Na današnji dan

Na ovaj neobičan dan prisjetite se uzeti vremena za sebe

Proliveno mlijeko

Na današnji dan, kao i na svaki drugi dan, važno je uzeti malo vremena za sebe i pustiti stvari onakve kakvima one jesu.

Među svim ozbiljnim obljetnicama i danima koje obilježavamo našao se i jedan neobičan. Možemo reći kako na današnji dan, 11. veljače, obilježavamo dan Ne plači nad prolivenim mlijekom ili u zvučnijem originalu Don’t cry over spilled milk day. Ovaj neobičan dan bi nam zapravo trebao poslužiti kao podsjetnik na sve one životne situacije u kojima bismo samo trebali pustiti stvari da idu svojim tokom.

Iako nije sasvim sigurno kako se počeo obilježavati, ovaj dan je zasigurno potreban u današnjem svijetu. Svi smo se više puta našli u situacijama kada bi nas i najmanje sitnice izbacile iz takta. Koliko puta smo se zatekli u suzama, okovani bijesom koji zapravo… nikad nije ni imao nekog smisla. Upravo su to znakovi zašto nam je svima potreban jedan takav dan.

U današnjem svijetu okruženi smo stvarima koje od nas traže trenutačnu pažnju i pozornost. Uz mobitele koji stalno vibriraju i zvone, računala, faks, posao itd. jednostavno nam je svima potrebna minuta za same sebe, odnosno svima nam je potrebno malo zastati i učiniti nešto za sebe. Uzmite vremena za sebe. Isplanirajte svoj dan, dišite duboko, uzmite knjigu koja vam stoji na popisu od 2010. godine, idite pomalo i nađite radost i veselje u stvarima nad kojima nemate kontrolu. Dišite i nađite onu ljubav prema stvarima koje ste nekoć voljeli. 

Proliveno mlijeko će se ionako počistiti.

Komentari na članak

Vezani članci

Ivan Goran Kovačić

Na današnji dan

Rođen tvorac stiha „Moje su oči zgasle na mome dlanu“

Na današnji dan rođen je Ivan Goran Kovačić, jedan od najpoznatijih autora suvremene socijalne literature. Smrt, tama, ali i ljubav prema rodnom kraju i prirodi te moral i intelekt samo su neki od motiva koji su obilježili njegov rad.

Isto

Na današnji dan

Od keramičarske struke do zavidne nogometne karijere; donosimo životnu priču Marija Mandžukića

Jedan od najpoznatijih hrvatskih nogometaša danas slavi svoj 32. rođendan. Dobitnik je brojnih hrvatskih i svjetskih priznanja, a danas je igrač popularnog nogometnog kluba Juventus.

f

Na današnji dan

VIDEO: Aleksej Leonov – čovjek koji je skoro zauvijek ostao zarobljen u svemiru

– Crni bezdan, mnoštvo zvijezda i Sunce koje nepodnošljivo bliješti. Snimao sam Zemlju, savršeno okruglu, Kavkaz, Krim i Volgu. Bilo je prelijepo, kao na slikama Rockwella Kenta... – opis je svemira prvog čovjeka koji je u istom hodao.

Ustav RH

Na današnji dan

Donesen Božićni Ustav

22. prosinca 1990. godine donesen je Božićni Ustav - prvi Ustav neovisne Republike Hrvatske.

sd

Na današnji dan

Martovske ide i smrt vladara čija slava traje već više od 2000 godina

Na putu ka Pompejevom kazalištu sreo je proroka i s podsmjehom mu rekao: „Martovske ide su došle”, na što mu je starac odgovorio: „Da, Cezare, ali još nisu prošle”