Na današnji dan

Na ovaj neobičan dan prisjetite se uzeti vremena za sebe

Proliveno mlijeko

Na današnji dan, kao i na svaki drugi dan, važno je uzeti malo vremena za sebe i pustiti stvari onakve kakvima one jesu.

Među svim ozbiljnim obljetnicama i danima koje obilježavamo našao se i jedan neobičan. Možemo reći kako na današnji dan, 11. veljače, obilježavamo dan Ne plači nad prolivenim mlijekom ili u zvučnijem originalu Don’t cry over spilled milk day. Ovaj neobičan dan bi nam zapravo trebao poslužiti kao podsjetnik na sve one životne situacije u kojima bismo samo trebali pustiti stvari da idu svojim tokom.

Iako nije sasvim sigurno kako se počeo obilježavati, ovaj dan je zasigurno potreban u današnjem svijetu. Svi smo se više puta našli u situacijama kada bi nas i najmanje sitnice izbacile iz takta. Koliko puta smo se zatekli u suzama, okovani bijesom koji zapravo… nikad nije ni imao nekog smisla. Upravo su to znakovi zašto nam je svima potreban jedan takav dan.

U današnjem svijetu okruženi smo stvarima koje od nas traže trenutačnu pažnju i pozornost. Uz mobitele koji stalno vibriraju i zvone, računala, faks, posao itd. jednostavno nam je svima potrebna minuta za same sebe, odnosno svima nam je potrebno malo zastati i učiniti nešto za sebe. Uzmite vremena za sebe. Isplanirajte svoj dan, dišite duboko, uzmite knjigu koja vam stoji na popisu od 2010. godine, idite pomalo i nađite radost i veselje u stvarima nad kojima nemate kontrolu. Dišite i nađite onu ljubav prema stvarima koje ste nekoć voljeli. 

Proliveno mlijeko će se ionako počistiti.

Komentari na članak

Vezani članci

Štrajk žena u New Yorku

Na današnji dan

Praznik rada

Na današnji dan obilježava se međunarodni Praznik rada u spomen na na velike radničke prosvjede održane u Chicagu dana 1. svibnja 1886. Tad je u sukobima s policijom poginulo više radnika, a osmero je radnika osuđeno na smrt.

Martin Luther

Na današnji dan

Martin Luther King

Na današnji dan 1968. godine je ubijen američki aktivist i borac za ljudska prava, Martin Luther King.

Johnsonov rječnik

Na današnji dan

Samuel Johnson objavio svoj „Rječnik engleskog jezika“

Prošlo je točno 260 godina od prve objave Johnsonova rječnika.

Darivanje krvi

Na današnji dan

U Hrvatskoj se obilježava dan dobrovoljnih darivatelja krvi

Darujte krv. Darujte život

knjiga

Na današnji dan

Knjigoljupci, proslavite vlastiti dan u društvu s odličnim štivom

Svake se godine 9. kolovoza obilježava dan knjigoljubaca, a tim vam povodom donosimo popis knjiga uz koje ćete ga provesti na najbolji mogući način.