LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Rođen Studentski.hr i profesionalni uspjesi njegovih volontera

Kao jedan od prvih, ali i velikih projekata udruge Studentski informativni kutak, nastao je portal koji je već četiri godine informativni centar za studente diljem Hrvatske. Na današnji je dan, 25. rujna 2013. godine, rođen Studentski.hr.

Kao jedan od prvih, ali i velikih projekata udruge Studentski informativni kutak, nastao je portal koji je već četiri godine informativni centar za studente diljem Hrvatske. Na današnji je dan, 25. rujna 2013. godine, rođen Studentski.hr.

Nekolicina mladih entuzijasta okupila se tijekom 2012. godine kako bi uspostavila mrežu studenta koja će donositi objektivne informacije o društvu i svježe preglede situacija iz studentskog svijeta. Budući da su i sami tada bili studenti, bili su upoznati s onim što njihovim vršnjacima nedostaje te su odlučiti poduzeti prve korake u realizaciji mnogobrojnih ideja koje su neprestano nastajale na predavanjima i kavama. Osnovali su udrugu Studentski informativni kutak.

Kao jedan od prvih, ali i velikih projekata udruge, nastao je portal koji je već četiri godine informativni centar za studente diljem Hrvatske. Na današnji je dan, 25. rujna 2013. godine rođen Studentski.hr. Zahvaljujući brojci od više od 300 volontera zaslužnih za njegov napredak, on se do danas isprofilirao u središnji studentski medij, internetski kutak koji isporučuje svježe i provjerene vijesti iz studentskog svijeta te brojne druge informativne i kulturno-zabavne sadržaje. 

Foto: Kristina Marečić/Studentski.hr

Tijekom četiri godine nastalo je više od 12 000 članaka, objavljen je čitav niz oglasa, postignute su velike suradnje sa studentskim instucijama i udrugama, čitateljima su pruženi brojni edukacijski materijali. Uz to što su volonteri uspjeli u naumu da na jednom mjestu okupe sve što je potrebno jednom studentu, kroz rad na portalu radili su na svojim znanjima i vještinama koji se izvrsno nadovezuju na znanje stečeno u formalnim institucijama obrazovanja. Stoga je danas ujedno rođendan njihovih profesionalnih uspjeha.

Premda se redakcija nalazi u Zagrebu, današnju postavu čine mladi iz više hrvatskih gradova. Marljive pčelice svakodnevno ulažu atome svoje energije u svojim timovima – redakciji, marketingu, community managementu, lektorima, HR-u, društvenoj suradnji i administatorima. Zahvaljujući partyjima, teambuildinzima, sastancima i druženjima, zabave im pritom ne nedostaje.

I u ovom trenutku traje potraga za novim volonterima. Nema sumnje stoga da će Studentski.hr još dugo poživjeti.

Foto: Studentski.hr
 
Članak je objavljen u sklopu projekta Volontiranjem do znanja za 21. stoljeće. Projekt provodi udruga Studentski informativni kutak, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
FOTO: FLICKR