LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na današnji dan

Proslavite dan lazanja uz recept za jednostavne i ukusne „studentske lazanje“

Sretan vam dan lazanja! A kako biste proslavili u stilu, donosimo vam recept za jednostavne i ukusne lazanje koje će vas oduševiti.

Sretan vam dan lazanja! A kako biste proslavili u stilu, donosimo vam recept za jednostavne i ukusne lazanje koje će vas oduševiti.

Danas je dan lazanja, jela koje mnogi od nas obožavaju. Tom prigodom donosimo vam jednostavan, jeftin i prilagodljiv recept za nevjerojatno ukusne lazanje koje će vas oduševiti, a dovoljan je za 4-6 osoba.

SASTOJCI:

  • 250 g tjestenine „krpica“
  • 250 – 300 g mljevenog mesa
  • 1 limenka rajčice pelati
  • ½ glavice luka
  • Češanj češnjaka
  • Prstohvat origana
  • Prstohvat bosiljka
  • ½ l mlijeka
  • 2 jušne žlice brašna
  • malo maslaca

PRIPREMA:

Pripremite dublju posudu za pečenje, veličine otprilike 25x30 cm, u kojoj ćete zapeći svoje lazanje.

Skuhajte tjesteninu u posoljenoj vodi, no pazite da je ne prekuhate. Ona mora ostati malo tvđa, tj. al dente.

Luk i češnjak sitno nasjeckajte i kratko popržite u posudi s vrlo malo ulja. Zatim u posudu dodajte mljeveno meso i vrlo kratko propržite i njega. U meso dodajte rajčicu pelati, origano i bosiljak. Ukoliko želite, možete dodati i nasjeckane gljive koje će mesu dati poseban ukus. Sve zajedno kuhajte dok meso ne bude gotovo (20-ak minuta).

Kada je meso gotovo, vrijeme je za jednostavan bešamel-umak. U posudu stavite malo maslaca, otprilike 20 g. Ne morate biti precizni, možete odmjeriti i odoka jer neće smetati receptu. Dok se maslac topi na umjerenoj vatri, dodajte dvije jušne žlice brašna. Dobro promiješajte mutilicom kako vam se ne bi stvarale grudice. Zatim uz stalno mješanje lagano dodavajte mlijeko.

I to je to. Sve što je preostalo jest složiti lazanje i ispeći ih. Približno pola skuhane tjestenine rasporedite po dnu posude za pečenje. Zatim na nju dodajte pripremljeno meso koje treba ravnomjerno rasporediti preko cijele posude. Kada ste to napravili, u posudu stavite ostatak tjestenine. Sve to zalijte bešamel-umakom koji ste pripremili i stavite u zagrijanu pećnicu da se peče otprilike 25 min na 180°.

A, ako vašim lazanjama želite dodati posebnu notu, prije nego ih zalijete bešamelom, naribajte na njih malo mekanog sira poput goude ili edamera.

FOTO: PIXABAY