Na današnji dan

Na ovaj neobičan dan prisjetite se uzeti vremena za sebe

Proliveno mlijeko

Na današnji dan, kao i na svaki drugi dan, važno je uzeti malo vremena za sebe i pustiti stvari onakve kakvima one jesu.

Među svim ozbiljnim obljetnicama i danima koje obilježavamo našao se i jedan neobičan. Možemo reći kako na današnji dan, 11. veljače, obilježavamo dan Ne plači nad prolivenim mlijekom ili u zvučnijem originalu Don’t cry over spilled milk day. Ovaj neobičan dan bi nam zapravo trebao poslužiti kao podsjetnik na sve one životne situacije u kojima bismo samo trebali pustiti stvari da idu svojim tokom.

Iako nije sasvim sigurno kako se počeo obilježavati, ovaj dan je zasigurno potreban u današnjem svijetu. Svi smo se više puta našli u situacijama kada bi nas i najmanje sitnice izbacile iz takta. Koliko puta smo se zatekli u suzama, okovani bijesom koji zapravo… nikad nije ni imao nekog smisla. Upravo su to znakovi zašto nam je svima potreban jedan takav dan.

U današnjem svijetu okruženi smo stvarima koje od nas traže trenutačnu pažnju i pozornost. Uz mobitele koji stalno vibriraju i zvone, računala, faks, posao itd. jednostavno nam je svima potrebna minuta za same sebe, odnosno svima nam je potrebno malo zastati i učiniti nešto za sebe. Uzmite vremena za sebe. Isplanirajte svoj dan, dišite duboko, uzmite knjigu koja vam stoji na popisu od 2010. godine, idite pomalo i nađite radost i veselje u stvarima nad kojima nemate kontrolu. Dišite i nađite onu ljubav prema stvarima koje ste nekoć voljeli. 

Proliveno mlijeko će se ionako počistiti.

Komentari na članak

Vezani članci

Papa Benedikt XVI.

Na današnji dan

Papa Benedikt XVI odstupio s dužnosti

»U današnjem svijetu, koji je podvrgnut brzim promjenama i uzburkan pitanjima koja su veoma važna za život vjere, da bi se upravljalo Petrovom lađom i naviještalo evanđelje, potrebna je i snaga, kako tijela, tako i duha, snaga koja se posljednjih mjeseci u meni umanjila, tako da moram priznati svoju neprikladnost da dobro obavljam službu koja mi je povjerena. Stoga, dobro svjestan težine toga čina, s punom slobodom, izjavljujem da se odričem službe rimskoga biskupa, nasljednika sv. Petra.« - Papa Benedikt XVI

Dostojevski

NA DANAŠNJI DAN

Rođen Fjodor Mihajlovič Dostojevski

Fjodor Mihajlovič Dostojevski bio je čuveni ruski književnik ukrajinskog porijekla, romanopisac, novelist i publicist koji se smatra jednim od najznačajnijih književnika u povijesti.

Ivana orleanska

NA DANAŠNJI DAN

Rođena Ivana Orleanska, katolička svetica koja je sa samo 17 godina vodila vojsku i dobivala bitke

Još uvijek ostaje nepoznanica kako je Ivana Orleanska, mlada djevojka koja je bila uvjerena da je njena misija spasiti Francusku, uspjela uvjeriti budućeg kralja da joj da vojsku koju će voditi u bitkama protiv neprijatelja.

van Gogh

Impresionizam

Rođen Vincent van Gogh

Mnoge umjetničke duše završile su tragično, ali van Gogh nije imao samo tragičan završetak, nego i sam život.

Međunarodni dan ljudskih prava

NA DANAŠNJI DAN

Međunarodni dan ljudskih prava

Na zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda 10.prosinca 1948.godine jednoglasnom je odlukom usvojena Opća deklaracija o ljudskim pravima i u spomen na tu odluku UN-a na današnji se dan obilježava Međunarodni dan ljudskih prava.