom kvizu

Prijavite se na novo izdanje Velikog filmskog kviza!

Struktura kviza neće se previše razlikovati od prethodnih, uz obaveznu (i prigodnu) novu horor-kategoriju pod naslovom „Kad jaganjci utihnu”.

Zabrana umiranja

Death not allowed

Kako protiv smrti? Zabranom umiranja!

Cole Sear vidio je mrtve ljude, a u nekim mjestima ovih država možete vidjeti samo žive.

STIFF

STIFF

Međunarodni studentski filmski festival u Rijeci

STIFF (student international film festival) je međunarodni festival na kojem se prikazuju najbolji studentski filmovi.