Na današnji dan

Na ovaj neobičan dan prisjetite se uzeti vremena za sebe

Proliveno mlijeko

Na današnji dan, kao i na svaki drugi dan, važno je uzeti malo vremena za sebe i pustiti stvari onakve kakvima one jesu.

Među svim ozbiljnim obljetnicama i danima koje obilježavamo našao se i jedan neobičan. Možemo reći kako na današnji dan, 11. veljače, obilježavamo dan Ne plači nad prolivenim mlijekom ili u zvučnijem originalu Don’t cry over spilled milk day. Ovaj neobičan dan bi nam zapravo trebao poslužiti kao podsjetnik na sve one životne situacije u kojima bismo samo trebali pustiti stvari da idu svojim tokom.

Iako nije sasvim sigurno kako se počeo obilježavati, ovaj dan je zasigurno potreban u današnjem svijetu. Svi smo se više puta našli u situacijama kada bi nas i najmanje sitnice izbacile iz takta. Koliko puta smo se zatekli u suzama, okovani bijesom koji zapravo… nikad nije ni imao nekog smisla. Upravo su to znakovi zašto nam je svima potreban jedan takav dan.

U današnjem svijetu okruženi smo stvarima koje od nas traže trenutačnu pažnju i pozornost. Uz mobitele koji stalno vibriraju i zvone, računala, faks, posao itd. jednostavno nam je svima potrebna minuta za same sebe, odnosno svima nam je potrebno malo zastati i učiniti nešto za sebe. Uzmite vremena za sebe. Isplanirajte svoj dan, dišite duboko, uzmite knjigu koja vam stoji na popisu od 2010. godine, idite pomalo i nađite radost i veselje u stvarima nad kojima nemate kontrolu. Dišite i nađite onu ljubav prema stvarima koje ste nekoć voljeli. 

Proliveno mlijeko će se ionako počistiti.

Komentari na članak

Vezani članci

Freddie Mercury

NA DANAŠNJI DAN

Umro Freddie Mercury

Jedan od najvećih i najpoznatijih pjevača Freddie Mercury, vokalist grupe Queen, umro je na današnji dan. Ostao je zapamćen po osebujnom i bogatom glasu, slavnim brkovima te brojnim hitovima koje je stvorio i otpjevao za života.

Prvo izdanje TIME magazina

Na današnji dan

Prvo izdanje časopisa Time

S 25 milijuna čitatelja, od čega čak 20 milijuna samo na američkom tržištu, Time je najveći informativni tjednik na svijetu i uz to jedan od rijetkih časopisa koji se objavljuje diljem svijeta.

Međunarodni dan ljudskih prava

NA DANAŠNJI DAN

Međunarodni dan ljudskih prava

Na zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda 10.prosinca 1948.godine jednoglasnom je odlukom usvojena Opća deklaracija o ljudskim pravima i u spomen na tu odluku UN-a na današnji se dan obilježava Međunarodni dan ljudskih prava.

Elizabeta I.

Na današnji dan

Početak vladavine Elizabete I.

Elizabeta postaje kraljicom u 25. godini života. Njena vladavina je postala toliko značajna da je to doba prozvano „zlatnim elizabetanskim dobom“. U to su vrijeme umjetnici poput Williama Shakespeara dobili mjesta da se razviju i proslave.

boce

Na današnji dan

Michigan – konzumiranje alkohola tek s 21 godinom

Michigan je na današnji dan 1978. godine postala prva savezna država SAD-a koja je podigla zabranu kupovine alkohola s 18 na 21 godinu.