Na današnji dan

Na ovaj neobičan dan prisjetite se uzeti vremena za sebe

Proliveno mlijeko

Na današnji dan, kao i na svaki drugi dan, važno je uzeti malo vremena za sebe i pustiti stvari onakve kakvima one jesu.

Među svim ozbiljnim obljetnicama i danima koje obilježavamo našao se i jedan neobičan. Možemo reći kako na današnji dan, 11. veljače, obilježavamo dan Ne plači nad prolivenim mlijekom ili u zvučnijem originalu Don’t cry over spilled milk day. Ovaj neobičan dan bi nam zapravo trebao poslužiti kao podsjetnik na sve one životne situacije u kojima bismo samo trebali pustiti stvari da idu svojim tokom.

Iako nije sasvim sigurno kako se počeo obilježavati, ovaj dan je zasigurno potreban u današnjem svijetu. Svi smo se više puta našli u situacijama kada bi nas i najmanje sitnice izbacile iz takta. Koliko puta smo se zatekli u suzama, okovani bijesom koji zapravo… nikad nije ni imao nekog smisla. Upravo su to znakovi zašto nam je svima potreban jedan takav dan.

U današnjem svijetu okruženi smo stvarima koje od nas traže trenutačnu pažnju i pozornost. Uz mobitele koji stalno vibriraju i zvone, računala, faks, posao itd. jednostavno nam je svima potrebna minuta za same sebe, odnosno svima nam je potrebno malo zastati i učiniti nešto za sebe. Uzmite vremena za sebe. Isplanirajte svoj dan, dišite duboko, uzmite knjigu koja vam stoji na popisu od 2010. godine, idite pomalo i nađite radost i veselje u stvarima nad kojima nemate kontrolu. Dišite i nađite onu ljubav prema stvarima koje ste nekoć voljeli. 

Proliveno mlijeko će se ionako počistiti.

Komentari na članak

Vezani članci

Isaac Asimov

Na današnji dan

Rođen Isaac Asimov

Od 1965. godine njegovi osobni papiri se čuvaju u knjižnici Mugar Memorial, gdje zauzimaju 464 kutije i oko 71 metra prostora na policama. Napisao je ili uredio preko 500 knjiga te preko 90.000 pisama i razglednica.

ekološka katastrofa

Na današnji dan

Izljev nafte u zaljevu Princ William

Na današnji dan, 1989., južni dio Aljaske postao je u nekoliko sati najzagađeniji dio svijeta.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d2/Manet_par_Fantin-Latour.jpg

Na današnji dan

Smrt Edouarda Maneta, jednog od predstavnika impresionizma

Na današnji dan prisjećamo se francuskog umjetnika koji je odbio slijediti snove svojih roditelja i želio stvarati samo umjetnost.

President i King

Na današnji dan

Rođen Martin Luther King Jr., najveći borac za prava Afroamerikanaca

Martin Luther King Jr. bio je u svoje vrijeme najmlađi dobitnik Nobelove nagrade za mir, a ostao je jedan od najvećih boraca za pravo glasa i neponovljivi govornik.

J.R.R. Tolkien

Na današnji dan

Umro John Ronald Reuel Tolkien, autor „Gospodara prstenova“

Na današnji dan, 2. rujna 1973., umro je engleski književnik, filolog i pjesnik John Ronald Reuel Tolkien, a u naslijeđe nam je ostavio svoja djela od kojih je najpoznatija trilogija „Gospodar prstenova“ te „Hobit“.